Minnerikt managermøte

Årets fellesturdeltakere fikk oppleve et magisk og minnerikt møte med Luton Town-manager Rob Edwards etter å ha innkassert tre nye poeng lørdag ettermiddag.

Forhåpentligvis – og trolig – minnerikt også for Edwards, som er vant til oppmerksomhet fra supporterne på tribuneplass. Denne gangen veldig nært. Fra Luton Town Supporters’ Club of Scandinavia.

Herværende rapport har hovedfokus på managermøtet, med notiser, noen bilder og utvalgte sitater. Vi har lovet et bredt og mangfoldig bildegalleri. Det kommer, men vi venter på bidrag bidrag fra flere før det publiseres.

Følg med for mer fra Fellesturen 2023!!!

FELLESTURDELTAKERNE: 30 Scandinavian Hatters i Eric Morecambe Lounge før kampstart. (Foto: Gareth Owen/Luton Town FC)

30 fellesturdeltakere er tilbake i sine respektive hjemland. Den første ankom Luton sist tirsdag og de siste fløy hjem tirsdag inneværende uke.

Høydepunktet var kampdagen, da Luton Town forsvarte playoffposisjonen på Championship-tabellen med en hardt tilkjempet 1-0-seier mot Swansea City.

Før, under og etter. Aller spesielt da vi fikk besøk av Luton Town-manager Rob Edwards, som virkelig bød på seg selv og viste genuin interesse for å snakke med oss, skrive autografer og stille opp på bilder.

Vi hadde lagt ned en masse innsats i ukene forut for fellesturhelgen i håp om å få møte Edwards. Via markedsavdelingen og klubbens styreformann. Uten å få noen form for garantier. Takket være ekstrainnsatsen fra flere etter kampslutt, bar engasjementet frukter:

Både vår sponsede spiller, Pelly Ruddock Mpanzu, og manager Robert Edwards entret Eric Morecambe Lounge en times tid etter kampslutt. Da var vi ikke sene om å iscenesette planen om å beære duoen med de unike LTSCS-sauebjellene fra Jæren.

Som kun daglig leder (CEO) Gary Sweet, styreformann David Wilkinson, Luton Town-legende Mick Harford, LTSCS-pubeier Alison Taylor, kunstner Jayson Swift og tidligere LTSCS-sponsede Harry Cornick har mottatt.

ROB & JAN: Luton Town-manager Rob Edwards og LTSCS-president Jan Halvard Aase.

Sauebjellene i regi av LTSCS-president Jan Halvard Aase er genuine, gravert med LTSCS-emblemet og henger på oransje LTSCS-bånd.

Pelly lo godt da vi tildelte ham den spesielle utmerkelsen, mens Edwards smilte og spøkte om hva han kunne bruke bjellen til. Stemningen var god, med gjensidig respekt og beundring.

Personligheten til Pelly er omtalt og opplevd mange ganger tidligere. Å beskrive Rob Edwards med ord lar seg vanskelig gjøre, så vi nøyer oss med ett: Ekte!

MEET THE MANAGER: Engelske Town-supportere møtte manageren på et eget evenement i kveld. Vi møtte ham på kampdagen!

VIDEO fra overrekkelsen av LTSCS-sauebjellen til Robert Edwards:

Det er tilsvarende utfordrende for én refererende skribent å skildre hver enkelt av de 23 +1 norske og 7 svenske fellesturdeltakernes opplevelser, inntrykk og minner. Vi snur på det. Takker samtlige for bidragene til menneskelig mangfold. Fantastiske personligheter. For en flott gjeng – som så mange ganger før!

SEVEN-UP: Årets sju svenske fellesturdeltakere samlet utenfor LTSCS-puben Bricklayers Arms.
BILJARD: Halvard Grina og Lars Ødegård på The Wheelright Arms.
DUGOUT-DAY: De fire vinnerne i LTSCS’ «Benke-BINGO» fulgte oppvarmingen fra innbytterbenken.

SITATER OG SITUASJONER:

 • Da Jevnaker-gjengen skulle gå på toget fra Luton til Gatwick mandag ettermiddag:
  – Det står tirsdag på disse billettene!!!
  En viss Thomas Møller hadde bestilt billetter til feil dato. Og til en bestemt avgang. 10 nye billetter måtte kjøpes på stasjonen. Pris: 3000 kroner…
 • Da vi fikk besøk av Town-manager Rob Edwards i Eric Morecambe Suite på Kenilworth Road Stadium:
  – Jeg vil hilse på ham, men husker ikke hva han heter.
  – Rob Edwards.
  Da manageren kom bort til vedkommende:
  – Hey, Brian!
  – No. I’m Rob!
  Litt morsomt. Litt flaut.
 • En av de ansatte i Luton Town FC til en av de mange Scandinavian Hatters’ i Eric Morecambe Suite:
  – When do you fly back?
  – By plane.
  En av de norske fellesturdeltakerne.
 • På toget fra Luton til Gatwick mandag. Etter at vi hadde plassert koffertene og funnet sitteplasser:
  – Oj! Der kom det en koffert!
  Trillende bortover i togvognen. Stoppet av en medpassasjer med kone og barn.
 • Syngende bidrag fra en nordmann under feiringen av seieren på Bobbers Club rett utenfor Kenilworth Road Stadium lørdag kveld:
  – (…..) God Save The Queen (opphold) – or The King!
  Rask korrigering av vedkommende.
 • En håndfull norske fellesturdeltakere på diskotek søndag kveld i påvente av at køkaoset på jernbanen skulle legge seg etter ligacupfinalen for damer, der én av dem fikk følgende idé:
  – Jeg har alltid drømt om å bli kastet ut, så jeg fyrte opp en røyk. Det funket!
  Da kunne de vende hjem til Luton.
FØRSTE MØTE: Fellesturdebutant Thomas Holmgren i hjertelig møte med Bricklayers Arms-landlady Alison Taylor.

NOTISER (fakta og fortellinger):

* 7 svenske fellesturdeltakere er ny rekord. Dessverre ingen fra Danmark i år. 23 +1 fra Norge.
* Per-Eigil Eriksen er «+1», fordi han ikke fikk plass blant de 30, men deltok med ordinær kampbillett.
* Etter 5 fellesturer uten Town-seier har de 4 siste endt med 3 seirer og 1 uavgjort!
* LTSCS var Match Ball Sponsor og fikk spesialdesignet Town-skjerf, penn og nøkkelring med lys til samtlige fellesturdeltakere. I tillegg til á la carte-middag, ostekake, ost og kjeks, te, kaffe og øl på 3 rundbord, betjent bar med alle rettigheter, kampprogrammet, deltakelse i premiekonkurranser, signert matchball, og så videre.

VIP-ROMMET: Stappfullt i Eric Morecambe Lounge, som i likhet med øvrige hospitality-rom er utsolgt resten av sesongen.

* Rogalendingene som fredag oppsøkte St. Mary’s Church i Hitchin og inntok alteret for å be om tre poeng. Og ble bønnhørt!
* Inge Hauge, Lodve Haugland, Hans-Bjarte Bøe og Jan Halvard Aase overvar lagenes oppvarming ringside fra plass innbytterbenken til Luton Town på Kenilworth Road Stadium. Tett på de siste forberedelsene, samt korte møter med noen av spillerne.
* Cody Drameh ble kåret til Man Of The Match. Den innlånte Leeds-spilleren vekslet noen ord med opptil flere LTSCS-medlemmer i Eric Morecambe Lounge.

BALLVINNERE: Cody Drameh ble låret til banens beste og Thomas Møller vant signert matchball.

* Det er bare 10 år siden Luton Town rykket opp fra Conference Premier (National League) etter fem år utenfor English Football League. Mannen med det sportslige ansvaret som førte klubben tilbake til League Two, John Still, var som spesielt invitert gjest i anledning jubileet også innom VIP-rommet vi ble tilbrakte nesten 5 timer i på kampdagen. Og han husket oss godt fra tiden som Town-manager!
* Luton Towns legendariske manager fra 80- og 90-tallet, David Pleat, var også spesielt invitert gjest til kampen.
* Rotterdam Hatters var representert med 8 Feyenoord-supportere på kampen og LTSCS-puben Bricklayers Arms. I kjempehumør etter seieren mot Swansea. I ekstase da Feyenoord scoret hjemme i Nederland to minutter før full tid mot Groningen!
* Fellesturorganisator Thomas Møller vant draktlotteritrekningen, ble premiert med den signerte matchballen og valgte å gi den bort til Jonas Ganes – som i fjor; den yngste fellesturdeltakeren.

BALLGUTTEN: Jonas Ganes ble overrasket med den signerte matchballen!

* 7 av fellesturdeltakerne overvar ligacupfinalen for damer mellom Arsenal og Chelsea på Selhurst Park sør i London søndag ettermiddag. Arsenal, ledet av sin svenske manager Jonas Eidevall, vant 3-1 foran rekordtilskuertallet 19 010. Med skandinavene Stina Blackstenius, Frida Leonhardsen-Maanum på banen og Lena Hurtig på benken. Chelsea hadde vunnet 2 av de 3 siste finalene, 4 av de 5 siste ligagullene og 3 av de 5 siste FA-cupfinalene. Arsenal satte rekord med sin 6. ligacupseier.
* Fellesturdeltakerne levde på pub-, hotell- og restaurantmat og -drikke i Luton, spilte biljard og bowling, døyvet diverse ventetid med spill på hund- og hesteveddeløp – og markerte seg med sin tilstedeværelse blant lokalbefolkningen i den engelske storbyen.

LUNSJ: Byens etablissementer nøt godt av tørste og sultne skandinaver!

* Patrik Jönsson var den eneste deltakeren som også så tirsdagens flomlyskamp mot Millwall. Som manager for et svensk innebandylag på nedrykksplass i nest siste serierunde «fjernstyrte» han sine spillere fra Bricklayers Arms til 4-2-seier og tente håpet om fornyet kontrakt!
* De 10 fellesturdeltakerne fra Jevnaker i Norge ankom Luton fredag morgen og valgte tradisjonen tro å tilbringe den siste natten før hjemreise på et Gatwick-hotell. Liv og røre med biljard-kamper i baren natt til tirsdag!
* Flere av deltakerne overbrakte norsk sjokolade i gave til gode venner og sentrale personer på Bricklayers Arms og Kenilworth Road Stadium, samt tilfeldige nye bekjentskaper!

KIT COLLECTION: LTSCS Prediction League-administrator Svein Terje Bjelland investerte i Luton Town-drakter til hele familien!
SKÅL! Svein Moen, Lars Ødegård, Terje Grina og Børre Øverby hever glassene.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 8

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!