Luton Town – Liverpool

Søndag kl. 17:30 skandinavisk tid får The Hatters besøk av Liverpool FC på Kenilworth Road!

Selveste Liverpool FC, anført av Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Jürgen Klopp, gjester Kenilworth Road på søndag. Alt du trenger å vite om kampen finner du her.

Liverpool by

I dag bor det drøye 580 000 innbyggere i Liverpool by, mens det i det urbane området rundt Liverpool by, bor ca 1,36 millioner innbyggere. Byen ligger langs elven Mersey, som deler byen i to.

I 1190 ble stedsnavnet skrevet ned som Liuerpul, som betyr en pøl med gjørmete vann. Den egentlige grunnleggelsen av byen dateres gjerne til august 1207, da Liverpool fikk charter som havn og ble en valgkrets. Den var først en militærhavn, hvor man utskipet tropper til Irland.

Liverpool var en liten by, og begynte ikke å vokse før utover det 18. århundre, men da vokste også byen raskt. Dette skyldtes først og fremst at mye av handelen med Vestindia i stor grad gikk gjennom Liverpool.

Slavehandelen i Liverpool førte også til rikdom, og byen har en befolkningsgruppe av afrikansk opprinnelse som kan spore sine aner tilbake til denne tiden. På begynnelsen av det 19. århundre gikk omkring 40 % av verdens handel over havnen i Liverpool, og i dag er Liverpool Storbritannias nest største eksporthavn. Byen har også en del industri, men denne preges av nedleggelser.

Byen er også kjent for sin kultur, og i 2008 var Liverpool europeisk kulturhovedstad.

Liverpool FC

Fra 1884 var Anfield Road Evertons hjemmebane. Etter en krangel om leien i 1892, flyttet Everton fra Anfield Road til Goodison Park, cirka to kilometer unna. John Houlding, som eide Anfield Road, stod igjen med en fotballbane og noen få spillere, og etablerte dermed Liverpool Football Club den 15. mars 1892. Klubben ble valgt inn i The Football League i 1893 og startet på nivå to.

Liverpools historie

Liga og cuphistorien til Liverpool, eller også kalt «The Reds», starter i 1893/94 sesongen, selv om Liverpool FC også deltok i en mindre liga og FA-cupen i 1892/93.

Liverpool startet sin ligakarriere med å vinne nivå to i 1893/94 sesongen og rykket rett opp til øverste nivå. Dessverre ble det med den ene sesongen, da Liverpool rykket rett ned igjen påfølgende sesong. Derimot ble Liverpool igjen seriemestere på nivå to, og rykket rett opp igjen. Deres første ligatittel på øverste nivå klarte Liverpool i 1900/01 sesongen, etter å ha etablert seg på den øvre halvdel av øverste liganivå etter opprykket i 1896.

Derimot klarte ikke Liverpool å forsvare tittelen påfølgende sesong, og våren 1904 avsluttet også Liverpool sesongen såpass dårlig at de igjen måtte ned på nivå to. Igjen ble det med den ene sesongen, og Liverpool rykket opp som følge av at de ble seriemestere på nivå to. Og enda bedre, sesongen etter, 1905/06, ble Liverpool for andre gang seriemestere på øverste nivå.

Nå fulgte noen magre år, bortsett fra i 1909/10 sesongen hvor Liverpool ble nummer to i ligaen, samt i 1913/14 hvor Liverpool for første gang spilte seg frem til finalen i FA-cupen, som de riktig nok tapte 0-1 for Burnley. Forøvrig den eneste gangen som Burnley har vunnet FA-cupen.

Først i 1921/22 oppnådde Liverpool suksess igjen, da Liverpool ble seriemestere på øverste nivå for tredje gang. Ikke nok med det, men Liverpool FC gjentok bedriften sesongen etter, altså et «back to back win»!

I perioden 1923 og frem til 1946 utmerket ikke Liverpool FC seg på noen spesiell måte, bortsett fra et par sesonger hvor de var nær å rykke ned til nivå to. Derimot kunne Liverpools innbyggere glede seg over at Liverpool FC ble de første ligamestrene etter krigen, noe som nok også var en kjempeopptur etter å ha vært veldig utsatt for krigens herjinger under andre verdenskrig.

Bortsett fra en tapt semifinale i FA-cupen i 1950 (0-2 for Wolverhampton), gikk nå Liverpool FC inn i en veldig tøff periode, og kanskje den tøffeste perioden som Liverpool FC noensinne har opplevd.

Etter å ha avsluttet 1953/54 sesongen på en 22. plass, var nedrykket til nivå to igjen et faktum. Denne gang var det ingen «quick fix», og Liverpool FC måtte spille på nivå to frem til 1960/61 sesongen.

En kuriositet er at Everton også slet i etterkrigstiden, og spilte blant annet tre sesonger på nivå to i perioden 1951 til 1954. Mao, fotballen slet voldsomt i Liverpool by i perioden 1951 til 1961.

Den 14. desember i 1959, ble Bill Shankly ansatt som klubbens manager, som også krevde og fikk gjennomslag for store forbedringer av Anfield Road og treningsfasilitetene til Liverpool. Etter 1961/62 sesongen var endelig marerittet på nivå to over, da Liverpool FC vant ligaen på nivå to, og var igjen klar for spill på øverste nivå.

Nå skulle det vise seg at Shankly og Liverpool FC en gang for alle skulle etablere seg i toppen av Engelsk fotball. Første sesong på øverste nivå ble Liverpool nummer åtte, men Liverpool som by opplevde allikevel stor suksess, ettersom Everton ble ligamestere. Ikke nok med det, Liverpool FC ble ligamestere påfølgende sesong, samt at de i 1964/65 sesongen vant FA-cupen for første gang. 1965/66 sesongen ble Liverpool seriemestere på øverste nivå for syvende gang, og var også tapende finalist i den europeiske cupvinnercupen. Borussia Dortmund vant 2-1, etter å ha satt inn det avgjørende målet i ekstraomgangene på Hampden Park i Glasgow. For Liverpool FC var det den legendariske storscoreren Roger Hunt som scoret målet.

Hunt ble hentet til Liverpool FC av Shanklys forgjenger, Phil Taylor, og var klubbens toppscorer ifra 1958 til 1969, hvor han scoret hele 244 mål. Hunt er den spilleren i Liverpool som har scoret flest ligamål, men med sine 346 mål, uansett turneringer, er det Ian Rush som har scoret flest mål for Liverpool FC, uansett turnering.

Liverpool fortsatte å være i toppen av Engelsk fotball, men klarte ikke å vinne noe nytt major trophy før i 1972/73 sesongen. Og nå fulgte noen ti år med suksess og mange titler. Spesielt ved hjelp av spillere som John Toshack, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Ian Rush, John Aldridge, for å nevne noen.

Som nevnt i 1972/73 vant Liverpool sitt neste major trophy, som de gjorde ved å vinne nok et ligamesterskap. I tillegg vant de også UEFA cupen ved å slå Borussia Mönchengladbach 3-0 i finalen. I 1973/74 vant de også FA-cupen, da slo Newcastle 3-0 på Wembley. Dette var også den siste tittelen som Bill Shankly vant, da han den 12. juli annonserte at han trakk seg som Liverpoolmanager da han følte han ikke hadde mer å gi som Liverpoolmanager. Det ble seks Major Trophys under Bill Shanklys ledelse, inkludert UEFA cup triumfen i 1973.

Shankly ble erstattet av Bob Paisley, som fortsatte det fantastiske arbeidet til Shankly, og brakte enda mer heder og sølv til Liverpool FC og Anfield Road.

Første sesong som manager, ledet Paisley Liverpool FC til en andre plass i ligaen, mens de ble seriemestere både i 1975/76 sesongen og i 1976/77. De vant også UEFA cupen for andre gang i 1976, mens de vant Europacupen (Serievinnercupen/Champions League) i 1977 og 1978. I 1978 vant også Liverpool FC European Super cup.

!978/79 og 1979/80 ble enda to ligatitler sikret, før de i 1980/81 sesongen vant sin første Ligacup tittel, i tillegg til å vinne Europacupen for tredje gang.

I 1981/82 sesongen ble Liverpool FC igjen ligamestere, noe de ble tre år på rad. Liverpool FC vant også Ligacupen disse tre sesongene, i tillegg til å vinne The treble i 1983/84 ved å også vinne Europacupen. Ligatittelen og Ligacuptittelen i 1983 ble Paisleys siste trofeer som Liverpool FCs manager, da han ga seg som manager i Liverpool FC etter endt sesong i 1983.

Paisley ble en stor suksess, og bortsett fra den første sesongen som Liverpool FCs manager, vant Liverpool FC et major trophy hver eneste sesong som Paisley var klubbens manager. Dette gjør Paisley til den mest suksessfulle manageren i England noensinne.

Joe Fagan, som var Paisleys assistent manager, tok over som manager etter Paisley. Det var Fagan som ledet Liverpool til «The treble» i 1983/84 sesongen, og ble med det Englands første manager til å vinne «the treble».

Sesongen etter ble den første sesongen hvor Liverpool ikke vant noe trofe siden 1972, selv om det ble ligasølv og tap i Europacupfinalen. Ligasølvet var nok av det bitre slaget, da det var Everton som vant ligagullet, mens tapet i Europacupfinalen ble overskygget av tragedien i forkant av kampen som ble spilt på Heysel stadion.

Fagan la opp som manager og fotball trener før 1985/86 sesongen, etter å ha vært en del av Liverpoool FC siden 1958. Fagan ble etterfulgt av en annen Liverpool legende, nemlig skotten Kenny Dalglish.

Dalglish startet sin managerkarriere med å vinne «the double», da Liverpool FC ble ligamestere og vant FA-cupen i 1985/86 sesongen. Sesongen etter ble det nok et bittert ligasølv, da Everton igjen vant ligagullet. Dalglish ledet Liverpool til ligagull i 1987/88 sesongen og 1989/90, mens han også ledet klubben til gull i FA-cupen i 1989.

Dalglish trakk seg overraskende som manager i februar 1991, og ble erstattet Ronnia Moran som midlertidig manager. Den tidligere Liverpool kapteinen, Graeme Souness, tok over som Liverpool manager. Souness vant FA-cupen i 1992, men ga seg som manager i januar 1994.

Mellom FA-cuptriumfen i 1992 frem til 2000/01 sesongen, klarte Liverpool FC å kun vinne en tittel, nemlig Ligacupen i 1995. 2000/01 – sesongen ble derimot en stor suksess, da Liverpool FC, under ledelse av Gerard Houllier, tok «the treble» for andre gang i klubbens historie. Merseyside klubben ble nummer tre i ligaen, men vant både FA-cupen og Ligacupen, i tillegg til å vinne UEFA cupen. I sesongen etter ble det også suksess i Supercupen, men ingen major trophy.

Liverpool FC og Houlier vant også Ligacupen i 2003, før Rafael Benitez tok over som klubbens manager i 2004. Liverpool og Benitez kjempet stort sett alltid i toppen av Premier League, men nådde aldri helt til topps. Allikevel ble det et par trofeer, deriblant FA-cupen i 2006, og Supercupen samme sesong. Allikevel er det Champions League triumfen i 2005 som huskes best fra tiden til Rafael Benitez. Liverpool lå under 0-3 til pause for AC Milan, men klarte å snu det hele til 3-3 i løpet av seks magiske minutter i andre omgang. Kampen måtte avgjøres på straffer, en straffesparkkonkurranse som Liverpool vant 3-2.

Nå fulgte en periode hvor flere meritterte managere (Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers), fikk prøve sine kvaliteter i klubben, men kun Kenny Dalglish klarte å vinne et major trophy, da Liverpool FC vant Ligacupen i 2012. I oktober 2015 ble dagens manager, Jūrgen Klopp, ansatt som klubbens manager, og han klarte endelig å «snu skuta» slik at den stolte Merseyside – klubben igjen klarte å vinne titler.

Det startet i 2019, hvor Liverpool vant Champions League for sjette gang, etter at de året før tapte for Real Madrid. Liverpool FC ble også nummer to i ligaen denne sesongen, etter å ha ledet ligaen lenge, men Manchester City ble ligamestere med to poeng på Liverpool FC.

Sesongen 2019/20 var endelig 30 års ventetid over for Liverpool fansen, ettersom Liverpool FC endelig kunne løfte trofeet som ligamestere for 19. gang, og det på overlegent vis da Liverpool FC vant ligaen med 18 poengs margin på Manchester City. Merseysideklubben vant også Supercupen i tillegg til at Liverpool FC også vant VM for klubblag.

Det ble ingen trofeer i 2020/21 sesongen, mens Liverpool FC vant både FA-cupen og Ligacupen i 2021/22 sesongen. I våres avsluttet Liverpool FC på femte plass i ligaen, og vant heller ingen øvrige Major Trophy.

Til sammen har Liverpool FC vunnet 36 Major Trophy som er nest flest, da det er to mindre enn Manchester United. Om man tar med at Liverpool har vunnet ni Europacuptitler, er Liverpool FC den mestvinnende klubben i England, da Manchester United har fem Europacuptitler.  Liverpool FC har også vunnet UEFA supercup fire ganger, samt VM for klubblag en gang. FA Charity Shield/FA Community Shield har Liverpool FC vunnet 16 ganger.

Merseyside derby

The Merseiside derby er et av verdens mest omtalte derbys og kjente lokaloppgjør og er blitt spilt 242 ganger. Everton har vunnet 67 ganger, mens det har endt uavgjort 77 ganger. Liverpool har vunnet 98 ganger, og den største seiersmarginen skjedde i 1935 hvor Liverpool vant 6-0 over Everton.

Derbyet, som også omtales som «The friendly derby» som følge av at det stort sett alltid er en vennskapelig tone mellom lagets supportere, er allikevel et av de derbyene i England med flest røde kort.

Den legendariske keeperen til Everton, Neville Southall, er den spilleren som har spilt flest Merseyside derbies, da han har voktet Evertons mål 41 ganger når Everton har møtt Liverpool FC. Ian Rush er derbyets toppscorer med sine 25 mål.

Heysel og Hillsborough tragediene

Heysel tragedien:

Juventus’ og Liverpools supportere var adskilt fra hverandre av hovedtribunene, men rett ved siden av de to seksjonene for Liverpools supportere var det avsatt en såkalt nøytral sone, der de fleste billettene var kjøpt opp av Juventus-supportere. Seksjonene var bare adskilt av et tynt og provisorisk gjerde.

Opptøyene startet én time før kampstart ved at engelske supportere begynte å kaste murbiter og løse stener fra tribunen mot Juventus-supporterne i den nøytrale sonen. Liverpool-supporterne brøt deretter igjennom den provisoriske sperringen, slik at det oppsto panikk blant Juventus-supporterne. De ble presset opp mot murveggen på hovedtribunen, som til slutt kollapset. I kaoset døde 39 mennesker, 32 av dem Juventus-supportere.

Kampen ble gjennomført i strid med begge trenernes ønske om at den ikke skulle spilles. Liverpools trener Joe Fagan trakk seg umiddelbart fra trenerjobben samme kveld. Juventus vant kampen 1–0 etter scoring av Michel Platini på straffe.

Det er ingen tvil om at Liverpool-supportere startet opptøyene på Heysel stadion, og 14 av Liverpools supportere ble dømt til seks års fengsel for å ha forårsaket 39 menneskers liv. Etter opptøyene på Heysel stadion ble engelske lag utelukket fra europeiske cuper i fem sesonger (fra 1986 til og med 1990), Liverpool i seks år (til og med sesongen 1991).

Hillsborough tragedien:

«Hillsborough tragedien» skjedde den 15.april i 1989 under FA-cup semi-finalen mellom Liverpool og Nottingham Forest. På grunn av svikt i arbeidet til politiet, ble mer enn 3000 mennesker sluppet inn på et tribuneområde med plass til kun 1600 mennesker. Trengselen både utenfor og inne på denne ene tribuneseksjonen førte til at mange ble kvalt av Oksygenmangel, mens andre døde etter at et gjerde gav etter og mange menneske falt oppå hverandre. 96 tilskuere døde, og da primært Liverpoolsupportere. Tragedien førte til at en gransking ble satt i gang, og den såkalte «Taylor-rapporten» konkluderte med at alle fotballarenaer i Storbritannia måtte bygges om til å kun ha sitteplasser, og at gjerdene rundt banene måtte fjernes.

I september 2012 ble det konkludert med at ingen Liverpool-tilhenger var ansvarlig for hendelsene og dødsfallene. Det ble også avdekket at det ble gjort forsøk fra myndighetene å tildekke fakta om hva som faktisk hadde skjedd. Blant annet skal politiet holdt tilbake 164 vitneuttalelser knyttet til hendelsene. Det kom også frem at en rekke feil ble gjort av nødetatene og offentlige myndigheter, og at disse feilene var med på å bidra til de høye dødstallene. Inntil 41 av de 96 drepte kunne ha blitt reddet dersom hendelsene hadde blitt håndtert annerledes. Rapporten utløste umiddelbare beklagelser fra statsminister David Cameron, politisjef David Crompton i South Yorkshire Police, samt fotballforbundets David Bernstein for deres rolle de hadde hatt i saken. Også The Sun måtte beklage sine oppslag som var uten rot i virkeligheten, ettersom de raskt var ute med å legge skylden på Liverpool sine tilhengere bare dager etter tragedien.

Anfield Stadium

ble bygget i 1884, og har vært hjemmebanen til Liverpool FC siden klubben ble stiftet i 1892, etter at byrival Everton flyttet fra Anfield. Anlegget består av fire forskjellige tribuner; The Kop, Main Stand, Sir Kenny Dalglish stand og Anfield Road End, og de utgjør en samlet kapasitet på 54 074 tilskuere. Tilskuerrekorden er på 61 905 fra en kamp i FAS-cupens fjerde runde mot Wolverhampton Wanderers i 1952.

H2H

Luton Town og Liverpool FC har møtt hverandre 38 ganger, hvor Liverpool FC har vunnet 18 ganger, mens The Hatters har vunnet syv ganger. 13 ganger har det endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i et dobbeltoppgjør i FA-cupen i 2008, hvor lagene først møttes på Kenilworth Road. Kampen endte 1-1 etter at Peter Crouch ga klubben fra Merseyside ledelsen 1–0 i det 74. minutt, før John Arne Riise scoret selvmål tre minutter senere, slik at kampen endte 1-1. Returoppgjøret, som er det siste møtet mellom klubbene, endte med 5-0 seier til Liverpool FC.

Også i 2006 møttes lagene i FA-cupen, også da på Kenilworth Road. Gjestene fra Merseyside tok ledelsen ved Steven Gerrard, men The Hatters snudde kampen og ledet 3-1 til det sto igjen en halv time igjen av kampen. Liverpool FC viste klasse og scoret fire mål i løpet av kampens siste halvtime, og vant til slutt 5-3. Kampen huskes spesielt for Xabi Alonsos mål ifra egen banehalvdel.

Sist lagene møttes i ligaen, var den 11. januar 1992 på Anfield Road Stadium i en League Division One kamp. Liverpool vant 2-1, etter at Luton tok ledelsen i første omgangs siste spilleminutt. Liverpool snudde kampen og scoret to mål i sluttminuttene og vant dermed 2-1. Motsatt oppgjør som ble spilt i august 1991, endte 0-0.

Sist The Hatters vant over Liverpool FC, var i sesongen før det, hvor The Hatters vant 3-1 på Kenilworth Road i en League Division One kamp. Kingsley Black og Iain Dowie (2) scoret Lutons mål.

Liverpool FC har besøkt Kenilworth Road ved 20 anledninger. Åtte ganger har The Reds vunnet, mens The Hatters har vunnet syv ganger. Fem ganger har det endt uavgjort på «The Kenny». På Anfield Road Stadium har The Hatters aldri vunnet, mens det har endt med hjemmeseier 10 ganger. Av totalt 18 besøk på Anfield Road Stadium, har The Hatters klart å spille uavgjort ved åtte anledninger. 

Liverpool FCs form 

Liverpool startet sesongen med å spille uavgjort mot Chelsea på Stamford Bridge. Uken etter ble Bournemouth slått 3-1 på Anfield, før Newcastle uken etter ble slått 2-1 på St James´ Park. Siste kamp før den første landslagspausen, ble Aston Villa slått 3-0 på Anfield Road.

I første kamp etter den første landslagspausen ble Wolverhampton slått 3-1 på The Molinuex Stadium, før West Ham ble slått 3-1 på Anfield Road uken etter. Tottenham slo Liverpool 2-1 den 30. september på Tottenham Hotspur Stadium, før det ble 2-2 mot Brighton & Hove Albion i siste kamp før den andre landslagspausen.

Den 21. oktober var det klart for det første Merseyseide Derby denne sesongen, en kamp som Liverpool vant 2-0 på Anfield Road. Forrige søndag ble Nottingham Forest slått 3-0, også den kampen på Anfield Road.

På Anfield Road er Liverpool hittil ubeseiret denne sesongen og ikke tapt et eneste poeng, mens de på bortebane har vunnet to kamper, spilt to kamper uavgjort og tapt en kamp.

Liverpool har totalt vunnet syv kamper, spilt to uavgjort og tapt en kamp, som igjen gir Liverpool 23 poeng og plasserer dem på en fjerde plass i Premier League.

I Europaligaen møtte Liverpool først Lask Linz den 21. september i Østerrike, en kamp som Liverpool vant 3-1. I andre runde ble Union Saint-Gilloise slått 2-0 på Anfield, mens Toulouse ble slått hele 5-1 på Anfield Road for en halvannen uke siden.

Liverpool kom først med i Ligacupens tredje runde, hvor Liverpool fikk besøk av Leicester på Anfield Road. Leicester ble slått 3-1, og på onsdag ble AFC Bournemouth slått 2-1 på Vitality Stadium. 

Luton Towns form 

På søndag besøkte The Hatters Aston Villa og deres hjemmebane Villa Park, en kamp som Villa vant 3-1. Forrige lørdag klarte Luton et fantastisk comeback mot Nottingham Forest på City Ground, da Luton lå under 0-2 til det var igjen syv minutter igjen av kampen. I det 83. spilleminutt reduserte Chiedoxie Ogbene til 1-2, før Elijah Adebayo utlignet til 2-2 i det 92. spilleminutt.

Luton Town startet sesongen med å tape 1- 4 for Brighton & Hove Albion på The Amex Stadium, før de 13 dager senere gikk på et 0-3 tap på Stamford Bridge. West Ham besøkte Luton Town den 1. september til den aller første Premier League kampen som noensinne er blitt spilt på Kenilworth Road, en kamp som West Ham vant 2-1.

Første kamp for Luton Town etter den første landslagspausen, spilte The Hatters på Craven Cottage som Fulham vant 1-0. For seks uker siden fikk Luton besøk av Wolverhampton, en kamp som endte 1-1.

For fem uker siden vant The Hatters sin aller første seier i Premier League noensinne, ettersom The Hatters slo Everton 2-1 på Goodison Park. Tom Lockyer og Carlton Morris var de to spillerne som sørget for scoringene til The Hatters.

Etter seieren over Everton, fikk The Hatters besøk av Burnley i den utsatte kampen som egentlig skulle vært spilt i ligarunde nummer to. Burnley tok med seg alle tre poengene, ettersom de vant 2-1. Tottenham Hotspur besøkte Kenilworth Road for tre uker siden, og vant en knepen 1-0 seier, før The Hatters som nevnt for to uker siden klarte 2-2 i Nottingham når The Hatters besøkte City Ground.

Med tapet forrige helg for Aston Villa, falt The Hatters under nedrykksstreken, og ligger på en 18. plass med sine fem poeng før helgens serierunde. Det er et poeng opp til Bournemouth på 17. plass, mens det er fem poeng opp til Nottingham Forest og Everton på plassene over Bournemouth. Burnley ligger på 19. plass, et poeng bak The Hatters, mens Sheffield United ligger sist med sitt ene poeng.

Skandinavere I Liverpool FC 

Nordmenn: Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Frode Kippe, Bjørn Tore Kvarme, Øyvind Leonhardsen, John Arne Riise, 

Svensker: Glenn Hysén. 

Dansker: Daniel Agger, Martin Hansen, Jan Mølby, Jørgen Nielsen, Torben Piechnik, Christian Poulsen, Michael Stensgaard, 

Friendley faces

Følgende spillere har hatt en relasjon til både Luton Town og Liverpool, og hatt en viss form for innflytelse i en av klubbene, eller begge:

Phil Boersma, Alec Chamberlain, Ted Hancock, Don Hutchison, Richard Money og Paul Walsh.

Skadesituasjon i Luton Town 

The Hatters har fortsatt skadeproblemer, og spesielt i de bakre rekker. Amari’i Bell, Reece Burke, Mads Andersen og Dan Potts, er alle ute med skade. I tillegg er midtbanespillerne Jordan Clark, Luke Berry og Albert Sambi Lokonga ute med skade.

Både Bell og Clark skal være godt i gang med å trene på gress, men er ennå ikke fullt restituerte. 

Nice to know, need to know

Som nevnt scoret John Arne Riise selvmål på Kenilworth Road når Liverpool møtte Luton Town i FA-cupen i 2008. Riise er ikke den eneste nordmannen som har scoret mål på Kenilworth Road, da en nordmann også scoret mål i FA-cupen i sesongen etter. Luton Town møtte Grays Athletics i fjerde kvalifiseringsrunde til FA-cupen, hvor angrepsspilleren og nordmannen Petar Rnkovic, spilte. Også Rnkovic scoret selvmål på Kenilworth Road, da han scoret det andre målet til The Hatters og ga Luton Town en 2-0 ledelse i en kamp som endte med 3-0 seier til hjemmelaget. Med andre ord, to nordmenn har scoret mål på Kenilworth Road, men begge har satt ballen i eget nett.

Ian Rush er den spilleren i England som har scoret flest mål i FA-cupfinaler. Til sammen har han scoret fem mål for Merseyside klubben i FA-cupfinaler, fordelt på tre finaler (to i 1986, to i 1989 og et i 1992).

Med sine ni Ligacuptrofeer, er Liverpool FC den klubben som har vunnet turneringen flest ganger. Liverpool FC er også den klubben som har spilt flest Ligacupfinaler med sine 13 finaler. 

On This date 

Sist The Hatters spilte kamp den 5. november, var i fjor. The Hatters dro på besøk til Blackpool og deres hjemmebane Bloomfield Road, hvor Luke Berry scoret kampens eneste mål.

5.november i 1988 møtte The Hatters Millwall på deres gamle hjemmebane, The Den. Luton tapte 1-3 hvor Danny Wilson scoret Lutons mål. Siste seier den 5. november på øverste nivå kom i 1983, hvor Luton vant en sjelden seier over QPR på Lofthus Road. Luton vant 1-0 etter scoring av forsvarsspilleren Paul Elliott.

Storscorerne

Chiedoxie Ogbene scoret sitt første mål for The Hatters, mot Nottingham Forest, mens Elijah Adebayo scoret sitt andre mål for sesongen i 2-2 kampen. Carlton Morris er Towns toppscorer med tre mål, mens vi også vet at Tom Lockyer og midtstopperkollega Mads Juel Andersen har scoret et mål hver i ligaen for The Hatters denne sesongen. Aston Villa scoret et selvmål når The Hatters utlignet til 1-3 forrige søndag.

Jacob Brown, Alfie Doughty og Cauley Woodrow scoret alle tre i Ligacupkampen mot Gillingham. Luke Berry hadde målgivende pasninger til både Jacob Brown og Alfie Doughty i samme ligacupkamp.

Tom Lockyer serverte Adebayo mot Nottingham Forest, i tillegg til at Reece Burke, Carlton Morris og Alfie Doughty har hver sine målgivende pasninger i ligaen denne sesongen.

Tre av Lutons scoringer er scoret i åpent spill, mens tre scoringer er scoret på dødball. Et mål er scoret som selvmål, mens de to siste scoringene er scoret på straffespark

For Liverpool er det Mohamed Salah som er Liverpools toppscorer med sine åtte mål. Darwin Nùnez har scoret fire mål, mens Diogo Jota har scoret tre mål. Mohamed Salah har fire målgivende pasninger, mens Darwin Nùnez har tre målgivende pasninger.

Ti av Liverpools mål er scoret i åpent spill, mens tre mål er scoret etter dødball. Fire mål er scoret som følge av kontringspill, mens tre mål er scoret på straffe. To mål er scoret som selvmål.

Town-tipset

Kenneth Blumensaath og Ivar Sørgaard tippet begge at Aston Villa ville vinne 3-1 over The Hatters, og fikk dermed fem poeng hver i forrige runde. Det gjorde at de begge rykket opp til delt fjerde plass, sammen med Arild Jåsund som tippet Aston Villa seier, men ikke riktig resultat. Alle tre har 25 poeng. På tredje plass finner vi Thomas Cornelius Flåten som også tippet Villa seier, men ikke riktig resultat. Med sine tre innkasserte poeng, har han nå totalt 28 poeng. På andre plass med sine 30 poeng, finner vi Halvard Grina som også innkasserte tre poeng forrige runde. På første plass, med sine 33 poeng, ligger Tor Erik Hadland, som også innkasserte tre poeng i kampen mot Aston Villa.

På søndag kl 1730 skandinavisk tid er det avspark på Kenilworth Road. Kampen kan du som vanlig se på VIAPLAY plattformen, samt at kampen sendes direkte på TV3+. Alternativt kan du streame radio streamen på Hatters Player, hvor Simon Pitts kommenterer kampen. 

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 4

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!