Luton Town – Aston Villa

Lørdag får Luton Town besøk fra Birmingham, når Aston Villa besøker Kenilworth Road. Avspark kl. 18:30.

Flomlysene har knapt rukket å bli kalde etter at Manchester City og Erling Braut Haaland mer eller mindre nedsablet Luton Town, før The Hatters får storfint besøk igjen. Denne gang er det fjerdeplass plasserte Aston Villa som kommer på besøk,

Birmingham

Birmingham, som er Englands nest største by, ligger i den engelske regionen Vest-Midlands, omtrent 20 mil nordvest for London. Byen ha ca 1,1 millioner innbyggere, og inkluderer man omkringliggende byer som regnes som forsteder, utgjør området ca 3.6 millioner innbyggere.

Under den industrielle revolusjon nøt byen godt av kull- og jernforekomster i nærheten, samt at det allerede fantes mye god arbeidskraft. Byen kunne derfor vokse til et stort industrisenter. I begynnelsen av det 19.århundre ble også Birmingham sentrum i det britiske kanalnettverket, og senere i jernbanenettverket.

Aston Villa

Aston Villa ble stiftet i 1874, og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. Aston Villa var også med å stifte Premier League, og er dermed en av tre klubber som var med å stifte både The Football League og Premier League. Aston Villa er også den klubben som har nest flest sesonger på øverste nivå i England med sine 109 sesonger. Everton er den klubben som har flest sesonger med sine 120 sesonger, noe om gjør at Aston Villa versus Everton er den kampen som er spilt flest ganger på det øverste liganivået i England. Liverpool har tredje flest sesonger på det øverste nivået, med sine 108 sesonger.

Aston Villa spiller sitt viktigste derby mot den bitre rivalen Birmingham City. Dette oppgjøret er kjent under navnet Second City derby, og henspiller på at Birmingham er den nest største byen i England. Derbyet har blitt spilt siden 1879.

Historie

Som nevnt var Aston Ville en av klubbene som startet The Football League, og Aston Villa var en av klubbene som spesielt var med å prege toppsjiktet av Engelsk fotball frem til andre verdenskrig

Den første tittelen klarte Aston Villa å vinne før seriespillet var kommet i gang, da de vant FA-cupen i 1887. Deretter gikk det seks sesonger hvor Aston Villa ikke vant noen titler.

I 1893/94 sesongen vant Aston Villa sin første ligatittel, ettersom de vant toppdivisjonene. Sesongen etter vant de FA-cupen for andre gang, mens de vant ligatittelen igjen både i 1895/96 og i 1896/97. I 1897 vant de også «the double», ettersom de også vant FA-cupen for tredje gang.

1898/99 og i 1899/00 ble igjen to suksessfulle sesonger, ettersom Aston Villa igjen vant ligatittelen begge sesongene. Nå fulgte ni sesonger uten at Villa vant noen ligatittel, hvor den eneste tittelen som ble vunnet var FA-cup triumfen i 1905. Allikevel kjempet Villa stort sett i toppen, og var «runners up» to ganger før de igjen ble ligamestere i 1910.

I 1913 vant Villa FA-cupen, noe de også gjorde i 1920. Derimot opplevde Aston Villa at de ikke hadde like stor suksess i ligaen i perioden 1910 til 1936, selv om Villa ble nummer to i ligaen ved fem anledninger i nevnte periode.

Ekstra ille ble det etter 1935/36 sesongen hvor Villa havnet på 21. plass og rykket ned til nivå to. Det ble to sesonger på nivå to, da de vant nivå to i 1937/38 sesongen.

Aston Villa oppnådde lite i etterkrigstiden, før de i 1957 igjen vant FA-cupen, som også er siste gang Aston Villa har vunnet FA-cupen. 1958/59 sesongen ble igjen en vanskelig sesong for Villa og klubben avsluttet på 21. plass og rykket ned til nivå to for andre gang i klubbens historie. Det ble med en sesong, da Villa vant nivå to og rykket direkte opp igjen til det øverste nivået. Sesongen etter, i 1961, ble Aston Villa historiske, da de var det første laget som noensinne vant den Engelske ligacupen.

Aston Villa gikk nå inn i klubbens mørkeste periode. Fra 1962 til 1967 kjempet Aston Villa i fem sesonger på rad for å overleve på det øverste nivået, og i 1966/67 sesongen gikk det igjen galt, da de havnet på 21. plass og rykket ned til nivå to.

Aston Villa spilte tre sesonger på nivå to hvor Aston Villa alle tre sesongene kjempet på nedre halvdel på nivå to. I 1969/70 sesongen gikk det ekstra galt, da Aston Villa havnet på 21 plass på nivå to, og Aston Villa rykket ned til nivå tre.

Første sesong på nivå tre (1970/71-sesonegn) avsluttet Aston Villa sesongen på fjerde plass, som også er klubbens dårligste ligaplassering noensinne. Uansett var ikke denne sesongen helt håpløs, da Aston Villa spilte seg helt frem til finalen i ligacupen som de tapte 0-2 for Tottenham. Sesongen etter vant Aston Villa nivå tre, og igjen skulle Aston Villa spille på det nest øverste liganivået i England.

Det ble med tre sesonger på nivå to, da de i sesongen 1974/75 ble nummer to og rykket igjen opp til det øverste ligasystemet i England. Samme sesong vant de også Ligacupen og kvalifiserte seg for UEFA-cupen for første gang, hvor de ble slått ut i første runde.

Første sesong på øverste nivå endte Aston Villa på 16.plass, men de begynte virkelig å bite fra seg de neste sesongene. I 1976/77 sesongen havnet Villa på fjerde plass, i tillegg til å vinne ligacupen. Ved at Villa vant ligacupen, kvalifiserte Villa seg igjen til UEFA cupen, og denne gangen kom de helt frem til kvartfinalen.

Villa spilte tre nye sesonger hvor de kjempet på øvre halvdel, og i 1980/81 sesongen kunne Aston Villa og deres manager, Ron Saunders, endelig juble for å igjen vinne ligatittelen på øverste nivå, noe de gjorde for første gang siden 1910. Det sies også at Villa vant tittelen med å bare bruke 14 forskjellige spillere gjennom hele sesongen, og at det kun var åtte forskjellige målscorere gjennom hele sesongen. Begge deler skal være rekord på øverste liganivå i England.

Sesongen etter startet Aston Villa med å vinne FA Charity Shield. Derimot var det uro i ledelsen, og halvveis i sesongen trakk Ron Saunders seg som manager i Villa, og det til tross for at Villa hadde kvalifisert seg til kvartfinalen i Europacupen. Assistentmanageren, Tony Barton fikk jobben med å lede klubben videre, og han ledet Villa til klubbens gjeveste tittel, ettersom de vant Europacup-finalen (nå Champions League), da de slo Bayern München 1–0 på Feyenoord Stadion i Rotterdam. Sesongen etter vant Aston Villa den Europeiske supercupen hvor de slo Barcelona 3-1.

Igjen fulgte noen tøffe år, og igjen måtte Villa ned et liganivå etter å ha blitt nummer 22 på nivå 1 i 1986/87 sesongen. Det ble med den ene sesongen, da Villa ble nummer to og rykket rett opp igjen.

1989/90 sesongen ble en god opptur for Villa, da de ble nummer to på øverste nivå. David Platts 24 scoringer var en god bidragsyter til nettopp dette, noe han også gjentok neste sesong. Derimot klarte ikke Villa å gjenta suksessen og ble nummer 17 i ligaen.

Nå fulgte noen sesonger hvor spissene Dwight Yorke og Dean Saunders skulle bli viktige, da de byttet på å være toppscorere for Aston Villa. Spesielt var den første sesongen i Premier League en suksess, da Villa ble nummer to, men hele 10 poeng bak ligavinner Manchester United. Selv om det ikke ble like stor suksess i ligaen i sesongen etter, ble det suksess i ligacupen, da Villa vant sin fjerde ligacuptittel i 1994.

1994/95 sesongen ble en tung sesong, da Villa avsluttet på nedre halvdel av tabellen. Derimot ble 1995/96 sesongen en opptur, da Villa ble nummer fire i ligaen, og enda bedre, Aston Villa vant Ligacupen for femte gang. I 2001 vant også Aston Villa UEFA Intertoto cupen, som er aller siste triumf som Aston Villa har vunnet.

Etter fjerde plassen i 1995/96 sesongen, har Aston Villa kjempet flere sesonger på øverste halvdel av Premier League, men aldri vært bedre enn nummer fem. De har vært tapende finalist i FA-cupen i både 2000 og 2015, mens de har vært tapende finalist i Ligacupen i 2010 og 2020.

Etter 2011/12 sesongen begynte varsellampene å blinke for den tradisjonsrike klubben, da Villa avsluttet sesongen på 16. plass. Noe bedre ble det ikke de påfølgende sesongene, da Villa fortsatte å ha svake sesonger å avslutte på nedre halvdel av Premier League. Sommeren 2016 ble Roberto Di Matteo ansatt som Villas manager. Han fikk sparken i oktober, og ble erstattet av Steve Bruce. Han klarte ikke å redde skuta fra å synke, og 2015/16 sesongen avsluttet katastrofalt, da Villa avsluttet på 20. plass og rykket for første gang ned fra Premier League.

Første sesong i Championship var heller ikke noen enkel sesong, da Aston Villa avsluttet på 13.plass. Sesongen etter klarte Steve Bruce å manøvrere klubben til en fjerde plass i Championship, men tapte 0-1 for Fulham i Play-off finalen.

I oktober 2018 var det også slutt for Steve Bruce, og han ble erstattet av Dean Smith. Smith ledet Aston Villa til en femte plass i Championship og denne gang vant også Aston Villa Play-off finalen, da de slo derby 2-1.

Dean Smith fikk lede Aston Villa frem til november 2021, hvor han avsluttet første sesong i Premier League med å bli nummer 17, mens de som nevnt tapte ligacupfinalen i 2020 1-2 for Manchester City. En kuriositet var at Aston Villas toppscorer denne sesongen var Jack Grealish, og han var Villas kaptein i ligacupfinalen mot Manchester City. Grealish ble solgt til Manchester City foran 2021/22 sesongen. 2020/21 sesongen avsluttet Villa på en 11. plass.

Etter å ha tapt fem kamper på rad i oktober og november 2021, ble Aston Villa og Smith enige om å skille lag. Inn portene på Villa Park kom en tidligere Liverpool legende, nemlig Steven Gerrard. Gerrard hadde nettopp hatt stor suksess med Glasgow Rangers, og blant annet vunnet en etterlengtet ligatittel med den skotske giganten. Gerrard avsluttet 2021/22 sesongen på en 14.plass.

Gerrard fikk en fryktelig start på 2022/23 sesongen, og vant kun 2 av de første 12 kampene, og fikk sparken i midten av oktober 2022. Han ble erstattet av spanjolen Unai Emery som avsluttet sesongen på en råsterk 7. plass. Spesielt var avslutningen spesielt sterk, da Villa kun tapte to av de siste 15 ligakampene.

Aston Villa er altså ligamestre syv ganger, syv ganger FA-cup vinnere, fem ganger ligacup-vinnere og har også en Europacup tittel (serievinnercupen). Selv om de fleste titlene til Aston Villa ble vunnet før krigen, er Aston Villa den sjette mestvinnende klubben i England. I tillegg har de vunnet Charity Shield og Intertoto cupen.

Villa Park

The Villans og Villa, som er kallenavnene til Aston Villa, spiller hjemmekampene sine på Villa Park, som også har vært Aston Villas hjemmebane siden 1897. Villapark har i dag en tilskuerkapasitet på 42 657 tilskuere, mens rekorden på Villa Park er på 76 588 tilskuere som ble satt i en kamp mellom Aston Villa og Derby County i mars 1946.

H2H 

Luton Town og Aston Villa har møtt hverandre 40 ganger, hvor Aston Villa har vunnet 16 ganger, mens The Hatters har vunnet 19 ganger. Fem ganger har det endt likt mellom lagene.

Sist lagene møttes var den 29. oktober i høst, hvor lagene møttes på Villa Park. Aston Villa vant 3-1, hvor Villa-keeper Emiliano Martinez scoret selvmål I det 83. minutt.

Sist lagene møttes før i høst, var i ligacupens første runde i august 2016. Aston Villa spilte sin første sesong i The Championship, mens The Hatters spilte i League Two. Kampen, som ble spilt på Kenilworth Road, endte med en overraskende 3-1 seier til hjemmelaget, hvor Jake Gray utlignet til 1-1, mens Cameron McGeehan økte til 2-1. Jores Okore scoret selvmål og Luton Towns tredje mål. Lagene møttes også i 2002 i ligacupen, og da på Villa park, hvor Aston Villa vant 3-0.

Vi må helt tilbake til april 1992 for å finne sist lagene møttes i ligasammenheng før høstens møte, da lagene møttes i en League Division One kamp (øverste nivå) på Kenilworth Road. Kampen endte med 2-0 seier til hjemmelaget, hvor Brian Stein og Mark Pembridge scoret målene for The Hatters. Motsatt oppgjør, som ble spilt i oktober 1991, endte med 4-0 seier til Aston Villa.

Totalt har The Hatters besøkt Villa park 21 ganger. Seks ganger har The Hatters vunnet når de har besøkt Aston Villa, mens det 14 ganger har endt med hjemmeseier. En gang har det endt helt likt mellom Luton Town og Aston Villa når lagene har møttes på Villa Park.

19 ganger har Aston Villa besøkt Kenilworth Road, hvor det 13 ganger har endt med hjemmeseier. Fire ganger har det endt likt, mens Villa kun har vunnet to ganger over The Hatters. Villa har tapt de tre siste gangene de har besøkt Kenilworth Road, og sist Villa vant, var kampen før det, nærmere bestemt oktober 1989. Villa besøkte The Kenny i forbindelse med en ligakamp på øverste nivå (League Division One), hvor Villa vant 1-0. Den andre gangen Villa vant på The Kenny, var i 1964 hvor Villa vant 1-0 i en ligacupkamp. Kun to ganger har Villa klart å score mer enn et mål på The Kenny, henholdsvis i 1937 hvor Villa tapte 2-3 for The Hatters i ligakamp, og i 1957 hvor de klarte 2-2 mot The Hatters i en FA-cup kamp.

Aston Villas form 

Fjerdeplass plasserte Aston Villa, har endelig klart å etablere seg som et topplag i Premier League, og konkurrerer for alvor om Champions League fotball neste sesong. Forrige lørdag var det Nottingham Forest som fikk smake Villas effektivitet foran mål, da Villa vant 4-2 på Villa park.

Allikevel er det lov å si at Villa har vist noe variabel form i det siste, selv om de har vunnet de to siste kampene. Siden nyttår har Villa vunnet tre kamper, spilt en kamp målløst, mens de også har tapt to kamper.

Første kamp etter nyttår ble spilt den 14. januar på Goodison Park, som også var den målløse kampen. Deretter, to uker senere, fikk Aston Villa besøk av Newcastle som tok med seg tre poeng eter å ha vunnet 3-1. Den 3. februar dro Villa på besøk til Bramell Lane og Sheffield United, hvor de valset over United og vant 5-0.

Den 11. februar vant formlaget Manchester United 2-1 på Villa Park, mens Villa vant 2-1 over Fulham på Craven Cottage for to uker siden. Forrige helg ble som nevnt Nottingham Forest slått 4-2.

Når det gjelder hjemmeformen vs borteformen, er Aston Villa betydelig farligere på Villa Park, enn når de er på reise. På villa Park har Aston Villa tatt 31 poeng så langt denne sesongen, mens de på bortebane har tatt 21 poeng. Det plasserer som nevnt Aston Villa på fjerde plass i årets Premier League med deres 52 poeng. Det er seks poeng opp til Arsenal på tredje plass, mens det er fem poeng ned til Tottenham Hotspur på femte plass. Det er åtte poeng ned til Manchester United på sjette plass.

Til tross for at Aston Villa så langt denne sesongen har tatt mindre poeng på bortebane enn de har gjort på hjemmebane, har borteformen i det siste vært god. På de siste syv bortekampene er det kun Manchester United som har slått Aston Villa når Villa ha vært på reise. Dette skjedde på boxing day da United vant 3-2 på Old Trafford. De andre kampene har endt med seier over Tottenham (2-1), Brentford (2-1), Sheffield United (5-0) og Fulham (2-1), mens det ble uavgjort mot Bournemouth (2-2) og Everton (0-0).

Når det gjelder cuper, ble Aston Villa slått ut av FA-cupen i fjerde runde etter å tapt omkampen på Villa park mot Chelsea 3-1. Kampen på Stamford Bridge endte målløst.

Aston Villa møter Ajax i 16-dels finalen i Europa Conference den 14. mars. 

Lutons form 

På tirsdag var The Hatters vertskap for FA-cupens femte runde når Manchester City kom på besøk. The Hatters hadde lite å stille opp mot Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne og co, da Manchester City vant hele 6-2. Jordan Clark scoret to flotte mål for The Hatters.

På de siste ni ligakampene er det Chelsea, Sheffield United, Manchester United og Liverpool som har vunnet over The Hatters. Til sammen har The Hatters tatt 11 poeng på disse ni ligakampene. Tar vi med FA-cupkampene i tillegg, har Luton Town nå tapt fire kamper på rad, og fem av de siste 13 kampene.

12. januar spilte Luton Town sin første ligakamp i 2024, og det skjedde mot Burnley på Turf Moor. Carlton Morris sørget for at The Hatters tok med seg et poeng, etter at han utlignet til 1-1 tre minutter på overtid. Tirsdag 30. januar fikk The Hatters besøk av Brighton & Hove Albion, hvor The Hatters vant hele 4-0. Lørdagen etter dro Rob Edwards og hans menn til Newcastle, og var nær ved å vinne sin første ligakamp på St James´ Park siden 1937, men kampen endte 4-4. På lørdag den 10. februar vant Sheffield United 3-1 når de besøkte Kenilworth Road, mens Manchester United vant 2-1 på søndagen etter. For halvannen uke siden ble det 1-4 tap for Liverpool på Anfield.

Oppsummert har The Hatters denne formrekken på de siste ti ligakampene: T-V-V-T-U-V-U-T-T-T

Det plasserer The Hatters på en 18. plass med 20 poeng, syv poeng foran Burnley på 19. plass, mens Sheffield United ligger på 20. plass, også de med 13 poeng. Nottingham Forest ligger på plassen over streken, fire poeng foran The Hatters. Brentford ligger på plassen foran der igjen, fem poeng foran Luton Town. Everton har fått redusert sin poengstraff med fire poeng, og ligger på 15. plass med sine 25. poeng.

På hjemmebane står Luton Town med åtte ligatap så langt denne sesongen, hvor syv av tapene er med knappest mulig margin. To kamper har endt uavgjort, mens tre kamper har endt med seier.

Hjemmeformen kan oppsummeres slik: T-U-T-T-U-V-T-T-V-T-V-T-T

Skandinavere i Aston Villa

Flere skandinavere har spilt for Aston Villa:

Nordmenn:

Ronny Johnsen, Øyvind Leonhardsen, Eirik Bakke, John Carew, Ørjan Håskjold Nyland. 

Svensker:

Robin Olsen (nåværende), Marcus Allbäck, Ludwig Augustinsson, Olof Mellberg,

Dansker:

Nicklas Helenius, Hanrik Larsen, Martin Laursen, Kent Nielsen, Jores Okore, Peter Schmeichel, Thomas Sørensen.

Friendly faces 

Følgende spillere har hatt en tilknytning til både Luton Town og Aston Villa, og utmerket seg for en av klubbene, eller begge:

Jimmy Adam, Ross Barkley (nå Luton), James Bree, James Collins, Curtis Davies, Paul Elliott, Jake Findlay, Steve Foster, David Geddis, Henri Lansbury, Marvelous Nakamba (nå Luton), Chris Nicholl, Garry Parker, Bruce Rioch, Les Sealey, Robert Snodgrass, Jed Steer.

Nice to know, need to know 

Aston Villa og Sunderland spilte FA-cup finale i 1913 på Crystal Palace National Sports Centre den 19.april i 1913. 121 919 tilskuere bivånet nevnte finale, som også skal være tilskuerrekord i England på en ordinær klubbarena (altså utenom Wembley). Aston Villa vant 1-0.

I 1930/31 sesongen ble Aston Villa nummer to i First Division, men scoret hele 128 mål i ligaen på 42 kamper, som er rekord uansett antall kamper på øverste liganivå i England. Arsenal vant ligaen denne sesongen med syv poeng på Villa, men scoret «bare» 127 mål. Manchester City scoret 106 mål når de vant Premier League i 2017/18 sesongen, som er rekord i England på øverste nivå for lag som spilte 38 kamper på en sesong.

Med sine 55 semi-finale kamper, er Villa Park det stadionanlegget i England som har vært vertskap for flest semi-finaler i FA-cupen.

Rob Edwards, Luton Towns manager, hadde sin ungdomskarriere som fotballspiller i Aston Villa, og tegnet også sin første profesjonelle kontrakt for Villa. Forsvarspilleren Edwards fikk åtte kamper for Villa i perioden 1999 til 2004. Edwards hadde også to utlån mens han var under kontrakt med Villa, henholdsvis til Crystal Palace og Derby.

Så langt har Aston Villa klart seks Clean sheets i ligaen så langt. The Hatters har klart to clean sheets denne sesongen (Newcastle 1-0 og Brighton & Hove Albion 4-0)

Av de seks nederste lagene i årets Premier League, er det kun Nottingham Forest som har slått Aston Villa så langt denne sesongen. Vi må allikevel tilbake til 5. november for å finne denne seieren, da Forest vant 2-0 på City Ground.

Skadesituasjon 

Rob Edwards står overfor en stor utfordring når det gjelder å sette sammen et sterkt lag til lørdag, og spesielt i forsvar. I verste fall må Rob Edwards klare seg uten ti spillere mot Unai Emerys gutter.

Helt sikkert er det at Gabe Osho, Elijah Adebayo, Sambi Lokonga. Jacob Brown, Marvelous Nakamba, Mads Andersen, Dan Potts og Tom Lockyer er alle sammen ute med skade. I tillegg er Amarií Bell tvilsom, etter at han ble byttet ut med skade i kampen mot Manchester City. Ikke nok med det, men hans unge erstatter Joe Johnson, er også tvilsom, da han har vært syk siden tirsdagens kamp. Da er det fint å merke seg at Issa Kabore er tilgjengelig igjen, etter at han måtte stå over kampen mot Manchester City ettersom Manchester City er hans «moderklubb». 

Toppscorerne

Elijah Adebayo er fortsatt Luton Towns toppscorer med sine ni ligamål. Carlton Morris scoret et mål mot Manchester United, og er dermed den første Luton Town spilleren som har scoret i tre kamper på rad på øverste nivå for The Hatters siden Mick Harford gjorde det samme i 1992. Morris har dermed scoret syv ligamål, som er nest flest i Luton Town så langt denne sesongen. Chiedozie Ogbene ga Luton Town ledelsen mot Liverpool, og har dermed scoret tre ligamål for The Hatters, noe også Ross Barkley har gjort. Jakob Brown og Gabriel Osho har scoret to ligamål hver. Seks stykker har scoret et ligamål for The Hatters så langt denne sesongen.

Alfie Doughty har fem assists i ligaen denne sesongen, mens Carlton Morris har fire. Ross Barkley har tre, mens Andros Townsend og Albert Sambi Lokonga har to hver. Fire andre spillere har én assist hver.

The Hatters har scoret 16 av sine 35 ligamål i åpent spill, mens de har scoret 10 mål på dødballer (fjerde flest i Premier League). Carlton Morris har scoret fire mål på straffe, mens tre mål er scoret som selvmål. To mål er kontret inn.

34 av The Hatters 51 innslupne mål, er sluppet inn i åpent spill. 10 mål er sluppet inn på dødball, mens fire mål er sluppet inn på kontring. To mål er scoret på straffe, mens The Hatters også har sluppet inn et selvmål

For Aston Villa er det Ollie Watkins som er klubbens toppscorer med sine 14 ligamål. Douglas Luiz har scoret ni ligamål, mens Leon Bailey har scoret åtte ligamål.  Ollie Watkins har også servert 10 målgivende pasninger, mens Leon Bailey har servert syv målgivende pasninger. Watkins 14 ligamål og 10 assists, gjør han til Premier Leagues mest effektive spiller foran mål.

Aston Villa er farligst i åpent spill, da 35 av Villas 56 scorede mål er scoret på denne måten. 10 mål er scoret etter dødball, mens fire mål er scoret på straffespark. Fire mål er kommet etter kontring, mens tre mål er scoret som selvmål. 21 av 35 ligamål er sluppet inn i åpent spill, mens 11 mål er sluppet inn på dødball. Tre mål er sluppet inn ved at en Villa spiller har satt ballen i eget mål.

On this date 

Sist The Hatters spilte kamp den 2. mars, var i 2022. Kampen var 5. runde kampen mot Chelsea i FA-cupen på Kenilworth Road, hvor Chelsea vant 3-2. Reece Burke ga The Hatters ledelsen 1-0, mens Harry Cornick ga The Hatters ledelsen 2-1.

Sist The Hatters vant en kamp på øverste nivå den 2. mars, var i 1991. Nottingham Forest besøkte Kenilworth Road, og Iain Dowies scoring sørget for at The Hatters vant 1-0.

Town tipset 

Ikke overraskende, var det ingen som hadde tippet at Manchester City skulle vinne 6-2 over The Hatters på tirsdag. Derimot hadde alle de fem første i teten tippet på Manchester City seier.

Stillingen er som følger: Tor Erik Hadland 68 poeng, Halvard Grina og Rune Fjørtoft 64 poeng, Andreas Stensland 51 poeng, og Rune Ebbesen 57 poeng. 

Lørdagens kamp har først avspark kl 1830 skandinavisk tid og kan som vanlig streames vis VIAPLAY plattformen. Kampen sendes også på TV-kanalen V sport Premier League. Simon Pitts kommenterer kampen som vanlig via sin radiostream på Hatters Player. 

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!