Herjende Hatters

Luton Town-juniorene spiller i kveld for plass i åttedelsfinalen i FA Youth Cup. Med seier hjemme mot QPR er U18-laget én kamp unna prestasjonen til de historiske Hatters fra 2015/16-sesongen!

KENNY-KAMP: Luton Town-juniorene spiller på Kenilworth Road i jakten på avansement i FA Youth Cup!

Det er cupfeber i Luton, der seniorlaget i går avanserte i FA-cupen og juniorlaget har herjet med motstanderne gjennom hele sesongen:

Tabelltopp i EFL Youth Alliance League South East (14-0-1) med 64 scoringer på 14 kamper – og 6-0 borte mot Birmingham City fra divisjon over i siste runde i FA-cupen!

LUTON TOWN-KAMPFAKTA:

Lagoppstilling: Sam Bentley; Jacob Pinnington, Jack Bateson, Jacob Vickers, Joseph Johnson; Jake Burger, Archie Heron (Rio Martucci 74’), Jayden Luker, Zack Nelson (Jack Lorentzen-Jones 86’); Millar Matthews-Lewis (Jamie Odegah 79’), Oliver Lynch.

Ubenyttede reserver: Cai Hockey, Claude Kayibanda, Tyrell Giwa, Max Scott.

Scoringer: Lynch (14’), Nelson (42’, 46’, 79’), Johnson (72’), Willis (85’ selvmål)

Kveldens møte med Queens Park Rangers på Kenilworth Road Stadium starter kl. 20:00.

KLIKK HER for å se kampen live via Queens Park Rangers’ hjemmeside!

PS! QPR spiller, som Birmingham, på nivået over The Hatters.

Med seier er Luton Town blant de 16 gjenværende klubbene i den nasjonale ærverdige utslagsturneringen.

Alan McCormack (38) er hovedtrener for juniorlaget til Town.

SUKSESSTRENER: Alan McCormack spilte 35 kamper for Luton Town (1 scoring). I tillegg til trenerjobben i Luton Town spiller han fortsatt fotball på et ganske høyt nivå, for Heybridge Swifts i Isthmian League North Division (nivå 8)! Der er han også assistentmanager.

– Jeg har sagt det siden starten, at dette vil være to år som spillerne aldri har opplevd før. Vi har en rekke tidligere eks-spillere i akademiet som kjenner spillet. Vi vet hvor tøft det er. Jeg terper på de tre R-ene hele tiden: Ruthless, Relentless, Resilient, sier den tidligere midtbanekrigeren.

Ruthless = hensynsløs
Relentless = nådeløs
Resilient = fleksibel

– Man må være profesjonell 24/7. Hvert sekund gjennom hele døgnet. Arbeidet som trenerne og spillerne har lagt ned, konseptet de kjøpte fra sesongstart, begynner å bære frukter. Vi ser det på prestasjonene deres. De forstår spillet og er i stand til å møte konkurransen fra gode motstandere. Og de kan steppe opp flere hakk. Det er tilfredsstillende. Jeg er virkelig stolt over dem, sier skotten.

Alex Lawless er også med i trenerteamet til juniorlaget.

Heltene fra 2016, anført av James Justin, nådde kvartfinalen. Les om hver og én av spillerne fra suksesslaget; under bildet!

Der finner du også Luton Town-resultatene i FA-cupen de ti siste sesongene.

Kilder: Luton Town FC og Luton News/Luton Today.

| EFL Youth Alliance League South East 2022/23 | The FA Youth Cup 2022/23 |

2015/16-LAGET: James Justin & Co. spilte seks kamper i FA Youth Cup – fem på bortebane – og nådde kvartfinalen!

KVARTFINALISTENE FRA 2016:

LANDSLAGSSPILLER: James Justin har nådd lengst av Hatters-heltene fra 2016. Han spilte 90 kamper for Towns førstelag, står med 63 for Leicester City i Premier League og har én landskamp for Three Lions.

1. Liam Gooch (keeper)
Spilte alle seks kampene. Signerte proffkontrakt i 2016, men ble frigitt året etter uten å ha spilt førstelagskamper. Spilte for Cambridge City, Biggleswade Town og Eynesbury Rovers. Er nå i SSML Premier Division-klubben Stotfold.

2. James Justin (forsvar)
Spilte alle seks kampene. Scoret i straffekonken mot Preston og førstelagsdebuterte for Town mot Exeter i League Two på slutten av sesongen. Med på to opprykk. Spilte 114 kamper og scoret seks ganger. Ble solgt til Leicester som Hatters’ dyreste spiller i 2019. Nærmer seg 100 kamper for The Foxes og har fått sin A-landslagsdebut for England.

3. Cameron McJannet (forsvar)
Spilte alle seks kampene. Matchvinner med en fantastisk volley oppe i krysset i 1-0-seieren mot Oldham i 4. runde. Kjøpt av Premier League-klubben Stoke City i 2016, men fikk aldri førstelagskamper. Gikk til irske Derry City i august 2020 og har rundet 50 kamper. Forlenget kontrakten med to år i april i fjor.

4. Akin Famewo (forsvar)
Spilte alle seks kampene. Signerte proffkontrakt i 2016, fikk 14 førstelagskamper for Luton og ble solgt til Norwich City i januar 2019. Én Premier League-kamp. Lånt ut til St. Mirren and Charlton Athletic før ny overgang til Sheffield W i juli 2022. Tilbake etter alvorlig skade i debuten. Ubenyttet reserve mot Newcastle forrige helg.

5. Kyran McGhan-George (forsvar)
Spilte fem av kampene og ble frigitt av Nathan Jones uten førstelagsopptredener. Tok en Mastergrad i sports management ved universitetet i Ohio (USA) i 2017. Spilte fotball for Dayton Flyers.

6. Tyreeq Bakinson (midtbane)
På benken i tre kamper og spilte de tre siste. Scoret i straffekonken mot Preston. Seks førstelagskamper for Town. Hentet av Bristol City i 2017. Fem år på Ashton Gate, 53 kamper og fem scoringer. Låneopphold i Newport County, Plymouth og Ipswich. Ble Sheffield W-spiller sist sommer. 20 kamper og én scoring. Kom innpå mot Newcastle forrige helg.

7. Alex Atkinson (midtbane)
Startet alle seks kampene. Scoret i 3-1-seieren mot Colchester og ble matchvinner i straffekonken mot Preston. Én førstelagskamp for Town. Utlånt til Hanwell Town, der overgangen i 2017 ble gjort permanent. Tilsynelatende uten klubb i dag.

8. Jack Snelus (midtbane)
Spilte alle seks kampene. Scoret mot Notts County og Preston, samt i straffekonken mot sistnevnte. Ble frigitt etter kun én førstelagsopptreden. Ute i to år med kneskade. Har vært i St. Ives, Soham Town Rangers og Rushden & Diamonds. Nå i Southern League Premier Central-klubben Hitchin Town.

9. Kavan Cotter (midtbane)
Startet fire av kampene og kom innpå i én. Assisterte vinnerscoringen mot Leyton Orient, scoret mot Notts County og satte sitt forsøk fra krittmerket mot Preston. To førstelagskamper. Én scoring. Forlot Town i september 2018. Spilte for Wealdstone, men er nå i Isthmian League Premier Division-klubben Wingate & Finchley.

10. George Murray (angrep)
Startet alle seks kampene og scoret mot Notts County. Den tidligere eleven ved Redborne Upper School i Ampthill forlot left Kenilworth Road etter 2016/17-sesongen. Flyttet til St. Edward’s University i Austin/Texas (USA), med fire års akademisk og atletisk stipend. Jobber nå som sportsjournalist.

11. Freddie Hinds (angrep)
Spilte alle seks og scoret i de tre første kampene. Det ble med to førstelagskamper for Town. Signerte for Bristol City i januar 2017. Lånt ut til Cheltenham Town, Wrexham, Bath City og Colchester United under kontraktsiden på Ashton Gate, der det ble to scoringer på fire førstelagskamper. I Hemel Hempstead Town sist sesong. Nå i Isthmian League Premier Division-klubben Wingate & Finchley.

12. James Verney (innbytter)
Angriperen kom inn for Hinds i det 68. minuttet; hans tredje innbytte i turneringen. Var innom Kings Langley, Dunstable Town og Hitchin etter å ha blitt frigitt av Luton. Er nå tilbake på Creasey Park Dunstable – i en dobbel registrering med Berkhamsted.

13. Harry Bean (innbytter)
Forsvareren kom innpå samtidig som Verney; for Murray. To starter og fire innhopp i cupturneringen. Fikk arbeidserfaring på utlån hos Dunstable Town, men ga seg som fotballspiller etter å ha blitt frigitt av The Hatters. Jobber som personlig trener.

14. Ciaren Jones (på benken)
Bedford-født midtstopper som ikke spilte kvartfinalen, men kom innpå mot Preston i runden før. Frigitt av Luton, for så å signere for Norwich U23 i juni 2018. På lån i Eastbourne Borough in mai 2019. Forlot Carrow Road i februar 2020. Har siden spilt for South Shields og Gloucester City. Er nå i Hitchin Town.

15. Ed Davey (på benken)
Keeperen ble sittende på benken i kvartfinalen på Ewood Park. Det samme i møtet med Preston. Ga seg med fotball da kontrakten i Luton utløp.

16. Josh Brown (på benken)
Midtbanemannen som også kunne spilte på backplass var innbytter i tre av cupkampene uten å få spilletid. Den tidligere Samuel Whitbread-studenten forlot Luton Town og spilte sist for Arlesey Town i 2019/20-sesongen.

17. Frankie Musonda (ute)
Midtstopper som bar kapteinsbindet i de fire første kampene, men figurerte ikke etter seieren mot Oldham. Fikk 14 førstelagskamper for The Hatters. Scoret i debuten mot Gillingham i League Trophy. Played. Låneopphold i Braintree, Oxford City, Hemel Hempstead og St. Albans City før frigitt i 2020. Flyttet nord for grensen, til Raith Rovers, og spiller nå for League One-klubben Ayr United. Seniorlandslagsspiller for Zambia.

18. Paul Driver (manager)
Tilbrakte seks år i Luton etter å ha kommet fra Rushden & Diamonds. Begynte i ungdomsavdelingen og ble etter hvert ansatt på heltid. Bidro i karrierestarten til flere av spillerne som nådde førstelaget, før han delvis pensjonerte seg i mai 2017.

PS! James Justin var også med da Luton Towns U11-lag vant «klubb-VM» i 2009. The Hatters slo Bayern München 3-2 i finalen og la totalt 25 klubber bak seg på resultatlisten i Aarau Masters – deriblant Manchester United og Borussia Dortmund!

Luton Town i FA Youth Cup siste 10 sesonger:

Sesong Runde Motstander Sted Res. Info
2013/14 2. kvalrunde Corby Town H 5-1
3. kvalrunde Leighton Town H 3-0
1. runde Boston United B 4-0
2. runde Gateshead B 2-1
3. runde Huddersfield Town B 1-3 e.e.o.
2014/15 1. runde Didcot Town H 4-1
2. runde Oxford City B 1-2
2015/16 1. runde Colchester United H 3-1
2. runde Leyton Orient B 1-0
3. runde Notts County B 3-1
4. runde Oldham Athletic B 1-0
5. runde Preston North End B 1-1 5-3 str.
Kvartfinale Blackburn Rovers B 0-1
2016/17 1. runde Barnet B 3-1
2. runde Dagenham & Redbridge H 4-3 e.e.o.
3. runde Sheffield Wednesday B 0-4
2017/18 1. runde Stevenage H 1-2
2018/19 1. runde Brantwood Town H 4-1
2. runde Peterborough United B 0-3
2019/20 3. runde Sheffield Wednesday H 2-3
2020/21 3. runde West Ham United H 3-3 2-4 str.
2021/22 3. runde Burnley B 0-3
2022/23 3. runde Birmingham City B 6-0
4. runde Queens Park Rangers H

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!