Preview Wycombe Wanderers – Luton Town

Lørdag ettermiddag skal Luton kjøre seg en tur på 65 km sør vest, for å besøke byen High Wycombe og stadionanlegget Adams Park. Adams Park er hjemmebanen til Wycombe Wanderers og har en tilskuerkapasitet på 10 284. Sist gang Luton møtte Wycombe, var på boxing day. Wycombe vant 2-0 på Kenilworth Road.

Byen High Wycombe, som ligger nord vest for London, er en by på ca 120 000 innbyggere. Byen er den nest største i Buckinghamshire, etter Milton Keynes. Buckinghamshire grenser til Bedfordshire i øst, hvor Luton ligger.

Wycombe ble stiftet i 1887, og kvalifiserte seg til The Football League i
1993. «The Chairboys», som er kallenavnet til Wycombe Wanderers, hadde sin største suksess periode ifra 1990
til 1995. En da ukjent Martin O´Neill, var klubbens manager. Klubben
rykket mer eller mindre direkte opp fra Conference league og til nivå
tre i det engelske serie systemet. Klubbens beste plassering ble også
oppnådd i denne perioden, da de i 1994/95 sesongen oppnådde en hederlig
6.plass på nivå tre. Martin O´Neills periode i Wycombe tok slutt i 1995,
da han tok over som manager i Norwich.

Ved en anledning oppnådde Wycombe overraskende stor suksess i FA cupen.
Dette skjedde i 2000/01 sesongen, da klubben klarte å spille seg helt
frem til semi-finalen i FA cupen. PÅ veien ble lag som Millwall,
Grimsby, Wolves og Wimbledon slått ut, i tillegg til premier league
laget Leicester. I semi finalen på Villa Park, møtte «The Chairboys»
Liverpool. Liverpool vant til slutt 2-1. I fjor spilte Wycomce play-off finalen mot Southend. Den kampen tapte de 7-6 på straffer, etter at det sto 1-1 etter 120 spilte minutter.

Wycombe innehar for tiden åttende plass i league 2, et poeng fra syvende plass, som er siste play-off plass. Wycombe har spilt to hjemmekamper på Adams Park etter nyttår, men har tapt begge to 0-2. Wycombe har kun vunnet en kamp etter nyttår. Forøvrig en sterk prestasjon, da de vant 1-0 borte mot Plymouth. Plymouth ligger på andre plass i league 2. Tar vi for oss de siste åtte kampene, ser det litt bedre ut for Wycombe, da de hadde en sterk period rett får nyttår. Totalt fire seiere, en uavgjort og tre tap har det blitt for Wycombe de siste åtte kampene.

Hva gjelder Luton, må vi dele formen i to. Før og etter John Still. Under Nathan Jones, har Luton et tap, to uavgjort og en seier. Siste poeng kom på tirsdag hjemme på Kenilworth Road mot Yeovil. For en gangs skyld, utlignet Luton mot slutten av en kamp, istedet for å tape. På de siste åtte kampene har Luton to seiere, tre uavgjort og tre tap. Både Luton og Wycombe har vært bedre på bortebane enn hjemmebane denne sesongen. Hittil denne sesongen har Luton plukket med seg 21 poeng på bortebane, mens de kun har tatt stusselig 14 poeng på Kenilworth Road. Wycombe har tatt 19 poeng hjemme på Adams Park, mens de har tatt 24 poeng på bortebane.

Wycombe og Luton har møtt hverandre 21 ganger. Sist gang på andre juledag på Kenilworth Road. Wycombe vant som kjent 2-0. Av de siste fire møtene, har Wycombe vunnet tre. Alle disse fire møtene har vært på Kenilworth Road. På Adams Park har derimot Luton hatt et overlegent tak på Wycombe. Luton har aldri tapt mot Wycombe på Adams Park. Fem ganger har det endt uavgjort, og fem ganger har Luton vunnet.

For Luton, kan det hende at Ryan Hall er tilbake fra skade. Josh McQuoid, Danny Green og Nathan Doyle er alle ute med skade.

Lørdagens kamp kommer til å være en såkalt «sell out» kamp. Luton har fått 1300 billetter, og alle er solgt. Mao kan det bli god stemning på Adams Park når Luton kommer med sine trofaste bortefans. Stemningen og kampen får du med deg fra kl 1600 Hatters Player!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!