Preview Oxford United – Luton Town

Lørdag ettermiddag setter Luton kursen vestover for å møte opprykksjagende Oxford United, eller the U´s som de også kalles. På lik linje som Luton, har Oxford nylig hatt en periode med non league fotball. Etter 2005/06 sesongen rykket Oxford ned fra league 2, etter å ha endt på 23. plass. De kom seg ikke opp igjen til league 2 før i 2009/10 sesongen. Da vant de Play off finalen mot York City 3-1.

Michael Appleton som er manager i Oxford, uttalte tidlig i sesongen at de sikter mot opprykk. Han har sett seg lei på at Oxford befinner seg på fjerde nivå, noe de gjør for femte sesong på rad. Foreløpig ser det ut til at de styrer mot opprykk til nivå tre. Oxford ligger på andre plass i ligaen, fire poeng foran fjerde plass og tolv poeng bak serieleder Northampton.

Oxford spiller sine hjemmekamper på Kassam Stadium, som er et nokså nytt stadion anlegg. Anlegget ble åpnet i 2001 og har en tilskuerkapasitet på 12500 tilskuere. I sin periode med non league football, klarte Oxford å sette ny tilskuerrekord hva gjelder Conference kamper. På «boxing day» kampen i 2006, møtte hele 11065 tilskuere opp på Kassam Stadium i kampen mot Woking. Kampen endte forøvrig 0-0.

Oppgjøret mellom Oxford og Luton er også blitt et klassisk oppgjør, og spesielt for oss nordmenn. Som de fleste kjenner til, har Luton og Oxford tippekamp rekorden med antall scorede mål. Dette var den 242. tippekampen som ble vist på NRK, og resultatet ble 7-4. Kampen ble spilt 6.februar i 1988, og Sølve Grotmål var kommentator. Han hadde mer enn nok med å holde kontroll på hvem som hadde scoret.

Erkerivalene til Oxford er Reading og Swindon. Men det ligger også en historisk rivalisering mellom Luton og Oxford. Litt fordi avstanden mellom lagene ikke er så lang, men også klubbenes nokså like størrelse og like historie hva gjelder økonomiske utfordringer og meritter.

Av spillere som har spilt for begge klubbene, kommer vi ikke utenom Steve Foster. En av legendene fra Lutons Littlewoods triumf i 1988 mot Arsenal. Asa Hall, Simon Heslop, Tom Craddock og Steve Basham er også spillere som har hatt på seg både Oxford og Luton drakt.

Hva gjelder form, er ikke Luton i super form om dagen. Dette til tross for tre sårt etterlengtede poeng på tirsdag mot Dag & Red. På de siste åtte kampene har Luton kapret tolv poeng. Disse poengene er fordelt på fire seiere og fire tap. Tre av tapene kom etter hverandre før tirsdagens tre poenger. Oxford er i vesentlig bedre form. På de siste åtte kampene har de kun et tap. Dette tapet kom hjemme mot Leyton Orient den 12.mars. Utover det har de vunnet fire og spilt tre uavgjort på de siste åtte kampene. Sist helg ble Crawley rundspilt borte, og Oxford vant hele 5-1.

Luton og Oxford har møtt hverandre 37 ganger. Luton har vunnet 16 ganger, mens Oxford har vunnet 12. Ni ganger har det endt med uavgjort. Sist gang Luton møtte Oxford i august, endte det 2-2. Oxford utlignet to minutter på overtid med Patrick Hoban, mens Lutons mål ble scoret av Luke Wilkinson og Cameron McGeehan. For øvrig scoret Keemar Roofe for Oxford, som er Oxford sin toppscorer. Roofe inehar per i dag sjette plass i ligaen hva gjelder toppscorere.

Lørdagens kamp er den femte siste for sesongen. Selv om det kan virke noe usannsynlig, er det fortsatt et lite håp om Play-off. Det er seks poeng opp til Wimbledon som ligger på syvende plass, men Wimbledon har en kamp mindre spilt enn Luton. Uansett smaker tre poeng bra, og kanskje spesielt mot Oxford. Om det skjer, kan du få med deg ved å streame kampen live fra «Hatters Player» kl 1600 norsk tid!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!