Preview Luton Town – Hartlepool

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av svakt plasserte Hartlepool, som for tiden innehar den nestsiste trygge plassen i league 2. Det skiller tre poeng mellom Hartlepool på 21.plass og Yeovil som ligger på 23 plass.

Hartlepool er en by nordøst i England, like ved byene Middlesborough og Newcastle. Derimot er hverken Middlesborough, Sunderland eller Newcastle rival klubbene til Hartlepool. Derimot er det sterke følelser mellom Hartlepool fansen og fansen til Darlington, Carlisle og York.

Hartlepool ble stiftet i 1908, og ble valgt inn i The Football League i 1921. Klubben har aldri klart å rykke opp i divisjonssystemet ved å bli seriemestere, men har allikevel ved flere anledninger vært oppe i league 1. I 2005 var de også nær ved å rykke opp til Championship, da de kom helt frem til play-off finalen. Her ble Hartlepool slått 4-2 av Sheffield Wednesday.

«The Pools», som er kallenavnet til Hartlepool, spiller hjemmekampene sine på Victoria Park i Hartlepool. Victoria park har en tilskuerkapasitet på 7691. Tilskuerrekorden er 17264 fra et FA-Cup-oppgjør mot Manchester United i 1957. Høyeste tilskuertall med dagens tribuneanlegg, er 7784. Denne rekorden ble satt da Hartlepool United møtte Leeds United til seriekamp 2. juledag i 2007.

Flere norske spillere har spilt for Hartlepool. De fleste har kommet fra Bergens området, den såkalte «Brann linken». De mest kjente er Jan Ove Pedersen og Martin Hollund. Begge to ble meget populære, og Hollund spilte hele 177 kamper for klubben. Rune Lange har også vært i klubben, men fikk kun noen få kamper, da han ble alvorlig skadet tidlig i sin Hartlepool karriere. Hartlepool er for øvrig klubben hvor legendariske Brian Clough startet sin manager karriere.

Av linker mellom Luton og Hartlepool, må nevnes Adam Boyd, Mike Newell og Steve Howard. Mike Newell har vært manager for begge klubbene, og han hentet til seg Adam Boyd fra Hartlepool til Luton. Boyd var spådd en lysende karriere, men ble aldri noen hit på Kenilworth Road. En som derimot ble en kjempehit, var vår alles Steve Howard. Med sine 228 opptredner i Lutons drakt, scoret han hele 103 mål For «the Hatters».

Internt mellom klubbene, har det vært tyve møter mellom Hartlepool og Luton. Luton har vunnet tolv ganger, Hartlepool syv ganger, mens en gang har det endt uavgjort. I høst vant Luton hele 4-1 på Victoria park, etter scoringer Jonathan Smith, Jack Marriott (2) og Olly Lee.

Hverken Luton eller Hartlepool er i form. Luton har to seiere, tre uavgjort og tre tap på sine siste åtte kamper. Forrige helgs mareritt kamp mot AFC Wimbledon, gjorde det ikke særlig bedre, da Luton tapte hele 1-4. I Hartlepool står det enda dårligere til. På de siste åtte kampene, har Hartlepool fem tap, en uavgjort og to seiere.

Nathan Jones har ennå ikke opplevd å vinne hjemme på Kenilworth Road. Etter forriges helgs forsmedelige tap mot Wimbledon, bør Lutons mannskap så absolutt brette opp armene og gi Nathan Jones hans første etterlengtede hjemmeseier. Om det skjer, kan du følge live ved å streame kampen via Hatters Player kl 1600.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!