Newcastle United – Luton Town

Lørdag kl. 16:00 er det avspark i Premier League-kampen mellom Newcastle United og Luton Town på St James’ Park.

Luton Town er i form, og har kun et tap på de siste fem kampene, uansett turnering. Også Newcastle vant på tirsdag, men står kun med to seiere og seks tap på de siste åtte kampene, hvor de også har tapt de to siste hjemmekampene.

Dog, St James´ Park er historisk en vanskelig bortebane for The Hatter. På 27 forsøk, har det bare skjedd to ganger at The Hatters har vunnet på St James´ Park. Kun en gang, for nesten nitti år siden (1937), har The Hatters vunnet en ligaseier på St James´ Park. 

Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne, til daglig bare Newcastle, er en by i grevskapet Tyne & Wear i nordøstlige England. Byen er administrasjonsby for regionen Nordøst-England. Newcastle er den mest folkerike byen i det nordøstlige England. I henhold til befolkningsberegninger for midten av 2014, har byen en befolkning på 289 835 innbyggere. Det urbane området har en befolkning på 879 996 innbyggere (Tyneside), og storbyområdet utgjør rundt 1 650 000 innbyggere (regionen Tyne and Wear City).

Newcastle United 

Newcastle United ble stiftet i 1892 etter en sammenslåing av de to lokale fotballklubbene Newcastle East End og Newcastle West End. Newcastle United Football Club, også kjent som ”The Magpies” eller ”The Toon”, ble valgt inn i The Football League i 1893, og er gjennom historien den niende mest suksessfulle engelske fotballklubben. Dette er utfra statistikk som er beregnet etter resultater helt siden det engelske ligasystemet ble startet i 1888.

Newcastle Uniteds Historie

Newcastle har mange meritter å se tilbake på. Blant annet har Newcastle vært ligamester fire ganger, skjønt det er lenge siden. Henholdsvis: 1904/05, 1906/07, 1908/09 og 1926/27. FA-cupen har Newcastle vunnet seks ganger, henholdsvis: 1910, 1924, 1932, 1951, 1952 og 1955. I tillegg har Newcastle vært finalist i FA-cupen syv ganger. Dette skjedde i 1905, 1906, 1908, 1911, 1974, 1998 og 1999. I motsetning til Luton Town, har ikke Newcastle vunnet ligacupen. Derimot har de vært finalist ved to anledninger, nærmere bestemt i 1976 og forrige sesong hvor de tapte Ligacupfinalen mot Manchester United 0-2.

Den eneste europacuptittelen som Newcastle har, er så langt tilbake som i 1968. Da vant de Messebycupen ved å slå Ujpest FC fra Ungarn. Messebycupen ble arrangert fra 1955 – 71. I 1971 overtok UEFA ansvaret for cupen, og gikk over til å hete UEFA-cupen. Dette er den siste store tittelen som Newcastle har vunnet. Mao, er det gått 55 år siden sist Newcastle vant et stort trofe, mens det er gått 35 år siden Luton vant Ligacupen.

I utgangspunktet var ikke Messebycupen en turnering for enkeltvise klubber, men for byer som arrangerte messer. Kun ett lag fra hver by kunne stille opp, og byer med flere lag ble representert av et sammensatt lag bestående av de beste spillerne fra lagene i byen. Fra og med 1961-62-utgaven av turneringen, gikk man bort fra denne regelen, og turneringen ble åpnet for ordinære klubblag.

Newcastle har flere ganger spilt på nivå to, men aldri lavere enn det. Den lengste perioden på nivå to hadde Newcastle i perioden 1934 til 1948, hvor Newcastle egentlig spilte på nivå to i åtte sesonger, da fotballen ble satt pause under andre verdenskrig. I tillegg til enkeltsesonger, hadde Newcastle noen lengre perioder på nivå to frem til moderne tid, som fra1961 til 1965 (fire sesonger), fra 1978 til 1984 (seks sesonger) og 1989 til 1993 (fire sesonger).

Det nærmeste Newcastle har vært nivå tre, var i 1991/92 sesongen hvor Newcastle ble nummer tyve i Championship. Kevin Keegan, som ble ansatt som klubbens manager i februar denne sesongen, klarte å lede Newcastle til seier i de to siste ligakampene denne sesongen, slik at Newcastle avsluttet sesongen fire poeng foran Plymouth som havnet på 22. plass og rykket ned til tredje nivå.

Sesongen etter ble Kevin Keegans menn seriemestere og rykket opp til Premier League for første gang. De neste fire sesongene kjempet Newcastle i toppen av Premier League, ved at de ble nummer tre, seks og to ganger nummer to i sesongene 1993 til 1997. Andre plass er naturlig nok den beste ligaplasseringen som Newcastle har klart i Premier League. Mye takket være Andy Cole, Les Ferdinand og Alan Shearer.

Etter at Kevin Keegan og Newcastle rykket opp til Premier League, har Newcastle stort sett spilt i Premier League, og i tre sesonger etter hverandre (2001 til 2004), kjempet Newcastle i toppen av Premier League, de da ble nummer tre, fire og fem. Og igjen var Alan Shearer en sentral aktør som klubbens toppscorer.

Ved et par anledninger har Newcastle måtte ta turen ned i Championship etter at de rykket opp til Premier League i 1993. Dette skjedde i en turbulent tid hvor Mike Ashley var eier av klubben. Første gang Newcastle rykket ned var etter 2008/09 sesongen hvor Newcastle ble nummer 18 i Premier League. I løpet av denne sesongen «brukte» Newcastle ikke mindre en seks managere (Kevin Keegan, Chris Hughton, Joe Kinnear, Chris Hughton, Alan Shearer og Chris Hughton (for tredje gang)). Flere av managerne sa opp sine stillinger som følge av at de følte de nye eierne og styrelederne blandet seg for mye inn i hvordan klubben ble ledet sportslig.

Newcastle rykket rett opp igjen på første forsøk, da Chris Hughtons menn ble seriemestere i Championship, og med Andy Carroll som toppscorer med sine 19 mål.

Også etter 2015/16 sesongen rykket Newcastle ned med knappest mulig margin, og denne gang var det erkerival Sunderland som «trakk det lengste strået». Rafael Benitez menn måtte ha tre poeng mot Tottenham i siste serierunde for å overleve i Premier League, da Sunderland ledet med to poeng og hadde en betydelig bedre målforskjell. Newcastle gjorde jobben ved å slå Tottenham Hotspur hele 5-1, men Sunderland gjorde også jobben ved å vinne 3-0 over Everton. Sunderland kapret derfor 17. plassen med to poengs margin overfor Newcastle som havnet på 18. plass og rykket ned til Championship.

I sesongen etter rykket Rafael Benitez menn rett opp igjen, da de ble seriemestere, et poeng foran Brighton & Hove Albion som også rykket opp til Premier League med god margin til Reading som havnet på tredje plass.

I oktober 2021 skjedde det kontroversielle da klubben ble solgt til et Saudi-Arabisk konsortium. Kritikken rundt overtagelsen var stor, da nok et Saudi-Arabisk konsortium tok over en engelsk fotballag i Premier League, og ord som sportsvasking ble nevnt for å dekke over brudd på menneskerettighetene.

Daværende manager, Steve Bruce, ble erstattet av dagens manager, Eddie Howe. Den 18. januar gjensto det 18 kamper i ligaen, og med sine to ligaseiere og tolv poeng, lå Newcastle nest sist i Premier League. Etter å ha vunnet 12 av de siste 18 ligakampene, ledet Howe Newcastle til en sensasjonell 11. plass. I fjor havnet Newcastle på fjerde plass i Premier League, dog 18 poeng bak Manchester City som ble ligamestere, men fire poeng foran Liverpool som havnet på femte plass.

Supportere og rivalisering 

Newcastle United sine supportere er godt kjent som veldig dedikerte og engasjerte, og kaller seg selv for «Toon Army» eller «Geordies». Den mest kjente Newcastle-supporteren er nok Sting, som også har skrevet flere kjente supporter – sanger til Newcastle United.

Newcastles argeste rivaler gjennom tidene, er naboene som ligger 25 km sørvest, nemlig Sunderland, som de har møtt i det såkalte ”Tyne Wear derby” siden 1898. Newcastle har også rivalisering med Middlesbrough, hvor det er 69 km mellom St. James´ Park og Riverside Stadium, og dette derbyet kalles Tyne-Tees derby.

St James´ Park 

St. James´ Park, som opprinnelig var banen til Newcastle West End, har vært Newcastles hjemmebane siden 1892. Tilskuerkapasiteten på St James´ Park er i dag på 52 387, etter at St James´ Park i 2001 ble totalrenovert og er et av Englands største stadionanlegg. Publikumsrekorden er på 68 386 tilskuere mot Chelsea i 1930.

St James´ Park må ikke forveksles med St James Park (uten genitiv-apostrof), som er hjemmebanen til Exeter City FC.

H2H 

Luton Town og Newcastle har møtt hverandre 52 ganger. Newcastle har vunnet 23 ganger, 11 ganger har det endt uavgjort, mens 18 ganger har The Hatters vunnet.

Sist lagene møttes var på lillejulaften, hvor Andros Townsend scoret kampens eneste mål. Newcastle har nå besøkt The Hatters ni ganger på rad uten å vinne over The Hatters, og heller ikke scoret mål på de siste syv kampene hvor de har gjestet The Kenny. Siste seier kom den 17. januar i 1981, hvor Newcastle vant 1-0 i en League Division Two kamp. Etter det har fire kamper endt uavgjort, mens fem kamper har endt med Luton Town seier. Newcastle har nå besøkt Kenilworth Road 25 ganger, hvor Newcastle kun har vunnet fire ganger. Fem ganger har det endt uavgjort, mens det 16 ganger har endt med hjemmeseier.

De tre siste møtene før møtet på lille julaften, har vært i FA-cupen, hvor lagene sist møttes i januar 2018 på St James´ Park i FA- cupens tredje runde. Newcastle vant 3-1, etter at de scoret tre mål i løpet av ni minutter i første omgang. Danny Hylton reduserte fire minutter ut i andre omgang.

De to møtene før det var også i FA-cupen i 1994, hvor lagene måtte møtes to ganger for å få avgjort hvem som skulle gå videre. Newcastle spilte i Premier league (havnet på tredje plass), mens Luton Town spilte i Division One, som da var nivå to, hvor The Hatters havnet på 20. plass i sesongen 1993/94. Første møte var på St James´ Park hvor lagene spilte 1-1. Tony Thorpe scoret Towns mål. I returoppgjøret på Kenilworth Road, vant The Hatters 2-0 etter scoringer av John Hartson og Scott Oakes. Luton Town spilte seg frem til semi-finalen denne sesongen, hvor The Hatters tapte 0-2 for Chelsea på Wembley.

Sist lagene møttes i ligasammenheng før møtet på lille julaften i vinter, var i 1992/93 sesongen, hvor lagene møttes i League Division One (nivå to). Newcastle vant kampen på St James´ Park, mens det ble målløst på Kenilworth Road.

Sist lagene møttes på øverste nivå før julens kamp, var i april 1989 på St James´ Park, hvor kampen endte målløst, noe også motsatt oppgjør gjorde.

Om Newcastle har hatt problemer med å vinne på The Kenny, er det ikke noe bedre motsatt vei. The Hatters har besøkt St James´ Park 27 ganger, men kun vunnet to ganger. 19 ganger har det endt med hjemmeseier, seks ganger har det endt uavgjort.

Vi må helt tilbake til 3. februar (!) i 1973 for å finne sist The Hatters vant over Newcastle på St James´ Park. Luton møtte Newcastle i FA-cupens fjerde runde hvor The Hatters vant 2-0 etter to scoringer av John Aston jr. Den eneste ligaseieren som The Hatters har på St James´ Park ble sikret i september 1937. Town vant 3-1 i en League Division Two kamp, hvor The Hatters mål ble scoret av Payne, Stevens og Griffiths. Med andre ord, the Hatters har aldri vunnet noen ligakamp på øverste nivå på St James´ Park.

Newcastle form 

Newcastle startet sesongen noe svakt, da ligadebuten var den eneste av de fire første kampen som ga tre poeng (5-1 over Aston Villa). Derimot fikk manager Eddie Howe kontroll på laget sitt igjen, og i perioden 16. september til 2. desember spilte Newcastle ni ligakamper hvor det kun var Bournemouth som vant over The Magpies (0-2). Syv kamper endte med seier, hvor de blant annet slo de Sheffield United 8-0 på Bramell Lane, mens to kamper endte uavgjort.

Fra torsdag syvende desember har det derimot gått litt trått i ligaen for Eddie Howes menn. Det startet med et 0-3 tap for Everton på Goodison Park, før de tre dager senere tapte 1-4 for Tottenham Hotspur i London. Helgen etter vant de derimot 3- 0 over Fulham på St James´Park.

Lille julaften husker vi alle at Newcastle besøkte The Kenny, hvor The Hatters vant 1-0. På boxing day fikk Newcastle besøk av Nottingham Forest, som like så greit tok med seg tre poeng hjem til Nottingham etter å ha vunnet 3-1. På første nyttårsdag besøkte Newcastle Anfield Road og Liverpool, hvor hjemmelaget vant 4-2.

Den 13. januar fikk Newcastle besøk av fjorårets ligamestere Manchester City, som også påførte The Magpies et nytt tap. City vant 3-2, som også betyr at Newcastle har tapt sine to siste hjemmekamper. På tirsdag ble det endelig en seier igjen, etter at de hadde spilt fire ligakamper på rad uten å ta poeng, og denne gang ble Aston Villa slått 3-1 på Villa Park. Et back to back win, med målforskjellen 8-2! Seieren over Villa var den andre seieren på rad denne uken, da Newcastle på lørdag slo Fulham 2-0 i fjerde runde i FA-cupen. I tredje runde i FA-cupen slo Newcastle ut erkerivalen Sunderland 3-0.

Totalt har The Magpies vunnet åtte av sine 11 hjemmekamper denne sesongen, og tapt de tre siste. Seks av disse hjemmekampene har endt med clean sheet, og sist den 16. desember når Newcastle slo Fulham 3-0. På bortebane har Newcastle kun vunnet to bortekamper, spilt to uavgjort og tapt syv bortekamper. Det gjør at Eddie Howes menn ligger på åttende plass i årets Premier League med sine 32 poeng. Det er fire poeng opp til West Ham på sjette plass, mens det er tre poeng opp til Manchester United som ligger på syvende plass. Newcastle har like mange poeng som Brighton & Hove Albion, mens det er et poeng ned til Chelsea på 10. plass. Med sin målforskjell på 44-33 og 11 plussmål, har Newcastle den femte beste målforskjellen i årets Premier League.

Formen til Newcastle på de siste ti kampene kan dermed summeres opp slik: V-V-T-T-V-T-T-T-T-V.

Hjemmeformen kan summeres opp slik: T-V-V-V-V-V-V-V-T-V

Som følge av at Newcastle avsluttet fjorårets sesong på fjerde plass, deltok Newcastle i årets Champions League. Newcastle kom i en veldig jevn gruppe med AC Milan, Paris St Germain og Borrusia Dortmund.

Newcastle startet med å spille målløst mot AC Milan på San Siro, før de i neste runde vant en imponerende 4-1 seier over Paris St Germain på ST James´ Park. I tredje runde fikk Newcastle besøk av Borussia Dortmund, hvor bortelaget vant 1-0.

Den 7. november var det klart for returoppgjør i Tyskland, hvor Dortmund igjen vant over Newcastle, og denne gang 2-0. I femte runde dro Newcastle til Paris for å spille returoppgjøret mot Paris St Germain, hvor kampen endte 1-1. AC Milan vant 2-1 når de besøkte St. James´ Park den 13.desember.

Totalt klarte Newcastle å kapre fem poeng i Champions League, som igjen plasserte Newcastle sist i sin gruppe. Med andre ord ble Newcastle slått ut av all Europacupspill for denne sesongen.

I Ligacupen kom Newcastle med i tredje runde, hvor de vant 1-0 over Manchester City. I fjerde runde var det Manchester United som sto for tur, og også United ble slått ut, og denne gang 3-0. Den 19. desember dro Newcastle til London for å besøke Chelsea i kvartfinalen, en kamp som ble høydramatisk, ettersom Chelsea utlignet til 1-1 på overtid i andre omgang. Dermed måtte det straffer til, en straffesparkkonkurranse som Chelsea vant 4-2. Dermed var Newcastles Ligacupeventyr over for denne gang.

Luton Towns form 

Den imponerende 4-0 seieren over Brighton & Hove Albions, var den femte kampen på rad for The Hatters uten å tape, uansett turnering. Om vi også tar med kampene fra lillejulaften, er det kun Chelsea som har klart å slå Luton Town på de åtte siste kampene, uansett turnering. Fem av de andre kampene har endt med seier, mens to av kampene har endt helt likt.

I siste kamp før siste landslagspause, dro The Hatters til Old Trafford for å prøve seg mot Manchester United. Dessverre endte det med 0-1 tap, etter at Lindelöf satte inn kampens eneste mål i andre omgang. I første kamp etter landslagspausen i november, vant The Hatters sin første hjemmekamp i Premier League noensinne, og sin første hjemmekamp på øverste nivå siden 1992, da Crystal Palace ble slått 2-1. Første kamp i desember endte med 1-3 tap for Brentford på deres hjemmebane Gtech Stadium, før The Hatters påfølgende tirsdag tapte 3-4 for Arsenal på The Kenny. Den 10. desember kom ligamester Manchester City på besøk, hvor City vant 2-1.

På lillejulaften kom lørdagens motstander Newcastle, på besøk, hvor Andros Townsend sørget for hjemmeseier da han scoret kampens eneste mål. På selveste boxing day klarte Luton Town å vinne sesongens fjerde seier totalt, og andre borteseier for sesongen, da de vant 3-2 over Sheffield United på Bramell Lane. Alfie Daughty scoret kampens første mål, mens de to andre målene til The Hatters ble scoret som selvmål. Carlton Morris var nest sist på begge selvmålene, men får neppe disse registrert som assist.

Den 30. desember gikk The Hatters på et surt et-måls tap, da Chelsea gjestet Kenilworth Road. Chelsea ledet lenge 3-0, men The Hatters satte i gang en heltemodig snuoperasjon mot slutten av kampen, hvor Ross Barkley og Elijah Adebayo reduserte en gang hver for The Hatters. Dessverre ble sluttspurten noe snau, da sluttresultatet ble 3-2 til Chelsea. Fredag 12. januar spilte The Hatters sin andre kamp for sesongen mot nedrykksrival Burnley på Turf Moor. Igjen viste Rob Edwards menn stor vilje og moral mot slutten, og Carlton Morris utlignet til 1-1 på overtid i andre omgang.

På tirsdag spilte som kjent The Hatters hjemmekamp mot Brighton & Hove Albion, hvor The Hatters mer eller mindre overkjørte The Seagulls og vant 4-0, som også er sesongens andre Clean sheet for The Hatters. En scoring av Chiedozie Ogbene og hat-trick av Elijah Adebayo sørget for at det ble en minnerik kveld på Kenilworth Road.

Formutviklingen på de ti siste ligakampene for The Hatters ser dermed slik ut: T-V-T-T-T-V-V-T-U-V

Borteformen i ligaen kan summeres slik: T-T-T-V-U-T-T-T-V-U

Det gjør at The Hatters klatret over streken og ligger på 17.plass med sine 19 poeng. Foran Luton Town, ligger Nottingham Forest med sine 20 poeng tre poeng opp til Brentford på 15. plass. Det er et poeng ned til Everton på 18. plass. Burnley ligger på 19. plass med sine 12 poeng, mens det er ni poeng ned til Sheffield United som ligger nederst ned sine ti poeng.

Ettersom kampen mot Bournemouth ble avbrutt og avlyst, har Luton og Bournemouth en kamp mindre spilt i Premier League, noe også Manchester City og Brentford har, ettersom City deltok i VM for klubblag

Friendly faces 

Følgende spillere har hatt en felles tilknytning til Luton Town og Newcastle, og i tillegg spilt en vesentlig rolle for en av klubbene, eller begge:

Vivian Busby, Alex Gilliead, Mick Harford, Tim Krul, Kazenga LuaLua, Malcolm MacDonald, Alan Neilson, George Stobbart. 

Skandinavere i Newcastle 

Nordmenn: Ronny Johnsen. 

Svensker: Andreas Andersson, Alexander Isak (nåværende), Emil Krafth (nåværende), Ole Söderberg.

Dansker: Benny Arentoft, Bjørn Kristensen, Peter Løvenkrands, Frank Pingel, Elias Sørensen, Jon Dahl Tomassen.

Luton Towns skadesituasjon, suspensjoner og nye spillere inn

På fredagens pressekonferanse kunne Rob Edwards meddele at han nærmest har en skadefri tropp til lørdagens kamp mot Newcastle, da Teden Mengi og Jacob Brown er tilbake fra skade, mens Issa Kaboré er tilbake fra landslagsoppdrag. Issa Baboré og hans Burtkina Faso ble slått ut i 16-dels finalen av Mali i The Africa Cup og Nations, da de tapte 1-2. Jacob Brown har slitt noen uker med en kneskade, mens Teden Mengi hadde noen mindre problemer med sin hofte.

De eneste som må stå over lørdagens kamp er Mads Andersen, Marvelous Nakamba og Tom Lockyer.

Nysigneringen Daiko Hashiooka vil også bli med nordover til Newcastle, men Edwards har uttalt at lørdagens kamp komme for tidlig for den Japanske landslagsspilleren, som ble signert fra den belgiske toppklubben Sint. Truiden.

Toppscorerne

Som nevnt scoret Elijah Adebayo hat-trick mot Brighton & Hove Albion, og trygget sin posisjon som klubbens toppscorer med sine åtte ligamål. Carlton Morris har scoret fire ligamål, mens Chiedozie Ogbene, Jacob Brown og Ross Barkley har scoret to ligamål hver.

Syv stykker har scoret et ligamål for The Hatters så langt denne sesongen.

Alfie Doughty har fem assist denne sesongen i ligaen, mens Carlton Morris har tre assists.  Andros Townsend, Albert Sambi Lokonga og Ross Barkley har to assists, mens fire andre spillere har en assist hver.

The Hatters har scoret 13 av sine 28 ligamål i åpent spill, mens de har scoret ni mål på dødballer. Tre mål er scoret som selvmål, mens Carlton Morris har scoret to mål på straffe. Et mål er kontret inn.

27 av The Hatters 38 innslupne mål, er sluppet inn i åpent spill. Syv mål er sluppet inn på dødball, mens to mål er sluppet inn på kontring. Et mål er scoret på straffe, mens The Hatters også har sluppet inn et selvmål.

For Newcastle er det svensken Alexander Isak som er klubbens toppscorer med sine ti mål, mens Callum Wilson og Anthony Garden har scoret syv mål hver. Kieran Trippier har åtte målgivende pasninger så langt for Newcastle, mens Anthony Gordon har fem målgivende pasninger.

Av 44 scorede mål, er 27 mål scoret i åpent spill. Ni mål er scoret på dødball, mens fire mål er scoret på straffe. Tre mål er scoret som følge av en kontring, mens et lag har scoret selvmål til fordel for The Magpies. 24 av 31 innslupne mål er sluppet inn i åpent spill, mens fem mål er sluppet inn på dødball. To ganger er Newcastle blitt kontret på hvor det også er blitt scoring, mens de også har sluppet inn to mål på straffe.

Nice to know, need to know 

Ifølge BBC, var Luton 2-0 ledelse etter 137 sekunder mot Brighton & Hove Albion, Premier Leagues nest raskeste 2-0 ledelse. I april 1998 scoret Muzzy Izzet og Emile Heskey hvert sitt mål for Leicester City mot Derby, og det andre målet ble scoret omtrent etter to minutter. Og enda mer bemerkelsesverdig, Leicester ledet 4-0 etter 15 minutter, som også ble sluttresultatet.

Sammen med Tottenham, Manchester City, Newcastle og Wolverhampton, er Luton Town det tredje farligste laget på dødball, da alle nevnte lag har scoret ni mål på dødball så langt denne sesongen. Med 14 dødballmål, er Arsenal det laget som har scoret flest mål på dødball.

Den 17. januar i1981 scoret Mick Harford sitt aller første ligamål noensinne på øverste liganivå i England. Målet ble scoret på Kenilworth Road, som også var kampens eneste mål. Men, av alle ting, målet ble scoret mot Luton Town, da Mick Harford spilte for Newcastle i 1980/81 sesongen.

I 2021/22 sesongen ble Newcastle det første laget I Premier League til å unngå nedrykk til The Championship, til tross for at de innledet sesongen med å ikke vinne en eneste ligakamp av de 14 første ligakampene. 

Når Newcastle tapte for The Hatters på lille julaften, var det første gang de tapte for et nyopprykket lag på seksten kamper. Kan det bli et back to back tap mot et nyopprykket lag?

Alan Shearer scoret hele 206 mål for Newcastle I perioden 1996 til 2006, og er med det klubbens toppscorer gjennom alle tider. 

Med sine 28 scorede mål, har The Hatters scoret like mange mål som Manchester United.

On this date 

Som nevnt over, så har The Hatters besøkt Newcastle en gang tidligere den 3.februar, og det er også sist The Hatters vant på St James´ Park. Luton Town vant 2-0 i fjerde rundekampen i FA-cupen i 1973, hvor at John Aston jr scoret begge målene.

Sist The Hatters spilte kamp den 3. februar, var i 2018 hvor Town møtte Exeter City i en League Two kamp på Kenilworth Road. Kampen endte med 1-0 seier til The Hatters, etter at Harry Cornick scoret.

Lørdagens kamp vil bli den første kampen som The Hatters spiller på øverste nivå den 3. februar. 

Town tipset

Ingen tippet at Luton kom til å vinne 4-0 over Brighton & Hove Albion, derfor var det ingen som fikk fem poeng i denne tipperunden. Derimot var det hele 33 stykker som var optimistiske og tippet hjemmeseier, og alle 33 ble derfor premiert med tre poeng.

Noe endring ble det i teten, og leder Tor Erik Hadland dro ifra med tre nye poeng. Med sine 62 poeng leder han nå med ni poeng på Havard Grina (null poeng) og Rune Fjørtoft (tre poeng) som begge har 53 poeng. Rune Ebbesen fikk tre poeng og klatret opp til fjerde plass med sine 51 poeng, mens Andreas Stensland falt ned to plasser til femte plass med sine 50 poeng (null poeng). Arild Jåsund og Erik Wetz fikk begge tre poeng og deler sjette plassen med 46 poeng.

The Hatters har fått tildelt 3188 billetter til lørdagens kamp, og alle billettene er mer eller mindre solgt. Spennende blir det å se om lørdagens kamp kan bli sesongens første back to back win i ligaen, samt om The Hatters kan klare sin første ligaseier på St James´ Park siden 1937? Svaret får du direkte ved å streame kampen på VIAPLAY plattformen, eller ved å se kampen direkte på TV kanalen V sport premier League fra kl 1600 skandinavisk tid. Har du ikke tilgang på VIAPLAY eller V sport Premier League, kan du høre kampen live ved å lytte til radiostreamen på Hatters Player hvor Simon Pitts kommenterer kampen. 

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 3 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!