Grimsby Town – Luton Town

Tirsdag er det klart for omkamp i FA-cupen når Luton gjester Grimsby Town og deres hjemmebane Blundell Park. Viser til hjemmekampens preview for fullstendig preview.

H2H

Luton og Grimsby har møtt hverandre 46 ganger. Grimsby har et lite overtak på Luton med sine 16 seiere, 15 ganger har Luton vunnet, mens 15 ganger har Luton og Grimsby spilt uavgjort.

Som de fleste husker, møttes lagene på Kenilworth Road den 28. januar. FA-cupkampen endte 2-2 etter at Grimsby tok ledelsen 1-0 rett før pause, før Elijah Adebayo utlignet rett etter pause på straffe. Jordan Clark ga Luton ledelsen 2-1 i det 66. minutt, men Luton klarte ikke å holde på ledelsen lenge, da Grimsby utlignet minuttet etter.

Sist gang lagene møttes i ligakamp, var i en League Two kamp i slutten av januar 2018 på Blundell Park. Luton vant 1-0, etter at James Collins scoret Lutons mål tidlig i andre omgang.

Luton har besøkt Grimsby 23 ganger, hvor det ni ganger har endt med hjemmeseier, mens det seks ganger har endt med borteseier. Åtte ganger har det endt helt likt.

Før møtet den 28. januar, har lagene møttes to ganger tidligere i FA-cupen. Grimsby har vunnet begge oppgjørene, henholdsvis i januar 1950 hvor Grimsby vant 4-3 på Kenilworth Road, mens de vant 7-1 over Luton på Blundell Park i 1996.

Grimsbys form

Etter 2-2 kampen mot Luton, har Grimsby spilt en ligakamp, som var en bortekamp mot Crewe Alexandra. Grimsby ga seg ikke før det sto 3-0 til bortelaget. Grimsbys formrekke på de siste ti kampene er som følger: 2-1 mot Cambridge (FA-cupen 2.runde), 0-1 mot Wimbledon, 2-1 mot Tranmere, 2-3 mot Harrogate, 1-4 mot Salford, 1-0 mot Stockport, 1-0 mot Burton (FA-cupen 3.runde), 0-5 mot Swindon, 2-2 mot Luton (FA-cupen 4. runde), 3-0 mot Crewe Alexandra. 5 – seier, 1 – uavgjort og 4 – tap.

På Blundell Park er formrekken på de siste ti kampene: 3-0 mot Crawley, 0–0 mot Bradford, 5–1 mot Plymouth (FA-cupen 1. runde) 1-3 mot Doncaster, 1-1 mot Stevenage, 0-1 mot Accrington Stanley (EFL Trophy 2. runde) 2-1 mot Tranmere, 1-4 mot Salford, 1-0 mpt Stockport, 1-0 mot Burton (FA-cupen 3. runde). 5 – seiere, 2 – uavgjort og 3 – tap.

Lutons form

Lutons formrekke på de siste ti kampene er som følger: 2-1 mot Norwich, 3-0 mot QPR, 2-1 mot Huddersfield, 1-1 mot Wigan (FA-cupen 3.runde), 2-3 mot West Brom, 2-1 mot Wigan (FA-cupen omkamp 3.runde), 2-0 Wigan, 2-2 mot Grimsby (FA-cupen 4.runde), 1-0 mot Cardiff og 1-0 mot Stoke. 7 seiere, 2 uavgjort, 1 tap.

Merk at Luton har tre seiere på rad i ligaen og at alle tre kampene er «clean sheets».

Lutons formrekke på de siste ti bortekampene er: 0-0 mot West Brom, 1-0 mot Norwich, 0-4 mot Watford, 1-0 mot Blackpool, 0-2 mot Stoke, 1-2 mot Middlesbrough, 3-0 mot QPR, 2-1 mot Huddersfield, 2-1 mot Wigan (FA-cupen omkamp 3.runde) og 2-0 mot Wigan. 6 seiere, 1 uavgjort og 3 tap.

Lutons skadesituasjon

På pressekonferansen på mandag kunne Rob Edvards fortelle at for første gang siden han ble ansatt som manager i Luton, måtte han utelate førstelagsspillere fra troppen som var friske nok til å kunne spille. Dette syntes også Edvards at var gledelig, da han ville måtte rokere en del på laget, ettersom Luton er inne i en hektisk periode, og skal spille enda fire kamper på 11 dager. Rob Edvards kunne også fortelle at han anser kampen mot Grimsby som en vanskelig og tøff kamp, som han veldig gjerne vil vinne, og vil ikke stille med et svekket lag på tirsdag.

Sonny Bradley er tilbake og trener på gress, men ikke frisk nok til at han trener med resten av laget. Henri Lansbury er skadefri og trener for fullt med laget. Han har derimot kun trent en uke med laget vil ikke bli tatt ut til tirsdagens kamp, da han fortsatt er «kamprusten». Dan Potts vil også trenge noen dager til før han er kampklar, og vil antagelig stå over kampen mot Coventry også.

Toppscorerne

Carlton Morris har scoret flest mål for Luton denne sesongen med sine 11 mål, mens Elijah Adebayo har nå scoret i fem kamper på rad, og har totalt scoret åtte mål denne sesongen, uansett turnering. Jordan Clark har scoret tre mål denne sesongen, mens Harry Cornick endte med to mål for Luton, ettersom han gikk til Bristol City på «deadline day». Reece Burke, Alan Campbell, Luke Freeman og Luke Berry, har også scoret to mål denne sesongen.

Carlton Morris er ikke bare Lutons toppscorer, da han også er Lutons «servitør» med sine seks assists, uansett turnering. James Bree og Alfie Doughty har fire målgivende, mens Jordan Clark og Harry Cornick har tre målgivende pasninger.

For Grimsby er det Harry Clifton som er klubbens toppscorer med sine åtte mål uansett turnering, mens Otis Khan har scoret seks mål uansett turnering. Brendan Kiernan har scoret fire mål så langt denne sesongen. I ligaen har John McAtee fire målgivende pasninger, mens Otis Khan og Anthony Driscoll-Glennon har tre målgivende pasninger hver.

Nice to know, need to know:

Med sine 2 feet (0,6 meter), er Blundell Park det stadionanlegget i England som ligger lavest i forhold til antall meter over havet.

Mandag 6. februar er det 35 års jubileum for den sagnomsuste tippekampen mellom Luton og Oxford, som endte med 7-4 seier til Luton. Antall mål som ble scoret, regnes for å være den mestscorede tippekampen som er blitt sendt på Norsk TV.

Ettersom tirsdagens omkamp er en FA-cupkamp, vil ikke tirsdagens kamp bli vist med «livebilder» på iFollow. Kampen er heller ikke plukket ut til å bli sendt på TV, så denne kampen vil kun bli sendt med radiostream på iFollow. Simon Pitts vil selvfølgelig kommentere kampen som vanlig.