Arsenal – Luton Town

På onsdag kveld blir det flomlyskamp når Luton Town besøker ligatoer Arsenal på deres hjemmebane Emirates Stadium.

For andre gang på under en uke, drar Luton Town til nord-London for å spille Premier League kamp, og denne gang er det Martin Ødegård og Arsenal som skal besøkes. Forøvrig Luton Towns første besøk på Emirates Stadium.

Sjeldent har Luton Town hatt så mange tøffe kamper etter hverandre, som de nå har, og spesielt på bortebane. På lørdag besøkte The Hatters Tottenham, på onsdag besøkes Arsenal, før The Hatters på lørdag får besøk av Bournemouth. Utfordringene er ikke over med det, da Erling Braut Haaland og Manchester City skal besøkes neste lørdag. Dessverre gjør heller ikke skadelisten utfordringene noe mindre.

Også mot Tottenham scoret Luton Town mål til tross for at det ble tap. The Hatters har nå scoret mål i atten ligakamper på rad, og er med det det laget i Premier League som har scoret i flest kamper på rad.

Arsenal FC

Arsenal Football Club ble stiftet i 1886, og valgt inn i The Football League i 1893. Arsenal startet på nivå to, men rykket opp til øverste nivå først i 1904.

Arsenal ble grunnlagt under navnet «Dial Square» i 1886 av arbeidere ved Royal Arsenal i Woolwich, men navnet ble etter kort tid endret til Royal Arsenal. Navnet ble på nytt endret i 1891 til Woolwich Arsenal, da klubben ble profesjonell. I 1914 valgte klubben å fjerne Woolwich navnet, og klubben har deretter hatt navnet Arsenal.

Arsenals historie

Arsenals første suksessfulle periode var i 1930 årene, hvor Arsenal vant sine første trofeer. I tiden 1930 til 1938 vant Arsenal ligaen fem ganger, mens de vant FA-cupen to ganger. De neste titlene ble vunnet rett etter andre verdens krig, hvor de vant ligaen i 1947/48 og 1952/53, mens FA-cupen ble vunnet i 1950.

Deretter ble det trofétørke for Arsenal, før de i 1969/70 vant Messebycupen, som var Arsenals første europacup trofe, samt at de i 1970/71 vant sin første liga/FA-cup dobbel. Arsenal vant også FA-cupen i 1979 ved å slå Manchester United 3-2, en kamp som er regnet som en klassiker, blant annet grunnet at det avgjørende målet ble scoret i kampens siste minutt. Som følge av cupgullet i 1979, kvalifiserte Arsenal seg til Cupvinnercupen. Arsenal spilte seg helt frem til finalen, men tapte finalen på straffespark. Sytti-tallet forøvrig ble preget av andreplasser i ligaen og tre tapte FA-cupfinaler.

I 1986 ble den tidligere Arsenal-spilleren George Graham utnevnt som manager, og med det klubbens tredje suksessperiode. I Grahams første sesong som manager, 1986–87, vant Arsenal Ligacupen. Dette ble etterfulgt av ligatittelen i 1988–89, etter et mål i siste minutt i den siste kampen i sesongen. Arsenal ledet 1–0 da det nærmet seg slutten av kampen og dette ville gi Liverpool tittelen, men i siste minutt scoret Michael Thomas kampens andre mål og Arsenal vant ligaen på målforskjell. I 1990–91 vant Arsenal ligaen på nytt med kun ett tap i løpet av hele sesongen. Arsenal vant både ligacupen og FA-cupen i 1992–93, og sin andre europeiske triumf med cupvinnercupen i 1993–94. George Grahams rykte fikk seg et tilbakeslag da det ble avslørt at han hadde mottatt «bestikkelser» av agenten Rune Hauge, for å signere visse spillere. Graham fikk sparken i 1995, og hans etterfølger Bruce Rioch, forlot klubben etter en sesong på grunn av uenigheter med klubbens styre.

Klubbens suksess i siste del av 1990-tallet og utover i årene etter 2000, skyldes mye ansettelsen av Arsene Wenger. Først ble han ansatt som assistentmanager, før han ble fast manager i 1996. Wenger brakte ny taktikk, et nytt treningsregime og flere utenlandske spillere som utfylte de engelske talentene som allerede var der. Arsenal vant sin andre liga/FA-cup-dobbel i 1997/98 og en tredje dobbel i 2001/02. I tillegg kom klubben til finalen i UEFA-cupen i 1999/00, som de tapte på straffespark mot Galatasaray. Klubben vant FA-cupen i 2002/03 og 2004/05, og i sesongen 2003/04 vant Arsenal Premier League uten å tape en eneste kamp. Laget fikk kallenavnet «The Invincibles» (De uslåelige), og laget var ubeseiret i 49 ligakamper på rad, noe som er en engelsk rekord i Premier League. Arsenal endte på første eller andreplass i ligaen i åtte av Wengers ni første sesonger i klubben. De er et av seks lag (sammen med Manchester United, Blackburn Rovers, Leicester, Chelsea og Manchester City) som har vunnet Premier League siden den ble opprettet i 1993, men klubben har aldri klart å forsvare ligatittelen året etter at tittelen ble vunnet.

Inntil nylig hadde klubben aldri kommet lenger enn til kvartfinalen i Champions League, men i 2005/06 var Arsenal den første klubben fra London som nådde finalen i konkurransens femtiårige historie. Arsenal ble slått 2–1 av Barcelona i finalen, hvor Arsenal spilte med ti mann i store deler av kampen

Arsenal vant også FA-cupen tre ganger i årene 2014, 2015 og 2017. Etter 6.-plass og en troféløs sesong i 2017/18 ga Arsène Wenger seg som manager for klubben, og Unai Emery ble presentert som klubbens nye hovedtrener 23. mai 2018. Han ledet Arsenal til Europacupfinalen på første forsøk, hvor det ble 1-4 tap for Chelsea.

Mikel Arteta ble ansatt 20. desember 2019, like før den hektiske juleperioden i Premier League. Da Arsenal vant FA-cupen i 2014 og 2015 var Arteta klubbens kaptein. På første forsøk gjentok han bedriften som klubbens manager da Arsenal kunne løfte FA-cup troféet for 14. gang etter 2-1 seieren mot Chelsea 1. august 2020 for tomme tribuner på Wembley Stadium. Finalen ble spilt for tomme tribuner som følger av koronapandemien. Foran starten på 2020/21 sesongen vant Arsenal Community Shield-troféet for 16.gang, noe de også gjentok foran årets sesong.. Arsenal Football Club står dermed med totalt 48 troféer, hvor 31 er major trophy.

Forrige sesong ledet Arsenal Premier League gjennom store deler av sesongen. Dessverre snublet Arsenal mot slutten, og avsluttet på andre plass.

Stadion, Highbury og Emirates:

«The Gunners», som er kallenavnet til Arsenal, spiller hjemmekampene sine på Emirates Stadium, i bydelen Islington i det nordlige London.

Det meste av tiden i Sørøst-London spilte Arsenal på The Manor Ground i Plumstead, med unntak av en periode på tre år mellom 1890–93 der de holdt til på den nærliggende Invicta Ground. The Manor Ground var i utgangspunktet bare et stykke jord, men klubben installerte tribuner og terrasser i tide for sin første ligakamp i september 1893, og klubben spilte her i de neste tyve årene før de flyttet til Highbury i 1913. Arsenal Stadium, mer kjent som Highbury, var klubbens hjem fra september 1913 til mai 2006. På det meste kunne Highbury ta i mot over 60 000 tilskuere og kapasiteten var på 57 000 til tidlig på 1990-tallet. 1993/94-sesongen ble Highbury bygd om for siste gang, og Highbury fikk da en tilskuerkapasitet på 38 419.

Det ble vanskelig å utvide Highbury på grunn av at East Stand ble erklært verneverdig, og de tre andre tribunene var så nær boligeiendommer at naboene protesterte mot videre utbygging. Derfor valgte Arsenal i 1999 å bygge et nytt stadion med kapasitet på 60 000 tilskuere på området Ashburtom Grove, ca. 500 meter sørvest for Highbury. Anlegget var ferdig i juli 2006, i tide for starten av 2006/07-sesongen. Stadionet er oppkalt etter sin sponsor, flyselskapet Emirastes, da Arsenal signerte den største sponsoravtalen i britisk historie verdt omtrent 100 millioner pund.

Arsenals rekord når det gjelder tilskuere på en hjemmekamp er 73 707 tilskuere, satt 25. november 1998 på Wembley Stadium i en Champions League kamp mot RC Lens. Tilskuerrekorden på Highbury er 73 295 tilskeurer fra den målløse kampen mot Sunderland 9. mars 1935. Kapasiteten på Emirates Stadium er 60 432, så det er usannsynlig at disse rekordene skal kunne slås i nær framtid

Rivalisering:

Det skjuler seg en interessant historie bak Arsenals opprykk i 1919. Arsenal hadde havnet på 5. plass i 2. divisjon i 1915, den siste sesongen før første verdenskrig. Tottenham kom sist i 1. divisjon, men øynet likevel sjansen til å bli værende i toppen ettersom det ble besluttet å utvide 1. divisjon fra 20 til 22 lag, da fotballen rullet i gang igjen etter krigen. Den enkleste løsningen hadde vært å beholde de 20 opprinnelige lagene og la de to beste i 2. divisjon rykke opp. I stedet stemte ligaledelsen for å gi den siste plassen til et tredje lag fra 2.divisjon, på bekostning av Tottenham. Det ble ikke lagene på 3.- eller 4.-plass, men derimot femteplasserte Arsenal.

Begrunnelsen fra de «høye herrer» var visstnok for lang og tro tjeneste for ligafotballen. Fortsatt er det ingen som helt vet hva som skjedde på dette møtet. Flere teorier om hva som skjedde oppstod, men ingen av dem har blitt bevist. Uansett ble det opptakten til en rivalisering og et hat mellom Arsenal og Tottenham, som lever i beste velgående den dag i dag.

H2H

Luton Town og Arsenal har møtt hverandre 49 ganger. 28 ganger har Arsenal vunnet, 10 ganger har The Hatters vunnet, mens 11 ganger har det endt uavgjort. En kamp er spilt på Wembley.

Sist lagene møttes var den 5. desember på Kenilworth Road. Kampen var av det dramatiske slaget, og endte med 4-3 seier til Arsenal. Arsenal tok ledelsen etter 20 minutter, før Gabe Osho utlignet til 1-1 fem minutter senere. Arsenal tok igjen ledelsen fire minutter på overtid i første omgang, men fire minutter ut i andre omgang utlignet The Hatters igjen, men denne gang ved Elijah Adebayo. Åtte minutter senere sørget Ross Barkley for at The Hatters tok ledelsen, da han scoret Luton Towns tredje scoring. Ledelsen holdt i tre minutter, da Arsenal utlignet tre minutter senere. Syv minutter på overtid la Martin Ødegård inn et innlegg på Declean Rice sitt hode, som avgjorde kampen til Arsenals fordel. Dette var forøvrig Arsenal sin første seier på Kenilworth Road januar 1984.

Sist lagene møttes før det, var på «boxing day» i 1991. Lagene møttes i en League Division One kamp, som også var siste sesong The Hatters spilte på det øverste nivået. Kampen ble spilt på Kenilworth Road og The Hatters vant kampen 1-0 etter scoring av Mick Harford. Motsatt oppgjør, som ble spilt på Highbury i begynnelsen av august 1990, endte med 2-0 seier til Arsenal.

Arsenal har besøkt Kenilworth Road 26 ganger, hvor The Hatters har sikret hjemmeseier ved syv anledninger. 11 ganger har det endt med Arsenalseier, mens det åtte ganger har endt uavgjort.

The Hatters har besøkt Arsenal 23 ganger, hvor The Hatters kun har vunnet to ganger. Tre ganger har det endt uavgjort, mens det 18 ganger har endt med hjemmeseier. Sist Luton slo Arsenal i London var på «Boxing day», men helt tilbake i 1959. The Hatters vant 3-0 etter scoringer av Gregory (2) og Turner.

Det vil si, The Hatters har slått Arsenal ved en anledning i London etter seieren i 1959, og det var i 1988 når The Hatters vant Ligacupfinalen 3-2 over Arsenal. The Hatters tok ledelsen ved Brian Stein, mens Danny Wilson utlignet til 2-2 i det 82. minutt. Brian Stein avgjorde til Luton Towns fordel i det 90. minutt, og sikret dermed Luton Towns første og eneste major trophy.

Arsenals form

På søndag ble det målløst når The Gunners møtte Manchester City, og Arsenals uavbrutte seiersrekke i ligaen siden nyttår stanset dermed på åtte ligakamper og en målforskjell på 33-4. Siste poengtap for Martin Ødegård og co var mot Fulham den 31. desember, hvor Fulham vant 2-1 på Craven Cottage. Også kampen før det endte med tap, da West Ham vant 2-0 på Emirates Stadium, som også er det eneste ligatapet som Arsenal har hjemme på Emirates Stadium denne sesongen.

Den 20. januar vant Arsenal hjemmekampen mot Londonrival Crystal Palace, hele 5-0. Ti dager senere fikk Nottingham Forest «juling» på City Ground, ettersom Arsenal vant 3-0. Søndag 4. februar fikk Arsenal besøk av Liverpool, en kamp som endte med hjemmeseier 3-1.

En uke senere fikk Arsenal revansj over West Ham som vant 2-0 over Arsenal på Emirates Stadium, ettersom Arsenal vant hele 6-0 på Selhurst Park. Burnley fikk nesten like har medfart uken etter på Turf Moor, ettersom Arsenal vant 5-0. En uke senere kom Newcastle på besøk til London, hvor Arsenal vant 4-1.

Den 4. mars dro Mikal Arteta og hans menn til Bramell Lane, og ga seg ikke før det sto 6-0 til bortelaget. Fem dager senere tok Arsenal imot londonrival Brentford, en kamp som Arsenal vant 2-1. På søndag ble det som nevnt målløst mot Manchester City.

Det plasserer Martin Ødegård og Co på andre plass i årets Premier League med sine 65 poeng, to poeng bak ligaleder Liverpool. Det er et poeng ned til Manchester City som ligger på tredje plass.

Luton Towns form

Nok en gang gikk The Hatters på et sent et-måls tap, da de på lørdag tapte 1-2 for Tottenham Hotspur på Tottenham Hotspur Stadium. Det betyr at The Hatters nå har spilt ni ligakamper på rad uten å vinne. Siste seier kom mot Brighton & Hove Albion den 30. januar, hvor The Hatters vant 4-0 på Kenilworth Road. Siste borteseier kom mot Sheffield United på boxing day hvor The Hatters vant 3-2. Etter seieren den 30. januar, har The Hatters kapret tre poeng, noe de gjorde ved å spille uavgjort mot Newcastle, Crystal Palace og Nottingham Forest.

På de siste fem kampene (alle ligakampene i mars), har The Hatters gått på tre et-måls tap hvor alle kampene er blitt tapt i løpet av de siste seks ordinære spilleminuttene. Det spesielle er også at de to andre kampene i mars, som har endt uavgjort, har The Hatters reddet uavgjort i kampens siste spilleminutt eller på overtid. Hvem har sagt det er kjedelig å følge The Hatters denne sesongen? Bare så synd det bikker litt for ofte i feil favør.

Foruten 1-3 tapet for Sheffield United den 10. februar og 1-4 tapet for Liverpool den 21. februar, har The Hatters kun tapt med et mål siden de tapte 1-3 for Brentford den 2. desember. Til sammen har det blitt syv et-måls tap, hvor fire av disse er tapt i kampens siste minutter. Fire kamper har endt uavgjort siden 2. desember, hvor tre av disse uavgjortresultatene er «reddet» i løpet av kampens siste minutter. Tre kamper er endt med seier.

Man skulle kanskje tro at borteformen til The Hatters er ganske håpløs, og det er den forsåvidt. Allikevel er det verdt å merke ser at The Hatters kun har tapt tre av de siste seks bortekampene. Det ble 1-1 mot Burnley, mens det ble 4-4 når The Hatters besøkte Newcastle. Det eneste solide bortetapet kom mot Liverpool når The Hatters tapet 1-4 på Anfield, da den neste bortekampen var mot Crystal Palace som endte 1-1. De to siste bortekampene endte med 3-4 tap for Bournemouth og 1-2 for Tottenham.

Det gjør at The Hatters ligger rett under streken på en 18. plass med sine 22 poeng, men med lik poengsum som Nottingham Forest. The Hatters har tre mål dårligere målforskjell enn Forest. Foran Nottingham Forest ligger Everton med 25 poeng, mens Brentford ligger på 15. plass med 27 poeng. Burnley ligger på plassen bak The Hatters med sine 18 poeng, mens Sheffield United ligger på 20 plass med sine 15 poeng.

Med sine 43 scorede mål i Premier League denne sesongen, er det syv lag som har scoret mindre enn Luton Town denne sesongen. Derimot, med sine 62 innslupne mål, har The Hatters sluppet inn tredje flest mål denne sesongen. Burnley har sluppet inn 65 mål, mens Sheffield United har sluppet inn 77 mål.

Skandinavere i Arsenal

Nordmenn: Pål Lydersen, Håvard Nordtveit, Martin Ødegaard (nåværende).

Svensker: Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Limpar, Freddie Ljungberg, Krstoffer Olsson, Stefan Schwarz, Remi Shaaban.

Dansker: Nicklas Bendtner, Mika Biereth (nåværende, lånt ut til Motherwell), Faxe Jensen, Sebastian Svärd.

Friendly faces

Følgende spillere har hatt en tilknytning til begge klubbene og hatt noe betydning for en av klubbene eller begge:

Ian Allinson, Brian Chambers, Danny Clapton, David Court, Paul Dickov, John Hartson, Bill Henderson, Syd Hoar, Henri Lansbury, Herbert Lawson, Albert Lokonga (på lån fra Arsenal til Luton Town denne sesongen), Malcolm MacDonald, Matt Macey, Gavin McGowan, Raphael Meade, Peter Nicholas, James Shea, Jim Standen, Matthew Upson, Steve Williams, Harry Woods.

Luton Towns skader

Etter lørdagens kamp konstaterte Rob Edwards at han avsluttet kampen med rubb og rake av friske A-lags spillere, og at han ikke hadde en eneste A-lags spiller igjen å bytte inn som ikke var skadet.

På tirsdagens pressekonferanse bekreftet Rob Edwards at det var utfordrende tider, da skadelisten dessverre ikke var blitt mindre etter lørdagens kamp mot Tottenham. Sannsynligvis er skadelisten, som opprinnelig var på ti spillere, nå et sted mellom 11 til 13 skadde spillere.

Tahith Chong, Reece Burke og Alfie Doughty måtte alle byttes ut med skade under lørdagens kamp mot Tottenham, og Edwards er usikker på om noen av de tre ville klare å bli restituert til onsdagens kamp. Rob Edwards har så få spillere å velge i om dagen, at han varslet at flere juniorspillere sannsynligvis vil bli tatt ut til kampen mot Arsenal.

I tillegg til Chong, Burke og Doughty, ser skadelisten slik ut: Chiedozie Ogbene, Sambi Lokonga, Gabe Osho, Elija Adabayo, Mads Andersen, Marvelous Nakamba, Tom Lockyer, Dan Potts, Jacob Brown, og Amari`I Bell. Mads Andersen og Sambi Lokonga skal begge trene på gress, mens Marvelous Nakamba, Jacob Brown, Amari’i Bell og Dan Potts er ute resten av sesongen.

Storscorerne og målstatistikk

Elijah Adebayo er fortsatt Luton Towns toppscorer med sine ni ligamål. Carlton Morris har scoret åtte ligamål, som også er nest flest for Luton Town så langt denne sesongen. Tahith Chong ga The Hatters ledelsen mot Tottenham på lørdag, og scoret sitt fjerde ligamål for sesongen. Det er like mange ligamål som Chiedozie Ogbene og Ross Barkley. Jakob Brown og Gabriel Osho har scoret to ligamål så langt denne sesongen. Syv stykker har scoret et ligamål for The Hatters, inkludert Luke Berry som scoret utligningsmålet mot Nottingham Forest. Berry har dermed scoret i alle de fire øverste ligaene i England.

Alfie Doughty har syv assists i ligaen denne sesongen, mens Carlton Morris og Ross Barkley har fire assists. Reece Burke og Andros Townsend har tre assists, mens Issa Kabore og Albert Sambi Lokonga har to hver. Tre andre spillere har én assist hver.

The Hatters har scoret 20 av sine 43 ligamål i åpent spill, mens de har scoret 13 mål på dødballer (tredje flest i Premier League). Carlton Morris har scoret fire mål på straffe, mens tre mål er kontret inn, samt at tre mål er scoret som selvmål.

39 av The Hatters 59 innslupne mål er sluppet inn i åpent spill. 14 mål er sluppet inn på dødball, mens fem mål er sluppet inn på kontring. To mål er scoret på straffe, mens The Hatters også har sluppet inn to selvmål.

Luton Town er desidert farligst i løpet av andre omgang, hvor de har scoret 60 % av sine mål (26 mål). Aller farligst er The Hatters i løpet av kampens siste 15 minutter og overtid, hvor de har scoret 37 % av sine mål (16 mål). 66 % av Luton Towns innslupne mål slippes inn i andre omgang (41 mål). The Hatters slipper inn flest mål mellom 61 til 75 minutters spill, hvor de har sluppet inn 27 % av sine mål (17 mål). 19% av målene som The Hatters slipper inn, blir sluppet inn i løpet av kampens siste 15 minutter (12 mål).

I snitt scorer The Hatter 1,45 mål per kamp, som er et relativt bra snitt, men slipper inn hele 2,07 % per kamp. Thomas Kaminski og co har kun klart clean sheet ved to anledninger denne sesongen, noe som skulle tilsvare 7 % av kampene. Snittet i Premier League ligger på 20%.

For Arsenal er det Bukayo Saka som er klubbens toppscorer med sine 13 ligamål, mens Kai Havertz har scoret åtte ligamål så langt. Leandro Trossard har syv ligamål så langt denne sesongen. Martin Ødegaard er en av tre som har scoret seks ligamål i årets Premier League.

Bukayo Saka er også klubbens servitør med sine åtte assists. Kaptein Martin Ødegaard har seks asists.

Med sine 70 ligamål, er Arsenal det laget som har scoret flest ligamål i årets Premier League. 36 av disse målene er scoret i åpent spill, mens atten, og flest i Premier League, er scoret på dødball. Åtte mål er scoret på straffespark, mens fem mål er kontret inn. Tre mål er scoret av motstanderen.

Arsenal har sluppet inn 24 mål så langt denne sesongen, som også er minst i årets liga. The Hatters er det laget som har scoret flest ligamål mot Arsenal denne sesongen, da de scoret tre ligamål når Arsenal besøkte The Kenny i desember. 15 mål er sluppet inn i åpent spill, mens fem mål er sluppet inn på dødball. To mål er blitt kontret inn, mens et mål er scoret på straffe. En gang har Arsenal satt ballen i eget mål.

On this date

Sist The Hatters spilte kamp den 3. april, var i 2015. The Hatters fikk besøk av Exeter City i en League Two kamp, hvor Luke Guttridge og Mark Cullen sørget for at The Hatters ledet 2-0 til pause. Derimot snudde Exeter kampen og scoret tre mål i andre omgang, slik at Luton Town tapte 2-3.

The Hatters har kun spilt en kamp på øverste nivå den 3. april, noe som skjedde i 1957. The Hatters fikk besøk av Birmingham City, i en kamp som endte målløst.

Nice to know, need to know

Heller ikke mot Tottenham ble det bortepoeng innenfor Londons bygrense, og dermed er det kun det ene poenget mot Crystal Palace den 9. mars på Selhurst Park, som har gitt poeng i London denne sesongen. I tillegg til tapet mot Tottenham, ble det tap mot Chelsea og Fulham når The Hatters besøkte Stamford Bridge og Craven Cottage. I tillegg ble det 1-3 tap mot Brentford på G-tech Stadium i desember. Som nevnt i tidligere previews har Luton Town hatt store problemer med å vinne bortekamper innenfor Londons bygrense på de to øverste liganivåene. Av de 71 siste bortekampene som The Hatters har spilt innenfor Londons bygrense på de to øverste liganivåene, har kun fem av disse kampene endt med Luton Town seier. Sist The Hatters vant i London, var mot QPR i romjulen 2022. To mål av Carlton Morris, et mål av Alfie Doughty og clean sheet for Ethan Horvath, sørget for en sjelden seier i London, og en sjelden seier over QPR.

Arsenal har ikke tapt mot et nyopprykket lag på de siste 38 kampene hvor de har møtt et nyopprykket lag.

Kaptein Martin Ødegaard har scoret åtte mål og avlevert fire assists på de siste tolv kampene mot et nyopprykket lag.

Luton har møtt Arsenal ved tre anledninger på “boxing day», og vunnet alle tre gangene. Første gang skjedde i 1958 hvor Luton Town vant 6-3. I 1959 vant The Hatters 3-0, mens The Hatters også vant over The Gunners i 1991.

Arsenal har også satt rekorder i engelsk fotball, ikke minst rekorden for antall år sammenhengende på øverste nivå hvor Arsenal nå har spilt 98 sesonger sammenhengende (da er seks år trukket fra som følge av andre verdenskrig). Om man ser på antallet sesonger totalt, havner Arsenal på fjerde plass med sine 107 sesonger.

Arsenal har også rekorden for flest sammenhengende ligakamper uten tap, da de i perioden mai 2003 og oktober 2004 spilte 49 kamper på rad uten å tape. Dette inkluderer alle de 38 kampene i sesongen 2003/04 hvor Arsenal vant ligaen og ble det andre laget som vant ligaen ubeseiret. Preston North End spilte 22 kamper og var ubeseiret i sesongen 1888/89.

I 2005/06 sesongen satte Arsenal en UEFA Champion Leagues rekord ved å spille ti kamper på rad uten å slippe inn mål. Den tidligere rekorden tilhørte AC Milan og var på 7 kamper. Arsenal spilte 995 minutter uten å slippe inn mål, før finalen mot Barcelona der Samuel Eto`o utlignet for Barcelona i det 76. minutt.

Med sine 14 FA-cuptitler, er Arsenal den klubben som har vunnet FA-cupen flest ganger.

Town tipset

Hele 43 stykker hadde tippet seier til Tottenham i lørdagens kamp på Tottenham Hotspur Stadium, hvor seks stykker hadde tippet at Tottenham kom til å vinne 2-1. Av de fem beste, var det kun Andreas Stensland som tippet helt korrekt resultat, og gikk forbi Rune Fjørtoft på sammenlagtlisten.

Stillingen er dermed: 1. Tor Erik Hadland 76 poeng, 2. Halvard Grina 73 poeng, 3. Andreas Stensland 71 poeng 4. Rune Fjørtoft 70 poeng, 5. Per Axel Pettersen 66 poeng.

Luton Town er tildelt 3003 billetter til onsdagens bortekamp, som har avspark kl 2030 skandinavisk tid. Kampen ser du som vanlig med livebilder på VIAPLAY plattformen, men kan også ses på V sport PL 1. Om du ikke kan se kampen, kan du som vanlig streame radiostreamen fra Hatters Player hvor Simon Pitts kommenterer kampen.