Preview Luton Town – Bristol City

Landslagspausen er over, og på lørdag får Luton besøk av formlaget Bristol City. Bristol City sin manager, Lee Johnson, stiller et sterkt lag mot Luton, da han hittil denne sesongen har styrket sin stall med hele 12 nye spillere. Blant annet kan det bli et gjensyn med Jay Dasilva, som tidligere var en del av Lutons akademi, før han sommeren 2012 ble solgt til Chelsea. Dasilva ble i fjor lånt ut til Bristol City, før han foran denne sesongen ble hentet til Bristol City på permanent basis. Dessverre sliter Dasilva med en skade, så det er veldig usikkert at han vil spille mot sin tidligere klubb.

Bristol er en by i det sørvestlige England og ligger i regionen Sørvest-England. Byen ligger ved elven Avon, nær grensen til Wales og har ca 463 000 innbyggere. Bristol er Englands sjette største by, og den åttende største byen i Storbritannia. Byen ligger omtrent 14 mil sør for Birmingham og sju mil øst for Cardiff. Byen har en Katedral og to universiteter som benevnes som university of Bristol og The university of the West of Engalnd. Byen er også kjent for sin elektronikk og luftfarts industri. I 2014 og 2017 ble forøvrig Bristol kåret av «The Sunday Times», til Storbritannias beste by å bo.

Bristol City ble stiftet i 1897, og ble valgt inn i The Football League i 1901. Klubben hadde sin beste periode fra 1906 til 1911, hvor de spilte på det øverste nivået i det engelske ligasystemet. Forøvrig er dette eneste gang Bristol City har spilt på øverste nivå. I 1906/07 sesongen debuterte Bristol City på øverste nivå med en andre plass i ligaen, som også er klubbens beste plassering noen gang. Bristol City var finalist i FA cupen i 1909, mens de kun har klart å spille seg frem til semifinalen i Ligacupen ved to anledninger. Noe de gjorde i 1971 og 1989. I fjor havnet Bristol City på en åttende plass i Championship, fire poeng bak Derby som havnet på sjette plass.

Bristol City er for tiden ”storebror” i byen Bristol, da de ligger et liganivå over ”lillebror” og byrival Bristol Rovers. «The Bristol Derby» er i en kåring kåret til det åttende mest intense rivaloppgjør i England. Både Rovers og City har slitt med hooligans, og det har skjedd mer enn en gang at disse rivaloppgjørene har endt med stygge episoder mellom klubbenes supportere. Cardiff city er også en av de store rivalene til Bristol City, akkurat som Cardiff er rivaler til Bristol Rovers. Cardiff ligger som nevnt syv mil øst for Bristol, men som kjent i Wales. Kampene mellom Bristol lagene og Cardiff City har derfor en nasjonal dimensjon over seg også, i tillegg til å ligge nær hverandre geografisk. Kampene kalles «The Severnside derby».

«The Robins», som er kallenavnet til Bristol City, spiller hjemmekampene sine på Ashton Gates, noe de har gjort siden 1904. Ashton Gate har i dag en kapasitet på 21 500 tilskuere, mens rekorden er på 43 335 tilskuere. Denne rekorden ble satt den 16.februar i 1935 i en femterunde kamp i FA cupen mot Preston North End. I tillegg til fotballkamper har det blitt holdt flere store konserter på anlegget, blant annet med Rod Stewart, Rolling Stones, Bryan Adams, Elton John og The Who.

Luton og Bristol City har møtt hverandre 57 ganger. 19 ganger har Luton vunnet, mens 21 ganger har Bristol City vunnet. 17 ganger har det endt uavgjort mellom lagene. Luton har spilt syv kamper på rad uten å tape for Bristol City. Sist Luton tapte, var i april 2001 i en kamp på nivå tre. Kampen ble spilt på Ashton Gate, hvor Lutpn tapte 1-3. Lutons mål ble scoret av Liam Georg. Deretter fulgte tre uavgjortkamper, før Luton vant fire kamper på rad. Siste kamp mellom lagene ble spilt på Kenilworth Road i første runde av ligacupen i 2015. Luton vant 3-1 etter to scoringer av Jack Marriott og et mål av Paul Benson. Luton spilte da i League Two, mens Bristol City spilte i Championship. På Kenilworth Road har Luton vunnet 13 ganger over Bristol City, mens Bristol City har vunnet syv ganger. Ti ganger har det endt uavgjort. Siste ligakamp mellom Luton og Bristol City, ble spilt i mars 2005 på Kenilworth Road. Luton vant 5-0 etter to scoringer av Ahmet Brkovic og en scoring av Kevin Nicholls, Sol Davies og Peter Holmes. Luton ble seriemestere i League One denne sesongen, og rykket opp til Championship.

Etter 11 serierunder ligger Lee Johnsons menn på sjette plass i Championship med sine 20 poeng, men kun to poeng bak ligaleder West Bromwich Albion. Bristol City har kun tapt en kamp denne sesongen, og det gjorde de i første serierunde på Ashton Gate mot Leeds. Leeds vant 3-1. Etter det har Bristol City vunnet fem kamper og spilt fem kamper uavgjort. Sammen med Nottingham Forest og Swansea, har ikke Bristol City tapt e ligakamp på bortebane denne sesongen. Bristol City spilte uavgjort mot Birmingham, Preston og Brentford, mens det ble seier mot Derby, Hull og Stoke.

Før lørdagens kamp, ligger Luton på 18.plass med sine 11 poeng. Det er ni poeng opp til Bristol City som ligger på sjette plass, mens det er tre poeng ned til Reading på 22.plass. På de siste fem kampene, har det kun blitt fire poeng på Luton, for før landslagspausen tapte Luton 0-2 mot Derby på Pride Park, mens det ble 1-1 mot Millwall før det. Før 2-1 seieren mot Blackburn, ble det tap mot Hull og Queens Park Rangers. I motsetning til i fjor, er ikke Luton bortskjemt med å kapre poeng på hjemmebane. Etter å ha spilt nesten halvannen sesong uten tap på Kenilworth Road, har det kun blitt fem poeng av femten mulige på eget gress denne sesongen. Poengene har Luton fått ved å spille 3-3 mot Middlesbrough i første serierunde, mens de vant 2-1 mot Huddersfield. Det ble som nevnt 1-1 mot Millwall den 2.oktober. Det er forøvrig verdt å merke seg at fjorårets Premier League lag, Huddersfield, har begynt å ta poeng, etter en håpløs seriestart. Huddersfield har nå spilt tre kamper på rad uten å tape (2V og 1U).

En nordmann har spilt i Bristol City, og dette er dagens Mjøndalentrener, Vegard Hansen. Den tidligere forsvarsspilleren, står oppført med 37 kamper for Bristol City, som fordeler seg på to sesonger fra 1994 til 1996. Hansen har ikke scoret mål for Bristol City. Hansen kunne bekrefte overfor LTSCS at de møtte Luton på Ashton Gate når han var i Bristol City. Hansen var ikke aktuell til å spille denne kampen, som Luton tapte 0-1, da han var skadet. Hansen kunne også fortelle at når han spilte i Strømsgodset, var han en tur over til England. Dette var i perioden hvor nordmenn var veldig populære i engelske klubber, samt at han husket at dette var i perioden hvor Luton spilte på kunstgress. Hansen husker han var iført en overdel med merket til Strømsgodset, og ble kontaktet av et styremedlem fra Luton som lurte på om han var norsk fotballspiller. Når Hansen bekreftet dette, ble han tilbudt prøvespill for Luton Town, men avslo dette. Hansen ønsket oss forøvrig lykke til med lørdagens kamp mot hans gamle klubb.

Foruten Vegard Hansen, er det enda en person som har hatt tilknytning til Bristol City og norsk toppfotball, nemlig Benny Lennartson. Den tidligere Viking treneren, var manager for Bristol City i 1998/99 sesongen, men hadde ingen suksess. Bristol City endte desidert sist i Championship, og rykket ned til nivå tre. Lennartson fikk sparken eter endt sesong, og ble erstattet av Tony Pulis.

For Luton kan det se ut til at Martin Cranie endelig er klar for spill, etter å ha vært lenge ute med skade. Gledelig er det også at Glen Rea har begynt å trene igjen, mens Danny Hylton fortsatt er ute med sin skade.

Kampen kan du som vanlig streame med live bilder via iFollow tjenesten på Luton Town sine hjemmesider, hvor Simon Pitts vil utfylle kampen med sine kyndige kunnskaper og kommentarer. Kampen har avspark på lørdag kl 1600 norsk tid.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!