Prieview Luton – York

Tirsdag kveld, står nok en godbit på programmet for Luton Town. York City har blitt en rival kamp for Luton, ettersom de har hatt mange intense og tette kamper de siste årene. Spesielt i perioden 2009 – 2012 da begge lag kjempet i toppen av Conference league.

Det første som må nevnes i denne perioden, er play off semifinalen i 2009/10 sesongen. York ledet 1-0 etter første
kamp, og gjestet Kenilworth Road. York vant også denne kampen 1-0, og
gikk videre på 2-0 sammenlagt. Kampen huskes dessverre best for bråket
som ble utløst på Kenilworth Road rett etter kampen. Frustrerte Luton fans gikk til
angrep på York fans, samt York spillere. Flere ble arrestert.

Også i sesongen 2011/12 ble York en betydelig utfordring for «the Hatters», og et aldri så lite «mareritt». I serien vant Luton først sin hjemme kamp mot York 5-0, men tapte 1-0 borte på Bootham Crescent. York og Luton møttes videre i FA Trophy semifinalen, hvor York vant 2-1. York vant deretter finalen mot Newport 2-0. Åtte dager senere, den 20.mai, returnerte «the ministerman» igjen til Wembley. Denne gang for å møte Luton i play off finalen for Conference league. York vant 2-1 og rykket opp til football league 2. Det diskuteres fortsatt om et av målene til York skulle vært avblåst for offside.

York har ikke hatt den beste sesongen så langt. De ligger i skrivende stund på nest siste plass, og risikerer direkte nedrykk om de blir liggende der. York viser heller ingen tegn på at formen skal bedre seg betraktelig, da de ikke har vunnet på syv kamper. Faktisk har ikke «the ministerman» scoret mer enn et mål på sine seks siste kamper. Manager John Still har derimot vært ute og proklamert at dette blir ingen lett kamp, til tross for York sin dårlige form. Selv om York ligger nest sist i league 2, slipper de ikke inn mange mål. En målforskjell på -8, er lite for et lag som ligger på direkte nedrykksplass. Mao, må Lutons angrepsrekke fin innstille siktet for kveldens kamp.

Luton virker å ha en ganske god form om dagen. Luton har faktisk ikke tapt på åtte kamper. Dog har de delt poeng med motstanderen hele fem ganger, og tre-poengerne har som regel blitt «høstet inn» med knappest mulig margin. Mao, tre poeng mot York ikveld, skal på ingen måte «høstes inn» på forhånd. Selv ikke etter at TV2´s tippe ekspert, Kjetil Rekdal, også har tippet Luton som store favoritter i kveldens oppgjør.

Manager John Still har varslet at de ikke kommer til å endre laget som møtte Oxford i helgen. Mao må vi vente enda litt på å se Nathan Oduwa debutere fra start. For ordens skyld stilte Luton dette laget mot Oxford: Tyler; Harriman, Howells, McNulty, Wilkinson; Doyle, Smith, Drury; Whalley, Hall, Stockley.

Kl 2045 tirsdags kveld, er det bare å innta hvile stolen, logge på pcen og klikke på «Hatters World». Her vil du finne link slik at du kan streame kveldens stor oppgjør mot York City.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!