Luton – Cambridge

Lørdag ettermiddag møtes «naboene» Luton og Cambridge for tredje gang denne sesongen. Kampen som er blitt en klassiker, er en såkalt «sell out» kamp på erverdige Kenilworth Road. To ganger tidligere denne sesongen har Luton gjestet Abbey Road, som er Cambridge sin hjemmebane. En seier og et tap har det blitt. Tapet kom i FA cupen. For Lutons del, er morgen dagens kamp en av de største denne
sesongen, ihvertfall i serien. Kampen er som sagt utsolgt, og Cambridge kommer til å mønstre
drøye 1000 borte supportere. Mao, vil det bli en elektrisk stemning på
erverdige Kenilworth Road

Som et resultat av at Cambridge slo ut Luton i FA cupens tredje runde, ble Cambridge trukket mot selveste Manchester United i fjerde runde. Richard Moneys menn gjorde det slettes ikke dårlig, da de klarte 0-0 hjemme på Abbey Road mot de røde djevlene. Returoppgjøret går på Old Trafford først kommende tirsdag. John Still har uttalt at han håper og forventer at Cambridge er hundre prosent foksuert på morgen dagens kamp, og at han regner det som sikkert at Richard Money imorgen vil mønstre det beste mannskapet han kan mønstre. Skjønt, kikker man på hjemmesiden til Cambridge, er ikke lørdagens kamp mot Luton nevneverdig nevnt i det hele tatt. Kan det være at fokuset er på tirsdagens kamp?

Luton ligger for tiden på fjerde plass i ligaen, fire poeng bak Burton Albion som innehar tredje plassen og direkte opprykks plass. Cambridge ligger på 12 plass, åtte poeng bak syvende plass som gir retten til play-off.

Luton har ikke tapt på fem kamper. På åtte kamper har Luton et tap, fire uavgjort og tre seire. Fire uavgjort kamper, er muligens en eller to uavgjort for mange, skal Luton drømme om direkte opprykk. Mulig en ny spiss signering som Andrew Johnsen, hadde hjulpet Luton å kapre de siste sårt trengte poengene. Dessverre drøyer denne mulige overgangen noe.

Cambridge sin form er heller ikke så ulik Luton sin form. Dog har de et tap mer enn Luton på de siste åtte kampene.

Cambridge hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1990 tallet. I 1990/91 sesongen, nådde Cambridge kvartfinalen i FA cupen. Dog ble Arsenal for sterke, da Arsenal slo Cambridge 2-1. Arsenal vant 1.divisjon denne sesongen. I 1991/92 sesongen, oppnådde Cambridge sin beste liga plassering noen sinne. Cambridge havnet på 5.plass i den gamle 2.divisjon (nå championship). Som følge av plasseringen, var Cambridge med i play-off til 1.divisjon (nå premier league). Cambridge gikk helt til finalen, men tapte finalen mot Leicester. Hadde de vunnet, hadde Cambridge blitt det første laget som rykket direkte opp fra 4.divisjon til 1.divisjon. Ikke ukjente Dion Dublin spilte forøvrig finalen for Cambridge. Sesongen etter bla han solgt til Manchester United.

Det kan se ut til at Pelly Ruddock Mpanzu, Alex Lawless og Luke Guttridge blir spille klare for lørdagens kamp. Derimot er det sannsynlig at alle tre vil starte på benken.

Lørdag ettermiddag er det på Hatters player det skjer. Richard Money er tilbake på Kenilworth Road. Det er lite sannsynlig at Money får den beste mottakelsen av Luton sine fans. Det får du imidlertid høre ved å streame kampen fra kl 1600 på Hatters player!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!