Preview West Bromwich Albion – Luton Town

På lørdag drar Luton og Graeme Jones for å besøke Graeme Jones sin forrige arbeidsgiver, West Bromwich Albion. Graeme Jones ble ansatt som Darren Moore sin assistent når Moore ble ansatt som West Bromwich sin manager i august 2018. Duoen fikk sparken i mars 2019, og Graeme Jones ble deretter ansatt som Luton sin manager våren 2019. Slaven Bilic tok over som West Bromwich sin manager, og er fortsatt West Bromwich sin manager.

Byen West Bromwich ligger i den engelske regionen Vest-Midlands, 8 km nordvest for Birmingham. Det bor drøye 75 000 innbyggere i West Bromwich.

West Bromwich ble stiftet i 1878, og var en av tolv klubber som startet The Football League i 1888. West Bromwich ble seriemester på øverste nivå i 1919/20 sesongen, mens de vant Ligacupen i 1966. FA cupen har de vunnet fem ganger, sist gang i 1968. West Bromwich har aldri spilt på et lavere nivå enn nivå tre i det engelske ligasystemet. Dette skjedde over to sesonger ifra 1991 til 1993.

West Bromwich, som ligger rett utenfor Birmingham, har naturlig nok sine argeste rivaler i Aston Villa og Birmingham. Men også kamper mot Wolverhampton spisser engasjementet ekstra hos West Bromwich fansen. Ikke så rart, ettersom det kun er 14 km mellom klubbene. Dette derbyet kalles forøvrig «The Black Country Derby», og er et av de lengstlevende derbyene på «balløya» med over 150 møter mellom klubbene. Et tredje lag inngår også i dette derbyet, nemlig Walsall. Walsall ligger 7 km i luftlinje unna West Bromwich. Walsall har som regel spilt på lavere nivå enn Wolverhampton og West Bromwich, slik at det kun har vært noen titalls derbys som har innbefattet Walsall.

«The Baggies», «The Albions», eller «West Brom» som er tre kallenavn til West Bromwich, spiller hjemmekampene sine på The Hawthorns. The Hawthorns ble åpnet 3. september 1900, og er den høyest liggende fotballbanen i England med sine 168 moh. Tilskuerkapasiteten er på 27 877 tilskuere, mens tilskuerrekorden er på 64 815 i tilskuere. Rekorden ble satt i FA-Cupens sjette runde mot Arsenal i 1937. West Bromwich vant 3-1.

Etter å ha spilt åtte sammenhengende sesonger i premier League, rykket West Bromwich ned fra Premier League etter 2017/18 sesongen. Dette gjorde de etter å ha havnet sist i Premier League, fem poeng bak Southampton som havnet på 17.plass. I fjor havnet West Bromwich på fjerde plass i Championship, ni poeng bak Sheffield United som havnet på andre plass, og derved kapret den siste direkte opprykks plassen. West Bromwich møtte Aston Villa i
play-off semi-finalen. West Bromwich tapte 3-4 på straffespark, etter at det sto 2-2 etter at to kamper var spilt. Stefan Johansen spilte for West Bromwich fra 31.januar til 31.mai. Han fikk 14 kamper og scoret to mål for West Brom.

West Bromwich liger i dag på andre plass i Championship med sine 53 poeng. Det er to poeng opp til ligaleder Leeds United, mens det er to poeng ned til Nottingham Forest som ligger på tredje plass. West Bromwich er på ingen måte i sin beste form, og har ikke vunnet en ligakamp på syv forsøk. På tirsdag tapte West Bromwich 1-2 mot Cardiff på Cardiff City Stadium, mens de på lørdag tapte 0-1 for Stoke hjemme på The Hawthorns. Før det spilte West Bromwich uavgjort i fire kamper, mens det også ble tap mot Middlesbrough. Siste seier fikk West Bromwich den 14. desember mot Birmingham, hvor de vant 3-2 på St Andrews Stadium. Hjemme på The Hawthorns har West Bromwich nå spilt fire kamper på rad uten å vinne, da det ble poengdeling mot Brentford og Leeds, mens det som nevnt ble tap mot Middlesbrough og Stoke. Tapene mot Middlesbrough og Stoke er også de eneste tapene som West Bromwich har denne sesongen hjemme på The Hawthorns. Seks ganger har det blitt poengdeling på The Hawthorns, mens seks ganger har det endt med hjemmeseier. Det er også verdt å merke seg at West Bromwich har tatt fler poeng på bortebane denne sesongen med sine 29 poeng, mens det har blitt 24 poeng på The Hawthorns.

På tirsdag fikk Luton en etterlengtet seier, når Luton vant 3-2 over Derby. 3-2 seieren avsluttet også Lutons rekke på åtte kamper uten seier. Luton ligger fortsatt sist i The Championship, men har nå like mange poeng som Barnsley. Det er seks poeng opp til Charlton som ligger på 21.plass. Luton har nå spilt ti bortekamper uten å ha fått med seg et eneste poeng. Siste bortepoeng er fortsatt 2-1 seieren mot Blackburn 28.september.

Luton og West Bromwich har møtt hverandre 45 ganger. 25 ganger har West Bromwich vunnet, 11 ganger har Luton vunnet, mens ni ganger har det endt uavgjort. Sist lagene møttes var i august på Kenilworth Road. Harry Cornick ga Luton ledelsen, men West Bromwich snudde kampen på tre minutter tidlig i andre omgang og vant til slutt 2-1. Sist lagene møttes på The Hawthorns, var i august 2018 i Carabao cupens første runde hvor West Bromwich vant 1-0. Sist lagene møttes på The Hawthorns i ligasammenheng, var i januar 2007. West Bromwich vant 3-2, etter at Luton ledet 2-1 til det 88.minutt. Keith Keane og Warren Feeney var Lutons målscorere. The Hawthorns er på ingen måte noen «lykkebane» for Luton. Av 21 besøk på The Hawthorns, har Luton kun vunnet tre ganger og spilt to uavgjortkamper. Sist Luton vant på The Hawthorns, var i 1996 hvor Luton vant 2-0.

Luton må spesielt passe på West Bromwich sin spiss Charlie Austin, som kom til klubben fra Southampton foran årets sesong. Austin har scoret 141 mål på 311 tellende ligakamper i England, og mange av målene er scoret i Premier League. Hittil denne sesongen har Austin scoret åtte mål for West Bromwich på 22 kamper.

Forrige uke ble det klart at Luton hadde sikret seg forsvarsspilleren Peter Kioso fra Hartlepool, mens det på torsdag var klart at Luton hadde hentet ytterligere to spillere før overgangsvinduet stenger natt til lørdag. Fra Tottenham har Luton lånt forsvarsspilleren Camerin Carter-Vickers for resten av sesongen, mens den tidligere irske landslagsspilleren Eunan O´Kane, har kommet fra Leeds. O´Kane har skrevet under på en 18 måneders lang kontrakt, som også var det han hadde igjen av kontraktstid i Leeds. O´Kane er ikke ukjent for Luton, da han også ble lånt ut fra Leeds i august 2018. Dessverre ble det kun tre kamper for O´Kane i Luton drakten, da han ble alvorlig skadet mor Bristol Rovers, da han brakk benet på to steder. I dag (fredag), ble det også klart at Alan Sheehan blir frigjortg fra sin kontrakt i Luton, etter fire år i den oransje fotballtrøyen. Totalt ble det 135 kamper for Luton hvor han også scoret seks mål.

Graeme Jones har uttalt at det knytter seg usikkerhet om både Matty Pearson og Sonny Bradley er klare for kampen mot West Bromwich. Pearson fikk seg en smell på tirsdag mot Derby, som igjen førte til at Donervon Daniels fikk muligheten til å prøve seg som midtstopper. Det endte som de fleste vet med at han nikket inn Lutons andre scoring. Ryan Tunnicliffe er også usikker til lørdagens kamp.

I skrivende stund er det solgt 1466 billetter av 2000 tilgjengelige bortebilletter. Logg deg inn på iFollow og stream kampen live fra kl 1600 norsk tid, så kan du også få med deg spenningen sammen med Simon Pitts og minst 1500 Luton supportere.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!