Preview Luton – Burton

På lørdag fyller Luton Town Football club 130 år! Og hvilken feiring det kan bli! Luton skal nemlig ha hjemmekamp mot ligaleder Burton Albion. Med seier og tre poeng, kan Luton igjen innta play-off plassen. Burton på sin side, trenger to «tre-poengere» på de siste fem gjenstående kampene, for å være sikker på opprykk.

Hardt satsende Burton, som ledes av den tidligere Leeds og Chelsea legenden Jimmy Floyd Hasselbaink, er en klubb som på langt nær er så gammel som Luton. Klubben ble stiftet i 1950, og spilte liga fotball for første gang i 2009, etter å ha blitt ligamestere i Conference league i sesongen 2008/09. Etter opprykket har Burton klart å oppnå to play offs i fottball league 2. Være seg de to siste sesongene. Ifjor fikk de sin beste ligaplassering noensinne med en sterk fjerde plass. I play off cupspillet klarte de å spille seg helt frem til Wembley, hvor de tapte mot Fleetwood.

Burton Albion kommer ifra byen Burton upon trent, som er en by med ca 65 000 innbyggere. Byen liger ca 16 mil nord for Luton, ikke langt fra mer kjente fotball lag og byer som Derby og Nottingham.

Burton og Luton har kun møtt hverandre en gang. Det var på Pirelli stadium (hjemmebanen til Burton) nå i høst. Da vant Burton 1-0.

Lutons form har vært veldig dårlig i det siste. Heldigvis kom det et lyspunkt forrige helg, da Luton vant 1-0 borte mot Tranmere. Før det, hadde Luton syv kamper på rad med tap. På hjemmebane har Luton tre tap på rad, hvor alle tre kampene har endt med resultatet 2-3.

Burton har vunnet fem kamper, to uavgjort og et tap på sine siste åtte kamper. På bortebane har Burton kun et tap på sine åtte siste åtte kamper. Det tapet kom mot Accrington for fire serierunder siden, da de tapte 1-0. Ellers har de fire borte seire og tre uavgjort.

Luton legenden Steve Buckley, ble i 1974 hentet av David Pleat, nettopp fra Burton. Buckley spilte hele 135 ganger i Luton drakten, før han i 1978 ble solgt videre til Derby. Ellers kan det være verdt å merke seg at den tidligere Luton spilleren David Oldfield, nå utgjør et viktig medlem i trener staben til Burton.

Scott Griffiths har utsatt sin brokk operasjon, og ser ut til å kunne spille helgens kamp. Han skal ikke kjenne noe smerte i området hvor brokken sitter. Elliott Lee er også klar igjen etter å ha vært ute i tre uker med skade. Mark Tyler og Pelly Ruddock Mpanzu er fortsatt ute med skade.

Imorgen er du invitert til 130 års lag! Da kommer ligaleder Burton Albion på besøk til Kenilworth Road. Bedre bursdags presang enn tre poeng mot ligalederen, kan vanskelig tenkes. Bursdagsfesten hører du på Hatters players fra kl 1600! HURRA FOR DEG SOM FYLLER DITT ÅR!!!

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!