Preview Luton Town – Wycombe Wanderers

Forrige lørdag var dessverre sesongens første tap et faktum. Ekstra smertefullt ble det ettersom det var erkerivalen Watford som påførte Luton sesongens første tap. Denne helgen er det igjen klart for et lokaloppgjør, ettersom «nabo» Wycombe kommer på besøk. Wycombe fansen trenger kun å kjøre 65 km for å komme til Kenilworth Road.

 

Byen Wycombe High:

Byen High Wycombe, som ligger nordvest for London, er en by på ca 120 000 innbyggere. Byen er den nest største i Buckinghamshire, etter Milton Keynes. Buckinghamshire grenser til Bedfordshire i øst, hvor Luton ligger. 

Wycombe Wanderers:

Wycombe Wanderers ble stiftet i 1887, men kvalifiserte seg først til The Football League i 1993. Ifra 1990 til 1995, ble Wycombe ledet av en da ukjent Martin O´Neill. O´Neill fikk Wycombe opp fra «non league football» og til det gjeve selskap i The Football League, og rykket mer eller mindre direkte opp fra Conference league og til nivå tre i det engelske seriesystemet. O´Neill ledet klubben til klubbens beste plassering noensinne, frem til i sommer, da O´Neill i 1994/95 sesongen oppnådde en 6.plass på nivå tre. I 1995 tok Martin O´Neills periode i Wycombe slutt, da han tok over som manager i Norwich.

Wycombes historie:

League One sesongen 2019/20 ble aldri fysisk fullført, men ble avsluttet med at man «regnet» seg frem til hvordan tabellen ville bli seende ut til slutt. Wycombe ble plassert som nummer tre, som da også er klubbens beste ligaplassering noensinne, og kvalifiserte seg dermed for play-off. I semi-finalen ble Fleetwood slått 6-3 sammenlagt, mens Wycombe slo Oxford 2-1 i finalen på et «Corona tomt» Wembley. Dermed var Wycombe klar for The Championship for første gang i klubbens historie.

Ved en anledning oppnådde Wycombe overraskende stor suksess i FA cupen. Dette skjedde i 2000/01 sesongen, da klubben klarte å spille seg frem til semifinalen i FA cupen. På veien ble lag som Millwall, Grimsby, Wolves og Wimbledon slått ut, i tillegg til Premier league laget Leicester. I semifinalen, på Villa Park, møtte Wycombe selveste Liverpool, som slo Wycombe 2-1. 

Adams Park:

«The Chairboys», som er kallenavnet til Wycombe Wanderers, spiller sine hjemmkamper på Adams Park. Stadionanlegget har i utgangspunktet en kapasitet på 10,300 tilskuere, men av sikkerhetsgrunner er publikumskapasiteten begrenset til 9,448 tilskuere.

Rivakler:

Hovedrivalen til Wycombe, er Colchester United og MK Dons. Lag som Reading, Watford og Oxford pleier også å fylle opp Adams Park og tenne supporterne ekstra. Luton er ikke beskrevet som en rival til Wycombe, selv om lagene ligger geografisk nært hverandre. 

H2H:

Wycombe og Luton har møtt hverandre 28 ganger. Totalt har Luton vunnet 13 ganger, 10 ganger har det endt uavgjort, mens Wycombe har vunnet fem ganger. Wycombes fem seiere mot Luton, har alle kommet på Kenilworth Road. Sist lagene møttes var i opprykks sesongen 2018/19, og kampen ble spilt i februar på Kenilworth Road hvor Luton vant 3-0. Målene til Luton ble scoret av James Collins, Jason Cummings og George Moncur. Dert gjør at Luton har vunnet seks oppgjør på Kenilworth Road, Wycombe har vunnet fem, mens tre ganger har det endt uavgjort.

Wycombes form:

Wycombe har hatt en meget tøff start på sin debutsesong i The Championship, da Wycombe ligger på nest siste plass med null poeng. Wycombe har null scorede mål og har sluppet inn åtte mål på sine tre første ligakamper. På plassen bak ligger Sheffield Wednesday som ble trukket tolv poeng før sesongstart, og som nå har minus åtte poeng. Wycombe startet sesongen med å spille 1-1 i Carabao cupen mot Brentford, som de til slutt tapte 2-4 på straffer. Deretter ble det 0-1 tap i ligadebuten mot Roterham hjemme på Adams Park, før de tapte 0-5 for Blackburn på Ewood Park. Forrige helg tapte Wycombe 0-2 for Swansea på Adams Park.

Lutons form:

Som nevnt innledningsvis, gikk Luton på sesongens første liganederlag forrige helg. Nederlaget var av det bitreste slaget, ettersom det var erkerival Watford som vant 1-0 på Vicarage Road, og gikk forbi Luton på tabellen med et poeng. Luton hadde da spilt syv ligakamper på rad uten tap, om man også tar med avslutningen på 2019/20 sesongen. Før kampen mot Watford, hadde Luton vunnet de første kampene av 2020/21 sesongen, ved at de først vant 1-0 over Barnsley på Oakwell, før Luton slo Derby 2-1 på Kenilworth Road for to lørdager siden. Luton slo også Norwich på Kenilworth Road i første runde i Carabao cupen, før de også slo ut Reading på Madejski Stadium. I tredje runde ble Manchester United for sterke, og slo Luton 0-3 på Kenilworth Road. Luton ligger på syvende plass, tre poeng bak Bristol City og Reading som begge har ni poeng og ligger på første og andre plass i The Championship.

Friendly faces: Tidligere Luton spillere som har spilt eller spiller for Wycombe, er Craig Mackail-Smith og tidligere Luton keeper Marek Stech. I 2008/09 sesongen ble Stech lånt ut til Wycombe fra West Ham, hvor Stech fikk to kamper. Mackail-Smith fikk 62 kamper og scoret 11 mål for Wycombe i perioden 2017 – 2020. Han spiller nå i Bedford Town, mens Stech gikk fra Luton til Mansfield før årets sesong. Også Wycombes forsvarspiller Michael Harriman, har spilt for begge klubbene. Harriman ble lånt ut fra Queens Park Rangers til Luton i 2014/15 sesongen hvor Harriman fikk 39 kamper i den oransje drakten og scoret to mål. Craig Mackail-Smith fikk 40 kamper for Luton, hvor han scoret fem mål, mens Stech fikk 43 kamper for Luton. Luke Bolton som ifjor ble lånt ut til Luton fra Manchester City, ble lånt ut til Wycombe i 2019 hvor han fikk ti kamper. Bolton fikk 24 kamper for Luton.

«The Beast»:

Det er også verdt å merke seg at Wycombes «The beast», Saheed Adebayo Akinfenwa, signerte en et års avtale før årets sesong. Muskelbunten, som er mest kjent for sin fysiske styrke og enorme overarmer, har hatt for vane å score mot Luton, mens i 2018/19 sesongen i League One, ikke fikk noen nettkjenning mot Luton. Hittil denne sesongen, har ikke Akinfenwa spilt for Wycombe, og heller ikke vært på benken.

Skader og spillernytt:

For Luton er Tom Lockyer ute med en ankelskade, som også gjør han uaktuell for Wales sin kommende landslagssamling til uken. Dan Potts, James Bree, Eunan O´Kane og Brendan Galloway er også skadet og uaktuelle til lørdagens kamp. Derimot er det gledelig å registrere at Glen Rea er friskmeldt etter skaden han pådro seg mot Derby.

Det er også verdt å merke seg at Rhys Norrington-Davies er kalt opp til sin første landslagssamling for Wales noensinne. Wales møter England på førstkommende torsdag til en vennskapskamp, før de møter Irland neste søndag og Bulgaria neste onsdag. Begge kampene i Nations league.

Wycombes manager:

Wycombes manager, Gareth Ainsworth, er den manageren i The Football League som nå har vært nest lengst sammenhengende manager for sin klubb, og som fortsatt er manager i sin respektive klubb. Ainsworth tok over som manager for Wycombe i november 2012, etter at Gary Waddock fikk sparken. Ainswoth startet som spillende manager, men la skoene på hylla i april 2013, da han ble ansatt som permanent manager for Wycombe. League Two klubben Harrogate sin manager, Simon Weaver, har vært Harrogate manager siden 21.mai i 2009. Weaver er dermed den manageren som har vært lengst sammenhengende manager i en og samme klubb i The Football League, og som fortsatt er manager i denne klubben. Nathan Jones har ledet Luton i 121 dager siden han ble ansatt i 28. mai i 2020.

Om Matty Pearson spiller på lørdag, vil han spille sin kamp nummer 100 for Luton, etter at han sommeren 2018 signerte for Luton fra Barnsley. Lørdagens kamp kan du som vanlig streame med livebilder fra iFollow tjenesten som du finner på Lutons hjemmesider. Simon Pitts har som vanlig lovet å være til stede og kommentere kampen som har avspark kl 1600 norsk tid.

 

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!