Preview Luton Town – Portsmouth FC

Lørdag ettermiddag spiller antageligvis Luton den største hjemmekampen i serien denne sesongen, da Portsmouth FC gjester Kenilworth Road. Det er ventet nærmest fulle hus, og «the pompeys» forventes å fylle alle setene de er tildelt på Oak Road End. Nærmere bestemt 1000 fans fra kystbyen Portsmouth.

Portsmouth er av mange sett på som ligaens gigant både hva gjelder historiske prestasjoner og publikumsoppslutning. Noen husker kanskje at de vant FA cupen så sent som i 2008. Som de fleste vet, har Portsmouth nylig vært igjennom noen traumatiske og økonomiske vanskelige år, akkurat som Luton. I motsetning til Luton, har ikke Portsmouth vært nede på nivå fem, men nå tatt fatt på sin tredje sesong på rad på fjerde nivå. På lik linje med Luton, har Portsmouth satt seg som mål at de skal rykke opp denne sesongen. Før sesongen, hentet de derfor Paul Cook fra Chesterfield som ny manager. Cook er ansett som en meget talentfull manager, og ble blant annet seriemester med Chesterfield i league 1 i 2014. Samme sesong vant også Chesterfield JPT finalen.

Når det gjelder historien om hvordan Portsmouth havnet under administrasjon og raste nedover ligasystemet, viser jeg til fjorårets preview mellom Portsmouth og Luton datert 13.mars 2015.

Portsmouth har startet sesongen bra, og er per nå ubeseiret. De startet med en sterk 3-0 hjemmesier mot Dagenham & Redbridge, før de fulgte opp med en sterk 2-1 seier borte mot Plymouth. Deretter har de spilt to uavgjortkamper, henholdsvis borte mot Crawley og hjemme mot Morecambe. Når det gjelder Morecambe kampen, hentet de opp en imponerende 3-0 ledelse til Morecambe, slik at det til slutt ble 3-3.

Lutons formkurve har dessverre vært av den negative sorten. Det vil si at Luton startet med to uavgjort og to tap. Kjennetegnet til Luton denne sesongen, har vært at Luton har startet bra, men dummet seg ut slik at det enten har endt med et knapt tap eller bittert uavgjort resultat.

I Ligacupen har begge lag gjort det bra. I første runde slo begge lag ut hvert sitt Championship lag. Portsmouth slo ut Derby, mens Luton slo ut Bristol City. I andre runde ble Portsmouth slått ut av Reading, mens Lutoan tapte på straffer mot selveste Stoke. Allikevel var det en sterk innsats som Luton la ned mot Stoke. Spesielt spilte Luton meget impnerende bakover, og ga Stoke få muligheter fremover på banen.

Hjemmesidene til Luton Town skriver at Luton har hatt et solid tak på Portsmouth hjemme. Av 39 møter på Kenilworth Road, har Luton vunnet hele 27 ganger. Kun seks ganger har Portsmouth vunnet på Kenilworth Road. Seks ganger har de delt poengene, sist i fjorårets kamp på Kenilworth Road hvor det endte 1-1.

Luton må klare seg uten Nathan Doyle og Dan Potts. John Still har også gjort det klart at han kommer til å hvile Olly Lee som fulførte 120 minutter mot Stoke. Alex Lawless og Magnus Okuonghae er usikre.

Da gjenstår det å se om Luton får sesongens første tre poenger lørdag, og om Portsmouth går på sesongens første ligatap. Om Luton spiller som mot Stoke, bør det være lov å være optimist og håpe på sesongens første tre poenger. Om Portsmouth skulle vinne, er det isåfall første gang siden 1992. Forøvrig samme år som Albertville arrangerte vinter OL og Barcelona arrangerte sommer OL. Kampen overføres og streames via Hatters player på lørdag ettermiddag kl 1600.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!