Luton Town – Harrogate Town

På søndag kl 1330 norsk tid, skrives det historie på Kenilworth Road når Luton Town og Harrogate Town skal møtes i en fotballkamp for første gang. Ikke nok med det, men Harrogate, som spiller i League two, har aldri kommet lengre i FA-cupen enn det de har gjort i år. Med andre ord, det er grunn til å ta frem superlativene for å beskrive prestasjonene til lille Harrogate når de på søndag besøker Kenilworth Road for å bryne seg mot Luton i søndagens tredje runde i FA-cupen. Kampen er også plukket ut som TV kamp, og kan streames på VIAPLAY plattformen (blir ikke sendt på Vsport kanalene).


Byen Harrogate
Harrogate ligger rett nord for Leeds, og er en spaby i North Yorkshire. Grunnet sine mange spakilder, deriblant svovelkilder, er byen er i dag et turistmål. Byen med sine drøye 73 000 innbyggere, er også kjent for sine fire hageanlegg, i tillegg til å ligge nært ved nasjonalparken Yoorkshire Dales og Nidderdale, som er spesielt kjent som et område med spesielt vakker natur.
Siden 2013 har avstemninger jevnlig stemt fram Harrogate som «det lykkeligste stedet å bo» i Storbritannia, og skal være det tredje mest romantiske stedet i verden. Og da bak rivaliserende romantiske steder som Paris, Roma og Wien.

Byens motto er Arx celebris fontibus som er latin for «et citadell kjent for sine kilder»

Harrogate Town
Harrogate Town Association Football Club ble dannet i 1914, for å bli oppløst igjen i 1932, for så å bli dannet på nytt i 1935. Klubben har spilt utenfor de fire øverste divisjonene helt frem til 2020/21 sesongen, hvor opprykket til The EFL og League Two ble sikret ved at Harrogate Town ble kvalifisert til Play-off ved å bli nummer to i The National League i 2019/20 sesongen. Deretter ble Boreham Wood slått 1-0 I semi-finalen, før de slo Notts County 3-1 i finalen på et «covid-19 folketomt» Wembley. 2020/21 sesongen avsluttet Harrogate med å bli nummer 17 i The League Two, som også er klubbens beste liagplassering noensinne.

Samme sesong som Harrogate rykket opp til The Football League, vant også Harrogate turneringen FA-Trophy, som også er klubbens eneste kjente trofe. Finalen, som også denne gang ble spilt på et folketomt Wembley, ble spilt mot National League South klubben Concord Rovers. Harrogate vant finalen 1-0. Det spesielle med denne finalen, er at grunnet covid-19 pandemien, ble finalen først spilt et år senere enn først satt opp. Med andre ord, er Harrogate den eneste Football League klubben son har spilt FA-Trophy finalen.

EnviroVent Stadium
Harrogate Town, eller «the Sulphurites» (sulfitterne) som er kallenavnet, spiller sine kamper på Wetherby Road, eller EnviroVent Stadium som anlegget heter i dag grunnet sponsorkjøp. Anlegget har i dag en kapasitet på 5 000 tilskuere, mens når Harrogate Town ble dannet i 1914, brukte klubben først Starbeck Lane, før de flyttet til Wetherby Road.

Dagens anlegg begynte klubben å utvide I 1990, og har blitt renovert helt frem til sesongstart i høst. Publikumsrekorden er på 4,280 tilskuere og ble satt i 1949–50 hvor Whitworth Cup Finalen mot Harrogate Railway ble spilt. Det har ikke lyktes å få tak i kampresultatet for denne kampen. Rekorden i en ligakamp, er på 3,000 tilskuere, og ble satt i 3–0 seieren i National League North Play off finalen mot Brackley Town i mai 2018.

H2H
Luton og Harrogate har aldri møtt hverandre før, så søndagens møte på Kenilworth Road blir derfor det første møtet mellom klubbene, noensinne.

Harrogates form
Før søndagens FA-cupkamp mot Luton, ligger Harrogate på 11.plass i League Two med sine 30 poeng. Det er fem poeng opp til Newport på syvende plass, mens det er ni poeng opp til Sutton som ligger på tredje plass, og som innehar den siste direkte opprykksplassen. Harrogate har hittil spilt 22 ligakamper denne sesongen, hvor de fleste lagene har spilt mellom 21 til 24 kamper.

Harrogate har ikke vært i all verdens form i det siste, da de har tapt de tre siste ligakampene, og totalt seks av de siste ti ligakampene. To av de siste ti kampene har endt med seier, mens kampene mot Tranmere og Swindon endte uavgjort. Det har gått fem kamper siden siste ligaseier (23.november), hvor Harrogate vant 2-0 over Carlisle.

Når det er sagt, vant Harrogate de to siste kampen de spilte, da de 21.desember vant 2-1 over Tranmere i andre runde av EFL Trophy. Tredje runde ble spilt mot Carlisle på tirsdag, og som endte med 1-0 seier tiul Harrogate.

Harrogate har tatt flere bortepoeng, enn de har tatt poeng på hjemmebane. Hittil har Harrogate tatt 17 poeng på bortebane, mens de har tatt 13 poeng på hjemmebane.

Selv om Harrogate tapte 1-2 for Sutton i siste ligakamp på bortebane, har Harrogate tatt syv poeng på de siste fire bortekampene (To seiere og en uavgjort].

I første runde av FA-cupen ble Wrexham slått 2-1 på hjemmebane, mens de i andre runde slo ut League One laget, og tidligere dobbelt FA-cupmester, Portsmouth (1939 og 2008). Dermed ble Harrogate klar for tredje runde, som også er ny rekord for Harrogate i FA-cupen.

Lutons form
Luton har ikke spilt en offisiell fotballkamp siden 11. desember, og med sine 22 kamper, er Luton og Sheffield United de to lagene som har spilt færrest kamper i The Championship. De andre lagene ligger mellom 23 og 26 spilte kamper.

Med sine 29 poeng, ligger Luton på 16.plass i The Championship. Det er 11 poeng opp til Huddersfield på sjette plass som har 26 kamper spilt, mens det er 10 poeng ned til Peterborough på 22. plass, som har 23 kamper spilt.

Etter en svak periode med fire kamper på rad uten seier, hvor poenget mot Nottingham var det eneste poenget, har Luton spilt to sterke kamper hvor Luton først vant 3-0 over Blackpool, for så å spille 1-1 mot ligaleder Fulham.

Poenget mot Fulham for litt under en måned siden, var det første poenget til Luton på hjemmebane på tre kamper. Før Fulham kampen, ble det først hjemmetap mot Stoke, Før det også ble hjemmetap mot Cardiff. Før disse to tapene, spilte Luton seks kamper på rad uten å tape. Først spilte Luton uavgjort mot Sheffield United og Swansea, før de vant 5-0 over Coventry. Deretter spilte Luton målløst mot Huddersfield, før Luton vant hjemmekampene mot Hull og Middlesbrough.

Syke og skadde spillere
Som kjent har ikke Luton spilt kamp siden 11.desember grunnet korona smitte i troppen. Sonny Bradley uttalte i Luton Today at ingen av spillerne som var blitt smittet, var blitt like hardt rammet som Bradley selv ble rammet når han ble smittet ved sesongstart. Allikevel poengterte han at man må være både tålmodig og forsiktig når man skal trene seg opp igjen etter sykdommen.

Det har ikke lyktes å få tak i noe informasjon vedrørende skadesituasjonen eller sykdomssituasjonen i Luton, da Nathan Jones ikke har hatt noen pressekonferanse før dette preview ble lagt ut.

Toppscorerne
For Luton er det fortsatt Elijah Adebayo som er Lutons toppscorer. Adebayo, som det ryktes at Newcastle skal ha på sin ønskeliste, scoret sitt tiende mål i 1-1 kampen mot Fulham. Harry Cornick har scoret syv mål i tillegg til å ha to målgivende pasninger, mens Luke Berry har scoret fire mål i tillegg til en målgivende pasning. James Bree serverte den siste pasningen til Adebayo når han utlignet mot Fulham, og har med det fire målgivende pasninger denne sesongen, som også er flest målgivende pasninger i Luton.

I ligaen har Harrogate scoret solide 35 mål på 22 kamper, og Harrogate har flere målfarlige spillere. Klubbens toppscorer er Luke Armstrong, som også scoret sitt 11. mål på tirsdag mot Carlisle, uansett turnering. Jack Muldoon og Alexander Pattison har begge scoret 7 mål hver, mens Jack Diamond har scoret seks mål. Danilo Orsi-Dadoma har scoret fem mål denne sesongen.

Simon Pitts kunne meddele de gode nyhetene om at Mick Harford er hundre prosent tilbake etter å ha vært syk med sin kreft diagnose. I tillegg kunne han meddele at Nathan Jones har forsterket trener teamet med den tidligere Luton kapteinen Alan Sheehan.

Søndagens kamp har avspark kl 1330, og er plukket ut til å bli sendt direkte på VIAPLAY. Kampen vil ikke bli sendt på norsk TV, og kan heller ikke streames med livebilder på iFollow. Simon Pitts kunne imidlertid bekrefte at han kom til å kommentere kampen via radiolink på iFollow.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!