Preview Carabaocupen Stevenage Borough – Luton Town

På tirsdag er det klart for lokalderby når Luton og deres supportere drar de 26,4 km fra Kenilworth Road til The Lamex stadium, for å møte Stevenage FC i første runde i Carabao cupen (ligacupen).

Stevenage by
Stevenage som by, har ca 80 000 innbyggere, og ligger 2,6 mil vest for Luton. Til sammenligning, har Luton ca 200 000 innbyggere.

The Lamex Stadium
Stevenage, som blir kalt «The Boro», spiller som nevnt sine hjemmekamper på The Lamex stadium som har en kapasitet på 7800 tilskuere. Tidligere het stadionet Broadhall Way, men i 2009 inngikk klubben en sponsorkontrakt med The Lamex food group, som gjorde at stadionet byttet navn til The Lamex stadium. Tilskuerrekorden på The Lamex stadium er på 8040 tilskuere fra en FA cupkamp mot Newcastle i oktober 1998. Da ble det satt opp ekstra tribuneanlegg i anledning det storfine besøket. Tilskuerrekorden i en ligakamp, uten ekstra tribuneanlegg, er ifra April 2010. Da gjestet Luton The Lamex stadium i en Conference league kamp. 7024 tilskuere løste billett for å se at Luton vant 1-0.

Stevenage FC historie
I 1976 gikk Stevenage Athletic konkurs, og Stevenage FC ble dannet. Stevenage spilte i de lavere divisjoner i det engelske ligasystemet, til de i 2010 rykket opp til The Football League.
I debutsesongen endte Stevenage på en respektabel sjette plass i League two. Sjette plassen ga dem plass i playoff, som de vant. Dermed rykket de opp til League One, hvor de påfølgende sesong endte på en imponerende sjette plass. Sjette plass i League One er den beste ligaplasseringen som Stevenage noensinne har oppnådd. Eventyret i League One var over etter 2013/14 sesongen, da Stevenage rykket ned til League Two etter å ha endt sist.

Etter dette har Stevenage spilt i League Two, til tross for kaotiske tilstander og mange manager bytter. Til og med Teddy Sheringham har prøvd seg som manager i Stevenage. Sheringham ble ansatt i juni 2015, men fikk sparken i februar 2016 etter å ha kun vunnet syv kamper og tapt 16.

2019/20 sesongen fortonet seg som en alvorlig krisesesong for Stevenage. Stevenage klarte kun å vinne tre kamper denne sesongen, i tillegg til å ta 13 poeng ved å såille uavgjort. Sesongen ble avsluttet i mars, grunnet Korona pandemien, og Stevenage havnet desidert sist i League Two med sine 22 poeng og skulle egentlig ha rykket ned til Vanarama National League (nivå 5). Det skjedde ikke, da Macclesfield ikke hadde betalt ut lønn til sine spillere ved seks anledninger gjennom sesongen. Etter flere ankerunder, ble det endelig bestemt den 11. august, at Macclefield til slutt skulle bli trukket totalt 17 poeng denne sesongen. Det gjorde at Stevenage til slutt gikk klar med tre poeng og havnet på 23.plass. Dessuten rykket kun et lag ned til nivå fem og ut av The Football League, da Bury ble kastet ut av The Football League (League One). Erverdige Bury eksisterer i dag kun på papiret, og en av verdens eldste hjemmebaner, Gigg Lane, ligger nå ute for salg. Gigg Lane har vært Burys hjemmebane siden 1885.

I våres avsluttet Stevenage på en 14.plass.

I 2006/07sesongen vant Stevenage FA-Trophy hvor de slo Kidderminister Harriers 3-2, mens de aldri har kommet lengre enn andre runde i ligacupen.

H2H
Luton og Stevenage har møtt hverandre 12 ganger. Første gang de møttes var i 2002, hvor Luton vant 4-3 etter at Ahmet Brcovic scoret hat-trick i løpet av seks minutter. Til sammen har Luton vunnet fem ganger, to ganger har det endt uavgjort, mens tre ganger har Luton tapt.
Sist lagene møttes var i League Two i februar 2018, hvor kampen ble spilt på The Lamex Stadium. Kampen endte 1-1, ettter at James Collins ga Luton ledelsen i det 85. minutt på straffe. Danny Newton utlignet til 1-1 i det 88. minutt.

Motsatt oppgjør på Kenilworth Road ble historisk, hvor Luton vant hele 7-1. Luke Berry lagde hat-trick, Danny Hylton scoret to, mens James Justin og Luke Gambin scoret hvert sitt mål.
Luton har besøkt Stevenage seks ganger, hvor Luton nå har spilt tre kamper på rad uten å vinne. To av kampene har endt uavgjort, inkludert kampen i 2018, mens i august 2016 tapte Luton 1-2 på dramatisk vis i en League Two kamp. Cameron McGeehan ga Luton ledelsen etter femten minutter, mens avgjørelsen falt seks minutter på overtid når Matt Godden satte inn 2-1 til Stevenage. Luton vant de tre første bortekampene mot Stevenage.

Stevenage form
Stevenage startet ligasesongen med å vinne 1-0 over Barrow.

Lutons Form
Luton fikk en kjempestart i første serierunde, når de på lørdag vant 3-0 over Peterborough. Lutons mål ble scoret av Adebayo, Cornick og Onyedinma, som også var nest sist på målene til Adebayo og Cornick. Med andre ord en drømmedebut for Onyedinma!

Felles linker

Flere Lutonspillere har spilt for Stevenage, og motsatt. Keith Keane har flere låneopphold i Stevenage, mens den Lutonspilleren som har hatt størst suksess i Stevenage, er den tidligere Lutonkapteinen og forsvarsspilleren, Ronnie Henry. Henry, som spilte 76 kamper for Luton i perioden 2012 til 2014, er den spilleren som har spilt flest kamper for Stevenage med sine 502 kamper. Kampene fordeler seg over to perioder, hvor første periode var fra 2005 til 2012. I 2014 gikk Henry fra Luton til Stevenage på free transfer, før han gikk videre til Billericay Town i 2019.

I en alder av 37 år, er Henry fortsatt en aktiv fotballspiller. Henry spiller i dag for den semi-profesjonelle klubben Roysten Town Football Club, som spiller i Southern League Premier Division Central (nivå syv).

Når det gjelder Keane, er også han en aktiv fotballspiller. Keane spiller i dag for Lutonklubben The 61 FC, som spiller i Spartan South Midlands Leauge Division Two (nivå 11).

Skader
Nathan Jones lot hele syv spillere få sin ligadebut mot Peterborough. Det er all grunn til å tro at Nathan Jones vil bytte ut de flere av spillerne som startet på lørdag, og gi enda flere spillere sin klubb og ligadebut mot Stevenage. Allikevel har Nathan Jones utrykt at han kommer til å stille et sterkt lag mot Stevenage.

Hva gjelder skader og suspensjoner, har jeg ikke helt oversikt over dette. Derimot kan det virke som at Tom Lockyer sakte men sikkert begynner å bli kampklar igjen, da han på lørdag spilte en U18 kamp mot Charltons U18 lag. En kamp som Lutons U18 lag vant 4-0.

Tirsdagens første runde i Carabao cupen har kampstart er kl 2045 norsk tid. Luton har blitt tildelt 1843 billetter til tirsdagens kamp, og vil med det høres godt, ettersom de vil fylle opp nær 25% av The Lamex Stadium. Såvidt jeg vet, sendes ikke kampen live med levende bilder på iFollow. Derimot kan man streame radiooverføringen til Simon Pitts via iFollow.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!