Preview Carabao cupen Luton Town – Leiceter City

Tirsdag kveld får Luton storfint besøk, når den tidligere ligamesteren Leicester City besøker Luton Town og Kenilworth Road i tredje runde av Carabao cupen. Leicester har i dag flere kjente spillere som Jamie Vardy og Kasper Schmeichel, men er også kjent for å ha hatt legendespillere som Gary Lineker, Peter Shilton og Emilie Heskey i klubben.

Leicester er administrasjonsby i grevskapet Leicestershire, og ligger ved elven Soar og ved enden av National Forest. Byen, som har ca 340 000 innbyggere, ligger omtrent sju mil øst for Birmingham, og er den mest folkerike enhetlige myndighet i regionen Øst-Midlands.
Kong Rikard den tredje ligger gravlagt i byen.

Leicester City ble stiftet i 1884, og ble valgt inn i The Football League i 1894. Klubben ble først stiftet som Leicester Fosse FC fordi de spilte på en bane som lå i Fosse Road. På grunn av finansielle problemer måtte klubben omorganiseres og Leicester Fosse ble til Leicester City Football Club i 1919. Leicesters hovedrivalklubb er Nottingham Forest, med Derby County som en god nummer to. Kamper mellom disse tre lagene kalles The East Midlands derby. Også kamper mellom Leicester og Coventry City engasjerer ekstra, og kalles The M69 derby etter motorveien som går mellom byene.

Leicester City rykket for første gang opp til den øverste divisjonen i 1908. Siden den gang har Leicester gått opp og ned mellom de to øverste divisjonene, selv om de på slutten 90-tallet hadde flere plasseringer blant de 10 beste i Premier League. Allikevel måtte Leicester ned til League One ved en anledning, nærmere bestemt 2008/09 sesongen. Leicester rykket direkte opp igjen, etter å ha vunnet ligaen.

Leicester har aldri vunnet FA cupen, men var tapende finalist i 1949, 1961, 1963 og 1969. Ligacupen har Leicester vunnet tre ganger i 1964, 1997 og sist i 2000. Leicester var tapende ligacupfinalist i 1965 og 1999. I 2015/16 vant Leicester sitt sensasjonelle ligagull i Premier League, og blir av eksperter verden over beskrevet som det største underet som har skjedd i moderne idrettshistorie, med oddsen 5000/1.

«The Foxes», som er kallenavnet til Leicester, hadde Filbert Street som sin hjemmebane fra 1891 til 2002. Før Leicester flyttet til Filbert street, hadde Leicester benyttet fem forskjellige baner. I 2002 flyttet Leicester til King Power Stadium, og Filbert Street ble revet og erstattet med nye boliger hvor stadionanlegget hadde stått. Filbert Street hadde en kapasitet på 22 000 tilskuere når anlegget ble revet. Rekorden på 47 298 tilskuere, tilskrives tilbake til en femte runde kamp i FA cupen i 1928 hvor Tottenham gjestet Filbert Street.

King Power Stadium var kjent som Walkers Stadium frem til 2011, men byttet navn ettersom selskapet King Power kjøpte fotballklubben. Anlegget ble som nevnt åpnet i 2002, og har en kapasitet på 32 500 tilskuere. Stadionet ble offisielt åpnet av den tidligere Leicester-spilleren Gary Lineker den 23.juli 2002. Tilskuerrekorden er på 32 148 tilskuere, og ble satt i kampen mellom Leicester City FC og Newcastle i 2003.
Luton og Leicester har møtt hverandre 63 ganger. 23 ganger har Leicester vunnet, 19 ganger har Luton vunnet, mens 21 ganger har det endt uavgjort. Sist lagene møttes, var i Leicester i en ligakamp i Championship. Kampen endte 1-1 hvor Lutons Dean Morgan utlignet for Luton. Motsatt oppgjør ble spilt i august 2006 på Kenilworth Road, og Luton vant 2-0 etter scoringer av Leon Barnett og Carlos Edwards. Av 33 møter på Kenilworth Road, har Luton vunnet 15 ganger, 11 ganger har Leicester vunnet, mens syv ganger har det endt uavgjort.

Før tirsdagens kamp, ligger Leicester på tredje plass i Premier League. Leicester startet sesongen med å spille to uavgjort kamper, før de vant mot Sheffield United og Bournemouth. Deretter tapte Leicester 0-1 mot Manchester United på Old Trafford, før de på lørdag vant 2-1 mot Tottenham på King Power Stadium. Leicester kom først med i Carabao cupen i andre runde, hvor de møtte Newcastle på St. James Park. Det sto 1-1 etter at ekstraomgangene var gjennomført, men Leicester vant straffesparkkonkurransen 4-2 og avanserte dermed til tredje runde.

Luton ligger på 21.plass i Championship med sine syv poeng. Poengene har kommet ved to seiere og uavgjort resultatet i seriedebuten mot Middlesbrough. Lørdagens 0-3 tap mot Hull, var sesongens femte tap for The Hatters. I første runde av Carabao cupen, vant Luton 3-1 mot Ipswich på Kenilworth Road, før Luton slo Cardiff 3-0 i andre runde på Cardiff City Stadium.

Det blir spennende å se hvilket lag Brendan Rodgers stiller med når Leicester besøker Luton på tirsdag. Vil vi få se Jamie Vardy, Kasper Schmeichel eller Wilfred Ndidi løpe ut på Kenilworth Road, eller vil Brendan Rodgers gi tillit til et yngre mannskap, slik at vi får et gjensyn med James Justin, som forøvrig vil få sin debut for Leicester om han får spilletid på tirsdag. Spennende blir det også å se om Graeme Jones vil stille et toppet lag, eller om han gjør som mot Cardiff, å stille med et lag som normalt pleier å stille i andre rekke hva gjelder laguttak. Jones må uansett ta hensyn til at han på lørdag må stille et sterkt lag igjen, ettersom Luton skal gjeste Ewood Park og Blackburn Rovers.

Tirsdagens kamp er ikke å anse som et «M1 derby», selv om Leicesters fans mer eller mindre sammenhengende vil kjøre 111 km sørover på motorveien M1. Allikevel forventes det stor stemning når Luton tar imot Leicester på Kenilworth Road. Kampen blir ikke sendt med live bilder, men Simon Pitts vil sitte ringside og kommentere kampen via radiotjenesten til iFollow.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!