Luton Town – Grimsby Town

Lørdag ettermiddag er det klart for FA-cupens fjerde runde på Kenilworth Road, og på motsatt side stiller Grimsby Town for å måle krefter mot The Hatters.

 

Grimsby & Cleethorpes

Grimsby og Cleethorpes ligger i den engelske regionen Yorkshire & Humber. Grimsby er en stor havneby ved sørbredden av utløpet til elven Humber i Lincolnshire i England. På midten av 1900 tallet, hadde Grimsby verdens største fiskeflåte. Selve Grimsby, eller Great Grimsby som også byen er kjent som, har drøye 88000 innbyggere.

 

Grimsby Town

Grimsby Town ble stiftet i 1878, og ble valgt inn i The Football League i 1892.

Grimsby er en av fire fotballklubber som har spilt på de fem øverste nivåene i England. De tre andre klubbene er Carlisle United, Oxford United og Luton Town. Beste plassering klarete Grimsby i 1934/35 hvor de havnet på 5.plass på øverste nivå. Sist Grimsby spilte på øverste nivå, var i 1947/48 sesongen.

Grimsby rykket ned til Conference league etter 2009/10, etter å ha havnet på 23. plass i League Two, og ble værende på femte nivå frem til 2015/16 sesongen. Opprykket ble sikret etter at de vant 3-1 over Forest Green i play-off finalen på Wembley, mens de også uken etter returnerte til Wembley, men da for å tape FA-Trophy finalen mot Halifax. Forøvrig var også Grimsby i Play-off finalen i 2015, men da tapte de mot Bristol Rovers.

Grimsby spilte i League two frem til 2020/21 sesongen, hvor de havnet på siste plass og rykket igjen ned til Conference league. Det ble med en sesong, da Grimsby i juni rykket rett opp igjen etter å ha slått Solihull Moors 2-1 i Play-off finalen. Grimsby kvalifiserte deg til Play-off ved å bli nummer seks.

 

Blundell Park og rivalisering

«The Mariners», som er kallenavnet til Grimsby Town, spiller hjemmekampene sine på Blundell Park i nabobyen Cleethorpes. Dette har Grimsby gjort siden stadionet ble bygd i 1899. Stadionanlegget har i dag en kapasitet på 9052 tilskuere. Rivalklubbene til Grimsby er Scunthorpe, Lincoln og Hull.

 

H2H

Luton og Grimsby har møtt hverandre 45 ganger. Grimsby har et lite overtak på Luton med sine 16 seiere, 15 ganger har Luton vunnet, mens 14 ganger har Luton og Grimsby delt poengene.

Sist gang lagene møttes var i en League Two kamp i slutten av januar 2018 på Blundell Park. Luton vant 1-0, etter at James Collins scoret Lutons mål tidlig i andre omgang. Motsatt oppgjør ble spilt på lille julaften på Kenilworth Road, hvor Luton vant 2-0. Luke Berry og James Collins scoret Luton sine mål.

Grimsby har besøkt Kenilworth Road 22 ganger, hvor Luton har vunnet ni ganger. syv ganger har Grimsby vunnet, mens seks ganger har det endt uavgjort.

Lagene har to ganger tidligere møttes i FA-cupen, hvor Grimsby har vunnet begge oppgjørene. I januar 1950 vant Grimsby 4-3 på Kenilworth Road, mens de vant 7-1 over Luton på Blundell Park i 1996.

 

Grimsbys form

Med sin 16.plass, ligger Grimsby ganske så trygt plassert på tabellen i League Two. Det er 11 poeng opp til Bradford som ligger på syvende plass, mens det er 10 poeng ned til Gillingham som ligger på 23. plass.

Allikevel peker formkurven nedover for Grimsby, selv om de på de siste fem kampene har vunnet over Tranmere og Stockport, i tillegg til å spille uavgjort mot ligatoer Stevenage. Derimot har det også blitt syv tap på de siste ti kampene.

Med sine fem seiere på bortebane, har Grimsby tatt 16 av 30 poeng når de har vært på reise. Allikevel har Grimsby spilt fem bortekamper på rad uten å vinne. Sist mot Swindon for fjorten dager siden, hvor Swindon vant hele 5-0. Vi må helt tilbake til 15. oktober for å finne siste borteseier i ligaen, da Grimsby vant 3-1 over Stockport.

Grimsby kom med i FA-cupen i første runde, hvor de møtte Plymouth. Plymouth, som i dag er ligaleder i League One, ble slått hele 5-1 hjemme på Blundell Park. I andre runde ble League One laget Cambridge slått 2-1, en kamp som ble spilt på Cambridge sin hjemmebane, Abbey Stadium. Borteseieren over Cambridge er også er den siste borteseieren til Grimsby, uansett turnering. I tredje runde ble et tredje League One lag slått ut, nemlig Burton Albion. Kampen som ble spilt på Blundell Park, endte med 1-0 seier til Grimsby.

 

Lutons form

Etter managerskiftet, har Luton nå spilt åtte kamper under sin nye manager, hvor to av kampene er spilt mot Wigan i FA-cupen. Faktisk er det slik at Rob Edvards har ledet Luton i tre kampert mot Wigan av disse åtte kampene.

I ligaen har Rob Edvards og Luton tapt mot formlagene Middlesbrough og West Brom, mens det har blitt seiere mot Norwich, QPR, Huddersfield og Wigan. Det gjør at Luton ligger på syvende plass i The Championship med sine 42 poeng, som er like mange poeng som Norwich og Middlesbrough som ligger på plassene foran Luton. Også Millwall har 42 poeng, men har lik målforskjell som Luton, men scoret to mål færre en Luton. Det er to poeng opp til Watford på tredje plass, mens det er 15 poeng opp til ligatoer Sheffield United.

På Kenilworth Road Har Luton et tap på de siste ti kampene, uansett turnering. Derimot har seks av disse kampene endt uavgjort, mens det ble hjemmeseiere mot Norwich, QPR og Blackburn.

I FA-cupen ble det først uavgjort 1-1 mot Wigan i tredjerunde oppgjøret den 7. januar, mens Adebayos 2-1 scoring 7 minutter på overtid sørget for at omkampen på DW Stadium gikk i Lutons favør.

 

Lutons skadesituasjon og overganger

På torsdagens pressekonferanse kunne Rob Edvards melde om ingen nye skader i Luton troppen, og at både Cauley Woodrow og Carlton Morris var skadefrie etter at de sto over kampen mot Wigan for en uke siden.

Gledelig var det å se Fred Onyedinma, Luke Berry og Reece Burke på benken til Luton i kampen mot Wigan forrige helg, hvor Burke også fikk spilletid, mens Berry og Onyedinma måtte varme reservebenken gjennom hele kampen. Onyedinma, som har vært ute med skade i lengre tid, har et stort behov for å få matchtrening og er høyaktuell til minst å få spilletid i kampen mot Grimsby.

En ting er sikkert, Rob Edvards kommer til å rullere noe på laget som møtte Wigan for en uke siden. Spennende blir det derfor å se om også Henri Lansbury er såpass godt restituert at han også vil bli tatt ut til FA-cupkampen mot Grimsby. Luke Freeman og Sonny Bradley vil nok fortsatt bli å anse som skadde.

På torsdag ble det også klart at James Bree forlater Luton, og blir gjenforent med Nathan Jones i Southampton. Ettersom Bree forlater Luton, har Luton umiddelbart klart å skaffe en erstatter på venstre back, da Luton har lånt Cody Drameh fra Premier League klubben Leeds United, ut resten av sesongen. I fjor var Drameh lånt ut til Cardiff city, hvor han gjorde sine saker såpass bra at han også ble kåret til årets spiller i Cardiff.

Også Cameron Jerome forlater Luton, etter at han fikk terminert sin kontrakt med Luton av personlige grunner.

 

Toppscorerne

Carlton Morris har scoret flest mål for Luton denne sesongen med sine 11 mål, mens Elijah Adebayo har scoret i tre kamper på rad og har totalt scoret seks mål denne sesongen. Harry Cornick scoret sitt andre mål for sesongen når han scoret mot Wigan for en uke siden, og er dermed på samme antall mål som Reece Burke, Alan Campbell, Luke Freeman, Jordan Clark og Luke Berry.

Carlton Morris er ikke bare Lutons toppscorer, da han også er Lutons «servitør» med sine seks assists, uansett turnering. James Bree har fire målgivende, mens Jordan Clark og Harry Cornick har tre målgivende pasninger. Fred Onyedinma, Allan Campbell og Alfie Doughty har 2 assists så langt denne sesongen.

For Grimsby er det Harry Clifton som er klubbens toppscorer med sine syv mål uansett turnering, mens Otis Khan har scoret seks mål uansett turnering. Brendan Kiernan har scoret fire mål så langt denne sesongen. I ligaen har John McAtee, Otis Khan og Anthony Driscoll-Glennon tre målgivende pasninger hver.

 

On this date

Fem ganger tidligere har Luton spilt FA-cup den 28.januar, og det er kun Aston Villa som har klart å vinne over Luton når Luton har spilt FA-cupkamp den 28.januar. Dette skjedde i 1922 på Villapark, hvor Aston Villa vant 1-0. I 1933 ble Tottenham slått 2-0 på Kenilworth Road, mens Leicester City ble slått 4-1 i 1959. I 1987 kom siste seier i FA-cupen den 28.januar, hvor selveste Liverpool ble slått 3-0 etter scoringer av Brian Stein, Mick Harford og Mike Newell. Siste FA-cupoppgjør for Luton på den 28.januar, ble spilt i 1995 hvor Luton fikk besøk av Southampton. Kampen endte 1-1.

Sist Luton spilte kamp den 28. januar, var i 2020, hvor Luton fikk besøk av Derby i The Championship. Luton vant 3-2 etter scoringer av Mpanzu og Daniels, mens Derbys Bogie scoret selvmål.

 

Nice to know, need to know

Om Pelly-Ruddock Mpanzu vil få spilletid mot Grimsby, vil han spille sin kamp nummer 350 for Luton Over 100 nordmenn bærer etternavnet Grimsby. (Kilde: www.Grimsbynorge.com)

Knut Anders Fostervold ble lånt ut fra Molde i 2000/01 sesongen til Grimsby, og fikk ti kamper for sin favorittklubb.

Lørdagens FA-cupkamp vil ikke bli sendt med livebilder på iFollow tjenesten, men vil bli å streame med livebilder på VIAPLAY plattformen med engelsk kommentator. Simon Pitts vil derimot kommentere kampen på radiostream på iFollow.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!