FA cup Cambridge United – Luton Town

Lørdag ettermiddag er det klart for tredje runde i FA cupen. Luton tar turen til Cambridge for å gjeste Abbey stadium, hvor Cambridge United har hatt sin hjemmebane siden 1932. Abbey Stadium har en tilskuerkapasitet på 9617 tilskuere. Kun 4948 av disse er sitteplass. Luton Town har fått tildelt 1400 billetter, og alle disse billettene er solgt.

Luton mot Cambridge er blitt en klassiker på mange måter. Cambridge ligger kun en times kjøretur ifra Luton, og kan vel nærmest ses på som et nabo oppgjør.

I tillegg ledes Cambridge av ikke ukjente, men noe upopulære Richard Money. Upopulær hos Luton, ettersom at han gjentatte ganger havnet i trøbbel og munnhuggeri med Luton fans, når han var Manager for Luton ifra 2009 til 2012. Money har også spilt for Luton ifra 1982 – 1983. Mer populær i Luton, er Moneys assistent Alan Nielson. Alan Neilson spilte for Luton ifra 2002 til 2005, og var assistent manager ifra 2009 til 2013.

Et annet moment som gjør denne kampen spesiell, er fjorårets opprykks rivalisering mellom The Hatters og Th U´s. Luton og Cambridge møtte hverandre hele 4 ganger ifjor. Luton klarte ikke å vinne et eneste oppgjør av disse fire møtene. Cambridge og Luton spilte tre uavgjort, mens Cambridge vant et retur oppgjør i FA Trophy cupen 1-0. Allikevel vant Luton Conference league med hele 19 poeng, nettopp med Cambridge på andre plass. Cambridge rykket deretter opp etter å ha slått Gateshead 2-1 på Wembley i play-off finalen.

I skrivende stund holder Luton 4.plass i league 2, mens Cambridge ligger på en 14.plass. Begge lag er ikke i sin beste form for tiden. Men Luton er i noe bedre form. Cambridge har blant annet tapt sine to siste kamper, mens Luton har to uavgjort og en seier på sine tre siste kamper.

Luton har besøkt Abbey Stadium allerede en gang denne sesongen. Nærmere bestemt den 20. september. Mark Cullen sikret oss en 1-0 seier med scoring i det aller siste minutt.

Luton sliter fortsatt med skader. Paul Benson, Luke Guttridge, Alex Lawless, Pelly Ruddock Mpanzu og Curtley Williams er alle ute med skade.

Lørdag ettermiddag kl 1600 er det kun en ting som gjelder. Å logge seg inn på Hatters player og streame den superspennende kampen mellom Cambridge United og Luton Town. Vinneren ligger i potten til fjerde runde, hvor de store lagene også er med.

PS: Luton har spilt 14 kamper på datoen 3.januar, og har ikke tapt siden de tapte 1-0 mot Birmingham i 1959. Etter dette tapet har de vunnet seks ganger og spilt en uavgjort på datoen 3.januar.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!