Den utrolige reisen

Halvard Grina måtte gjennom utrolige utfordringer for å få oppleve sin aller første Town-kamp i Premier League.

LTSCS-medlem nummer 144 var på Wembley Stadium da Luton Town beseiret Coventry City i playoffinalen tidligere i år.

Halvard Grina har overvunnet utfordringer før, men gårsdagens skulle vise seg å bli den mest krevende i hans karriere som Luton Town-supporter:

Kansellert fly, dyr ombooking, forsinkelser, tidspress, stress, brann, kampbillettproblemer og en slitsom hjemreise.

Jevnakeringen, som flyttet til Grimstad for to år siden, hadde sikret seg kampbillett via LTSCS-redaktør Thomas Møller. Booket fly og hotell. Sto tidlig opp på kampdagen for å ta seg til Kjevik flyplass i Kristiansand…

Reiseruten var fly fra Kjevik til Heathrow, via Schiphol.

HATTERS-HELTER: Halvard Grina med Luton Towns ekstremt dedikerte supporter John Pyper. (Foto: Privat)

Kansellert fly

Ved ankomst Kjevik fikk Halvard vite at flyet fra Nederland til England var kansellert. Kansellasjonen fant sted i løpet av natten, så han kjlørte til flyplassen i Kristiansand uvitende om utfordringen.

– Jeg tok en kort timeout. Sjekket alternativene og bestilte nye flybilletter; fra Kjevik til Heathrow via Gardermoen, forteller den målbevisste Town-supporteren som har fulgt klubben fra Conference Premier (National League).

Vi snakket med Grina da han satt på flyet som skulle lette fra Gardermoen kl. 10:50 skandinavisk tid. Fem timer før avspark på Gtech Community Stadium. Timen senere mottok vi følgende melding:

– 45 minutter forsinket her. Begynner å spøke.

Billettproblemer

Halvard landet på Heathrow i London kl. 14:00 lokal tid. 60 minutter før kampstart. Fikk informasjon om at LTSCS-medlem Kevin Johansen allerede var på stadionet. Spurte via telefon om han kunne hente ut billetten ved Brentfords Box Office, for å spare tid.

– Jeg forsøkte, men billetten sto ikke i mitt navn. Vedkommende bak luken ville ikke under noen som helst omstendigheter utlevere kampbilletten til noen andre enn vedkommende som identifiserte seg som Thomas Møller, rapporterte Kevin.

Bodøværingen ble bryskt avvist, men kom med et avgjørende tips:

– Prøv å identifisere deg via live-video på mobiltelefonen når Halvard Grina kommer til billettluken!

Møller, på besøk hos kjærestens foreldre i Notodden, sprang ut på boden med mobiltelefonen og førerkortet. Spilte inn et videoklipp med formaning om at Halvard Grina skulle få utlevert kampbilletten i mitt navn.

– Det gjorde utslaget. Jeg er inne på stadionet, meldte Halvard via SMS!

GTECH COMMUNITY STADIUM: Premier League-kampen er i gang; med Halvard Grina på plass! (Foto: Privat)

Brann!

…etter taxi-turen fra Heathrow til Brentford som ble forsinket av brann på veien.

– Det brenner. Den raskeste veien til stadionet er stengt. Det er kø overalt ellers. Klarer ikke å få deg fram i tide, lød den nedslående beskjeden fra taxi-sjåføren.

– Hei! Taxi-sjåføren har en plan for å spare litt tid. Han skal slippe meg av et sted, slik at jeg kan løpe over motorveien, meldte Halvard.

Og lyktes!

Boardingkort-feil

– Faen så mye styr. Alt buttet imot på denne turen, men jeg klarte å ta det med ro hele veien. Tok meg fra hotellet i London med t-bane og tog via Hammersmith og Liverpool Street til Stansted.

– Før toget til flyplassen fant jeg en pub der jeg endelig kunne slappe av og oppleve hvilepuls.

– Så ble det nye utfordringer, for det ble en times gange fra togstasjonen til hotellet. Tok taxi til flyplassen to timer før avgang til Arlanda (Stockholm, Sverige), men da fungerte ikke boardingkortet.

– Helt crazy, men jeg kom meg til Gardermoen der flyet hjem til Kjevik var halvannen time forsinket.

– Det føltes faktisk godt, for da fikk jeg endelig et pusterom og tid til å handle julegaver, beretter Grina.

TAKK: Spillerne takker Halvard Grina, Kevin Johansen og alle de andre supporterne for støtten på Gtech Community Stadium,. (Foto: Luton Town FC)

Hjem, kjære hjem…

Da han landet på Kjevik sto søsteren til samboeren og ventet. Halvard Grina ble skysset hjem.

– Jeg har opplevd og vært gjennom så mye at det er umulig å gjenfortelle alt, men jeg var aldri i tvil om at jeg skulle på kamp. Det var tre minusgrader i L0ndon. Jævlig kaldt. Stemningen blant Town-fansen varmet. Ølet likeså. Jeg håper å få igjen penger for alle ekstrakostnadene på forsikringen, sier Halvard.

Vel hjemme med hvilepuls mens han lufter husstandens to hunder.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.9 / 5. Antall vurderinger: 14

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!