Boxing Day-begeistring

Stemningen var satt med tivoli i byen og flomlysene tent på Kenilworth Road Stadium. Som eksploderte i begeistring over Boxing Day-triumfen mot Norwich City. Kuldegradene ble varme. Med tre medlemmer ringside.

MATCHVINNER: Cauley Woodrow satte fyr på Kenilworth Road Stadium.
SCANDINAVIAN HATTERS: Jarle Bakke, LTFCs John Miller, Thomas Møller og Even Bakke poserer etter den dramatiske kampen.

LTSCS-trioen Jarle Bakke, Even Bakke og Thomas Møller fryktet det verste da vi ble redusert til ti spillende menn drøye kvarteret før slutt – kort tid etter at gjestene fra Norfolk hadde utliknet Allan Campbells lederscoring.

Oppgjørene mot Norwich City er minilokaloppgjør i East Anglia-regionen. Norwich City, Luton Town og Ipswich Town har tradisjonelt vært relativt jevnbyrdige og jevnstore klubber.

Ingen på stadionet hadde sett for seg at klubbens hjemvendte sønn Cauley Woodrow skulle bli den store helten. Spissen, som innbrakte et millionbeløp (i pund) da Fulham kjøpte ham som 17-åring før han hadde spilt ligakamper for A-laget, kom innpå i det 85. spilleminuttet.

DRØMMEDEBUT: Robert Edwards i skyene over seieren i sin hjemmedebut som Town-manager – dagen etter at han rundet 40.

Norwich jaget seiersscoringen da The Hatters vant et innkast halvveis inne på gjestenes banehalvdel. James Bree kastet til Jordan Clark, som oppofrende klarte å takle ballen til Woodrow innenfor boksen.

28-åringens førstetouch var briljant. Det andre sendte ballen opp i krysset, utenfor Angus Gunns rekkevidde. Elektrisk!

Seks tilleggsminutter senere, etter redning på egen målstrek av Alfie Doughty, var seieren et faktum. Eventyrlig!

Luton Towns første hjemmeseier siden 15. oktober. Cauley Woodrows aller første ligascoring for Luton Town. Robert Edwards’ første seier som Town-manager – i sin hjemmedebut på The Kenny!

TETT PÅ: Town-kaptein Dan Potts og linjedommeren i flomlyset.

Etter kampslutt hilste vi på Man Of The Match Tom Lockyer, som nylig var tilbake fra tre kamper på Wales-benken i Qatar. Tilbake i rollen som allestedsværende på rimdekket gress nær frysepunktet i Luton.

«Assisterende matchvinner» Jordan Clark tok et dypt pust før han understreket den enorme betydningen en slik seier har. Og vi bevitnet direktør Gary Sweets innkalling av Gabriel Osho på teppet som følge av sistnevntes andre utvisning på to måneder, i resepsjonsområdet på vei ut av stadionet.

TROLSK: Det lå litt magi i den kalde luften før kampstart. Lite ante publikummet hvilke temperaturendring det skulle bli til slutt!

Da vi passerte borteinn- og utgangen i Oak Road en times tid etter kampslutt møtte vi et par Town-tilhengere utenfor Bobbers Club som avga vitnesbyrd om Norwich-supportere som sloss med hverandre på vei ut av stadionet. Dagen etter fikk manageren deres reisepass.

Det er atskillig mer idyllisk i Luton Town FC. Og på LTSCS-puben Bricklayers Arms, der et stort juletre og «Mulled Wine» (gløgg) satte julestemningen og sjelefreden.

«The Double» mot Norwich City, som de 12 siste sesongene har tilbrakt halvparten i Premier League, er et solid «statement» av Luton Town. Det er et liv etter Nathan. Og en framtid på Power Court, der klubbens nye stadion skal reises.

EVEN-TYR: Even Bakkes første Luton Town-kamp var over all forventning, og bød på møte med Man of The Match Tom Lockyer.

Som alltid uhyre tett på Championship-tabellen. Fra playoffplassene til aller nederste posisjon – med Luton Town midt i miksen foran torsdagens armageddon i hovedstaden. På Loftus Road i Shepherd’s Bush.

Mot klubben som nesten er blitt en større rival enn den fra Hertfordshire. Queens Park Rangers – Luton Town er en høyrisikokamp. På og utenfor banen. Der de tilreisende må ta alle mulige forholdsregler og spillerne strutter av motivasjon.

Jarle og Even er også på plass når kampen starter. Det er også Hadland-familien fra Stavanger!

Luton Town vant hjemmemøtet med «Super Hoops» i oktober, men i London har det ikke vært Happy Hatters etter en ligakamp siden 1981. Værer vi et nytt nederlag – eller er det poeng å hente?

FA-cupmøte med QPR
21. januar møtes klubbene igjen, i 4. runde i FA Youth Cup. Luton Town-juniorene har ikke nådd så langt siden 2016. Da med James Justin på laget!

Luton Town imponerte – og sjokkerte – ved å banke Birmingham City 6-0 (!) på bortebane i 3. runde. Luton Town spiller i EFL South-East Youth Alliance og konkurrerer ligamessig mot kategori 3- og 4-klubber fordelt på fire regionale avdelinger. The Brums har status som kategori 2-klubb og møter regelmessig de beste juniorlagene i landet.

PS! Luton Town-juniorene (U18) topper tabellen med 11 seirer på 12 kamper inneværende sesong. QPR spiller på samme nivå som Birmingham City, i en annen avdeling, med fem seirer på ni kamper.

STOLTHET: Luton Town FC er en stolt klubb med stolte supportere.
HATTERS: Artikkelforfatter Thomas Møller med «Clicker» etter dramaet på Kenilworth Road Stadium.
TIVOLI: Fun Fair i byen og Fun Football på The Kenny!
JULESTEMNING: Juletreet på LTSCS-puben Bricklayers Arms ruver.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 6

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!