Luton Town mot verdensmesteren?

Luton Town og Chelsea møtes på Kenilworth Road Stadium i FA-cupens åttedelsfinale onsdag 2. mars. For begge klubbene er det bare én av mange kamper utover vinteren og våren. Langtfra den viktigste, men definitivt den morsomste for hjemmelaget!

Luton Town kan potensielt møte den regjerende Champions League-mesteren, klubbverdensmesteren og ligacupmesteren når londonklubben kommer på besøk!

I likhet med hjemmelaget skal Chelsea spille 10 kamper på 37 dager – med deres innbyrdes møte klemt omtrent midt inn i det intense programmet. Da klubbene møttes i den 4. runden av sist sesongs FA-cup var det på et tomt Stamford Bridge. Vertene fra den lukrative sørvestlige delen av hovedstaden seiret programmessig med 3-1.

Onsdag 2. mars er favorittstempelet nok en gang på Chelsea, men rammen rundt kampen betydelig annerledes. Stjernespillerne skal spille i uvante omgivelser på et stadion fra 1905. Med et ellevilt publikum tett på seg gjennom minst 90 minutter. Verdensstjernene får det ikke enkelt – selv mot et hjemmelag som ikke blir toppet!

Den regjerende Champions League-mesteren som onsdag spiller semifinale i FIFA Club World Cup (klubb-VM) er av et helt annet kaliber enn da Luton Town spilte i den engelske toppdivisjonen (før Premier League ble stiftet).

Chelsea var aftensmat for The Hatters. Selv om historikken betyr lite når klubbene møtes om tre uker, er det et faktum at Luton Town kun har tapt én av de 13 siste hjemmeoppgjørene mot Chelsea.

På illustrasjonen nedenfor har vi listet opp klubbenes kommende ti kamper. For Luton Town er de ni andre viktigere enn de FA-cupoppgjøret mot hovedstadsklubben. Hvis spillerne tenker Chelsea i kveld, så blir det tap mot Championship-jumbo Barnsley. Akkurat som hvis Chelsea ikke yter maksimalt på The Kenny, så er det over og ut for Thomas Tuchels lag!

Alle supportere kan imidlertid tillate seg å se fram til bonuskampen – som spilles i midtuken etter Fellesturen 2022!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!