Preview Notts County – Luton Town

Lørdag ettermidag tar Luton turen til Nottingham og Meadov Lane, som er hjemmebanen til verdens eldste liga klubb, nemlig Notts County.

Notts County ble stiftet i 1862, og var en av 12 klubber som startet The Football League i 1888. I følge klubbens historie er den offisielle dato da klubben ble stiftet, 7. desember 1864. Men det er henvisninger fra et avisreferat om at klubben ble stiftet i 1862.

«The Magpies», som er kallenavnet til Notts County, spiller hjemmekampene sine på Meadow Lane i Nottingham. For tiden har Meadov Lane en tilskuerkapasitet på 19588 tilskuere. Tilskuerrekorden er på 47310 tilskuere, og går så langt tilbake i tid som til 1955 i en FA cup kamp mot York. Meadov Lane ligger kun 275 meter fra City Ground, hjemmearenaen til Nottingham Forest. Dette er de mest nærliggende fotballarenaene i England, og de nest nærmeste i Storbritannia etter hjemmebanene til Dundee og Dundee United. Naturlig nok, er Nottingham Forest den største rivalen til Notts County. Men også Mansfield Town er en av de store rivalene til «the Magpies».

En artig kuriositet, er den såkalte Juventus linken til Notts County. Juventus spilte opprinnelig i rosa drakter, men ble inspirert av Nottingham Forrest sine drakter og bestilte disse. Ved en feil fikk de Notts County sine drakter. Juventus spiller derfor i samme drakter som Notts County.

Notts County som ifjor havnet på 21. plass i League one, rykket derfor ned, og er selvfølgelig sett på som en av favorittene til å rykke opp. Ricardo Moniz er mannen som nå er manager i Notts County. Som John Still, har han fornyet stallen til Notts County. Hele 17 nye spillere er hentet inn, og det kan se ut som «the Magpies» har de samme start problemene som Luton, med å få mannskapet til å spille sammen. Om Luton har startet svakt, har Moniz gutter startet enda svakere, da de befinner seg på 22 plass i ligaen. En seier, en uavgjort og tre tap er den foreløpige fasiten i ligaen. I tillegg til at de tapte i første runde i liga cupen.

Etter tre strake tap, vant endelig Luton en sterk 3-1 borteseier forrige lørdag mot Cambridge. Før Lutons tre strake tap, spilte Luton to uavgjort kamper. I tillegg hadde Luton en sterk prestasjon mot Stoke i Ligacupen, samt at Luton slo ut ligalederen i league 2 fra Johnstone Paint Trophy cupen for litt over en uke siden.

For Luton er kampen mot Notts County en spesiell opplevelse. Spesielt etter borte kampen mot «the Magpies» på Meadov Lane den 2.mai i 1992. Notts County og Luton spilte begge på det øverste nivået i England i 1992. Forøvrig det siste året at øverste nivå i England ble kalt division one. Forutsetningene var enkle for Luton. Om Luton fikk tre poeng, ville de overleve og få spille neste sesong i Premier league. Notts County var allerede klare for nedrykk og den nye division one, og hadde derfor ingenting å spille for. Kampen startet veldig bra, da Luton tok ledelsen ved Julian James. Som mange kanskje husker, kom Notts County tilbake og scoret to ganger, slik at de vant 2-1. Siden da har hverken Notts County eller Luton spilt på det øverste nivået i England. Notts County er forøvrig det laget som har flest opprykk og nedrykk i det engelske ligasystemet. 13 opprykk og 16 nedrykk.

Når det gjelder kampene forøvrig mellom Luton og Notts County, har Luton hatt et visst overtak. På de siste ni bortemøtene, har Luton vunnet hele seks ganger, to har endt uavgjort, mens Notts County har vunnet en gang. Av de siste 27 møtene, har Notts County kun vunnet fire ganger. Totalt har klubbene møtt hverandre 67 ganger. 34 ganger har Luton vunnet, 19 ganger har de spilt uavgjort, mens Luton har tapt 20 ganger for Notts County.

For Luton er både Cameron McGeehan og Paddy McCourt begge klare for spill mot Notts County. McGeehan er tilbake etter å ha blitt suspendert av det Nord Irske fotball forbundet for å ha nektet å ha spilt U21 landskamp. McCourt var med det nord irske A-landslaget. Jack Marriott derimot, skal sone sin siste kamp etter å ha fått to kampers karantene for sitt røde kort mot Leyton Orient. Dan Potts, Nathan Doyle og Paul Benson er tvilsomme grunnet skade.

Lørdag ettermiddag sparkes kampen igang på Meadov Lane. Som vanlig drar det horder med Luton supportere til Lutons bortekamp. Imponerende 1500 billetter er solgt til fans som vil synge og hylle «the hatters». Vi i Norge som ikke rekker å fly over, kan streame kampen live på Hatters Player kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!