Preview Luton Town – Plymouth Argyle

Lørdag ettermiddag kommer Plymouth Argyle på besøk til Luton og Kenilworth Road. Plymouth er en havne by som ligger Sør vest i England, og er mest kjent for å ha den største marinebasen i Vest-Europa. Byen teller 241 500 innbyggere.

Klubben ble stiftet i 1886, et år etter at Luton Town ble stiftet. Kliubben ble valgt inn i The Football League i 1920. «The Pilgrims», som er kallenavnet til Plymouth Argyle, spiller hjemmekampene sine på Home Park i Plymouth. Rival klubbene til Plymouth er først og fremst Torquay United og Exeter City. Kamper mot Bristol Rovers, Bristol City og Portsmouth er også tre kamper som pleier å fylle Home Park og bli spilt med ekstra intensitet.

Portsmouth har aldri spilt på det aller øverste nivået i England. Derimot har de hatt en rekke perioder i det nest øverste selskapet i England. Siste periode var ifra 2004 til 2010. Deres beste ligaplasseringen er to fjerde plasser på på det nest øverste nivå, henholdvis i sesongene 1931/32 og 1952/53 sesongen.

Kamper mellom Luton og Plymouth, er på ingen måte noen sjeldenhet. Hele 95 (!) ganger har klubbene møtt hverandre. «The Pilgrims» har et overtak på Luton med sine førti seiere, mens Luton har vunnet 25 ganger. 30 ganger har de delt poengene. På Kenilworth Road har Luton vært det beste laget. 17 ganger har det blitt hjemmeseier, mens 11 ganger har det endt med borteseier. Siste møte på Kenilworth Road var i september i fjor. Da vant Pkymouth 1-0.

Ikke overraskende, er ligalederen et av formlagene i league two. Fem seiere, to uavgjort og et tap har gjort at «The Pilgrims» ligger på andre plass på form tabellen om man måler etter åtte spilte kamper. Allikevel tapte Plymouth 1-0 for Oxford på tirsdag. Deres første tap på syv kamper. Luton har nå spilt tre kamper på rad uten å vinne. To uavgjort og et tap. Før disse tre kampene, hadde Luton fire strake tre-poengere.

Scott Griffiths vil være tilbake i Lutons start oppstilling lørdag, etter å vært hjemme med sin familie, ettersom han nylig er blitt nybakt far. Craig Mackail-Smith vil bli vurdert helt frem til kampstart om han er klar for kamp. Stephen O´Donnell vil være ute med skade.

Reuben Reid er en klassespiss hos Plymouth. Det er ventet at han denne sesongen kommer til å passere totalt 100 mål for «The Pilgrims». Bare ifjor scoret Reid 18 mål for Plymouth. Derimot er Reid ute med skade og vil ikke kunne spille mot Luton.

Kan Luton klare å sikre seg sin første tre-poenger etter å ha spilt tre kamper på rad uten å vinne? Om Luton scorer i andre omgang lørdag ettermiddag, vil Luton bli det første laget denne sesongen som scorer på Plymouth i en andre omgang, når Plymouth spiller på borte bane. Kan Luton klare det? Svarene på dette får du ved å streame kampen via «Hatters player» lørdag ettermiddag kl 16.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!