OPTA: Luton Town-analyse

Luton Town har klatret 120 plasser på mars-utgaven av «Power Rankingen» til det engelske analysebyrået Opta Sports, som byr på en detaljert og omfangsrik analyse av lagets raske og direkte spillestil.

Luton Town var det raskeste og mest direkte laget i Championship under Nathan Jones’ ledelse. Litt mindre direkte med Rob Edwards ved roret, men fortsatt på topp!

Ballbesittelsen har økt fra 42,7 til 46,7 prosent etter managerskiftet. Sesongsnittet ligger på 44,8 %.

«Å ha ballen er ikke avgjørende for Town. Det er langt viktigere å få den opp til øverste tredel av banen,» skriver Opta om Luton Town.

Interessant også å få underbygd inntrykket av lagets offensive vingbacker, Cody Drameh og Alfie Doughty, med statistikk.

«Begge har flertallet av sine ballberøringer på motstanderens halvdel,» konstaterer Opta.

Doughty (64,4 %) og Drameh (60,6 %). Ingen Town-spillere kan måle seg med duoens ballberøringer i snitt pr. 90 minutter – uansett sted på banen.

Selv uten å dominere ballbesittelsen har Luton Town et av de beste defensive statistikkene i ligaen. Kun Burnley og Sheffield United har færre baklengs.

Spissduoen Carlton Morris og Elijah Adebayo ligger på 4. og 5. plass, blant alle Championship-spissene med mer enn 1500 spilleminutter, med flest ballberøringer innenfor motstanderens 16-metersfelt.

«Spør de fleste Championship-forsvarerne hvem de ikke vil se fram til å spille mot, og det er en fair sjanse for at Morris og Adebayo nevnes regelmessig. Begge er fysiske og luftsterke angripere som kan plage motstandernes forsvarsspillere, men de er samtidig intelligente i måten de finner rom innenfor boksen til å maksimere scoringsmulighetene,» skriver Opta.

Artikkelforfatteren er for øvrig sesongkorthaver på Vicarage Road…!

Les og nyt følgende interessante artikler fra Opta Sports:

Brighton, Arsenal Rise; Milan, RB Leipzig Fall in Opta Power Rankings

Happy Hatters: Luton’s Quest to Go From Non-League to Premier League

 

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 6

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!