Luton Town – Manchester City

Tirsdag kl. 21:00 skandinavisk tid møtes Luton Town og Manchester City i 5. runde i FA-cupen på Kenilworth Road.

På søndag kommer det enda et storfint besøk til Kenilworth Road når fjorårets trippelmester, Manchester City, gjester stadionet vårt. Og denne gang er forhåpentligvis nordmannen og toppscorer Erling Braut Haaland med i troppen. Kenilworth Road er for øvrig en av veldig få Premier League baner hvor «Brauten» ennå ikke har scoret. 

Manchester by:

Manchester er en industriby og ligger i nordvest-England. Manchester er kjernen i det seremonielle grevskapet Stor-Manchester og har drøye 520 000 innbyggere. I det 14. århundre kom flere vevere fra Flandern til byen, og startet en lang og viktig tradisjon med tøyproduksjon. Byen fortsatte å være en liten markedsby fram til den industrielle revolusjon. Da maskinene gjorde sitt inntog begynte byen å vokse kraftig, og var en tid det viktigste industrielle senter i verden. Nærheten til Liverpool bidro sterkt til dette, ettersom den store havnen i Liverpool gjorde det lett å eksportere varer fra Manchester. Byens økonomi er i dag i stor grad basert på service-tjenester, og var per 2007 den raskest voksende byen i Storbritannia. I 2007 ble byen rangert som det beste stedet å gjøre forretninger i Storbritannia.

Manchester Citys historie

Klubben ble først dannet i 1880, men da under navnet West Gorton Saint Marks, før de tok navnet Gordon FC etter å ha fusjonert med Gorton Athletics i 1884. I 1887 flyttet de til en ny fotballbane og tok navnet Ardwick AFC, før de valgt inn i The Football League i 1892. I 1894 gikk klubben konkurs, men den 16.april i 1894 etablerte klubben seg på nytt, og da tok klubben dagens navn, Manchester City. I klubbemblemet står forøvrig årstallet 1894.

I 1898/99 sesongen ble Manchetsr City seriemester for første gang, men da på nivå to. Allikevel en merkedag, da Manchester City sesongen etter skulle spille på øverste nivå for første gang. Manchester City har etter dette stort sett alltid spilt på øverste nivå, men har hatt noen sporadiske sesonger på lavere nivå, hvor de som regel har rykket rett opp igjen, med unntak av enkelte perioder hvor de har brukt to til tre sesonger på å rykke opp igjen. Med enda et unntak, og det var en periode på nitti tallet, som vi skal komme tilbake til.

I 1903/04 sesongen klarte klubben sitt første Major Trophy, hvor Manchester City vant FA-Cupen ved å slå Bolton Wanderers 1-0 i finalen. I 1933/34 sesongen klarte Manchester City igjen å vinne FA-Cupen og denne gang var det Portsmouth som ble slått, ettersom Manchester City vant finalen 2-1.

I 1936/37 ble Manchester City endelig seriemestere på øverste nivå, og sikret seg dermed sitt tredje Major Trophy. Sesongen etter vant Manchester City sitt første Charity Shield, men måtte også ta den tunge veien ned på nivå to etter å ha blitt nummer 21 i ligaen. Manchester City kom seg ikke opp igjen til øverste nivå igjen før andre verdenskrig, men vant nivå to første sesong som ligafotballen igjen begynte å rulle (1946/47).

Om man skal skive om Manchester City, kommer man ikke utenom Lee McDowall. McDowall var klubbens manager i tiden mellom juni 1950 og mai 1963. Til sammen ledet han de lyseblå i Manchester i hele 592 kamper, og er den lengstsittende manageren i Manchester City. I 1955/56 sesongen kunne han også legge til et major trophy til sin merittliste, ettersom Manchester City igjen ble FA-cupmestere, da de vant FA-cupfinalen mot Birmingham City, 3-1. Etter 1962/63 sesongen ble det nedrykk til nivå to for McDowell og Manchester City, og McDowell ga seg som manager for de lyseblå.

Det skal sies at den manageren som har vært Manchester City manager lengst i antall dager, er Will Wild. Wild var Manchester City manager mellom 14 mars 1932 og til 1. desember 1946. Men, ettersom det ikke ble spilt ligafotball under andre verdenskrig, ledet Wild de lyseblå i 352 kamper. Og som nevnt over, Wild ledet Manchester City til både FA-cuptriumf i 1934, og ligamesterskap på øverste nivå i sesongen 1936/37 sesongen.

En av de første som hadde noe man kan kalle suksess som manager over flere år i Manchester City, er Joe Mercer. Mercer ble ansatt som Citys manager i juli 1965, da klubben spilte sin tredje sesong på nivå to. Mercer ledet City til seriemesterskap på nivå to allerede den første sesongen han ledet klubben, og rykket direkte opp til det gjeveste selskap. Mercer og Manchester City ble ligamestere på øverste nivå i sin andre sesong, og vant både Charity Shield og FA-cupen i påfølgende sesong. I Charity Shield finalen ble West Bromwich slått, mens Leicester ble slått i FA-cupfinalen.

I sin femte sesong som Manchester City manager, ledet Mercer klubben til nok et major trophy, ettersom West Bromwich igjen ble slått, men denne gang i Ligacupfinalen. Men kanskje enda større og enda viktigere, Mercer ledet Manchester City til sin første Europacup triumf, ettersom de slo det polske laget Gôrnik Zabrze 2-1 i den Europeiske finalen i Cupvinnercupen. Manchester City har kun vunnet en Europacuptriumf etter dette, og det var Champions League finalen forrige sesong.

I oktober 1971, og etter 340 kamper totalt med en vinnrate på 43,82 % (Pep Guardiola har en vinnrate på 72,47%), var det slutt for Mercer som Manchester City manager. Interne stridigheter mellom Mercer og hans assistent manager, Malcolm Allison, og en maktkamp mellom det sittende styret og et mulig nytt styre, endte med at det sittende styret som Mercer støttet, måtte gi fra seg sine styreplasser og Mercer måtte gi seg som klubbens manager. Malcolm Allison tok dermed over som manager og var klubbens manager i to år. Dermed var det slutt for regimet som hadde ledet Manchester City i sin beste periode noensinne. Noe klubben aldri har klart igjen, før i 2010/11 sesongen.

Bortsett fra Ligacuptriumfen over Newcastle i 1976, hvor City vant 2-1, har ikke Manchester City vært i nærheten av å vinne noe major trophy før i 2011. Og i perioden 1996 til 2002, opplevde Manchester City en av sine mørkeste perioder i klubbens historie, noensinne.

I 1995/96 sesongen opplevde Manchester City å bli nummer 18 i Premier League, og rykket ned til Division One, hvor de to sesonger senere ble nummer 22 og rykket ned til Division Two.

Joe Royle ble ansatt som klubbens manager, og fikk oppgaven å lede Manchester City opp igjen fra nivå tre. City endte på tredje plass i Division Two i 1998/99 sesongen, som også er klubbens svakeste ligaplassering noensinne, og klubben måtte gjennom Play-off for å evt rykke opp til Division One. I play-off finalen møtte de Gillingham, og kampen måtte avgjøres på straffer, ettersom det sto 2-2 etter 120 minutters spill. City vant den påfølrgende straffesparkkonkurransen 3-1. The Hatters endte på 12. plass i Division One denne sesongen.

Joe Royle og City gjennomførte et Back to back opprykk, ettersom de påfølgende sesong havnet på andre plass i Division One og rykket igjen opp til Premier League. Derimot ble det en tøff sesong i Premier League, og City avsluttet sesongen på en 18. plass og måtte igjen ned til nivå to. Det endte også med at Royle måtte gi seg som manager, og Kevin Keegan tok over. Keegan rykket rett opp igjen med City, og City har etter dette spilt i Premier League.

Keegan la opp som manager i mars 2005, og Stuart Pearce overtok lederansvaret. Pearce var Citys manager frem til og med mai i 2007, før svensken Sven-Göran Eriksson overtok lederansvaret. Eriksson fikk en sesong som City-manager, og avsluttet sesongen på en niende plass. Eriksson var også den første manageren siden 1969/70 sesongen som vant begge Manchesterderbyene på en og samme sesong. Allikevel var ikke dette nok, da Eriksson etter endt sesong fikk sparken. Blant annet skal det ha oppstått dårlig kjemi mellom spillerne og Eriksson, samt at Eriksson og City hadde flere svake prestasjoner og resultater. Blant annet tapte de 1-8 for Middlesbrough i den aller siste serierunden, som også er Erikssons største tap noen sinne som manager.

Etter Eriksson ble det et halvannet år med Mark Hughes, og det var mens Hughes var manager at klubben ble solgt til Abu Dhabi United Group fra De Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt den 1.september i 2008.

De nye eierne «sprøytet inn» enorme pengesummer i klubben, og Hughes kunne nærmest signere hvem han ville til klubben. Han avsluttet sin første sesong som City-manager på 10. plass, og fortsatte å kjøpe inn kvalitetsspillere til sin andre sesong. Sesongen startet bra, og City hadde flere seiere på rad, hvor alle kampene også var clean sheet. I tillegg ledet han City frem til semifinalen i Ligacupen, som også var første gang City spilte en semifinale i en av de to store cupene siden 1981. Derimot kom en periode i ligaen hvor City kun klarte å vinne to av 11 kamper på rad, og den 19. desember 2009 var det slutt for Waliseren. Etterfølgeren ble Italieneren Roberto Mancini.

Mancini skulle endelig få slutt på trofetørken til City, da han i 2011 ledet Manchester City til sitt første Major Trophy på 35 år, ettersom Manchester City vant FA-cupfinalen over Stoke City, 1-0. Sesongen etter ble det enda en triumf, da Manchester City endelig vant Premier League. Å bli seriemester på øverste nivå hadde ikke City klart siden 1967/68 sesongen. Det å vinne Charity Shield påfølgende sesong, bli nummer to i Premier League, eller å bli tapende finalist i FA-cupen, var ikke nok for kravstore eiere og nå et kravstort publikum. Mancinin fikk sparken, og Chileneren Manuel Pellegrini ble ansatt som klubbens nye manager.

Pellegrini ledet Manchester City i tre sesonger, og i 2014 vant Manchester City the double for første gang i klubbens historie, da City ble ligamestere i Premier League, samt at de også vant Ligacupen. 2014/15 sesongen ble trofeløst for City, mens de i 2015/16 sesongen vant Ligacupen. Å nå semi-finalen i Champions league var ikke nok, og i juni 2016 var det også slutt for Pellegrini.

Juli 2016 ble Pep Guardiola ansatt som klubbens nye manager, og han skulle føre og lede Manchester City inn i klubbens mest suksessfulle periode noensinne. Det startet dårlig, da hans første sesong ble trofeløst. Derimot vant City det double i 2017/18, da de igjen vant både Premier League og Ligacupen. I sesongen 2018/19 gjorde Manchester City «rent bord», da de vant the treble, ved å vinne alle de tre store trofeene man kan vinne i England, i tillegg til å vinne Charity Shield.

2019/20 sesongen ble det «kun» et major trophy, da de «kun» vant Ligacupen, men de vant også Charity Shield. I ligaen ble de nummer to bak Liverpool.

City tok the double i 2020/21, da de også vant Ligacupen. Det skal også sies at Manchester City var tapende Champions League finalist denne sesongen, da de tapte 0-1 for Chelsea. I 2021/22 sesongen ble det «kun» et major trophy, da City vant Premier League.

Fjorårets sesong ble Manchester Citys mest suksessfulle sesong noensinne, mye takket være klubbens nye toppscorer, Erling Braut Haaland. Ikke bare ble City ligamestere i Premier League og vant FA-cupfinalen, men de vant også the treble for andre gang i klubbens historie, men denne gang ved at de vant Champions League for første gang i klubbens historie. I finalen ble Milan slått, etter at Rodri scoret kampens eneste mål.

Hittil denne sesongen har Manchester City vunnet den europeiske Supercupen, da de slo Sevilla 5-4 på straffespark, etter at det sto 1-1 etter 120 spilte minutter.

Maine Road og Etihad Stadium

Maine Road var Manchester Citys hjemmebane fra stadionet åpnet i 1923, til laget flyttet til det langt mer moderne City of Manchester Stadium i 2003. Maine Road var ved åpningen den største klubbarena i England, med plass til 80 000 tilskuere. Bare Wembley Stadium, som åpnet få måneder tidligere, var større, med 127 000 plasser. Av den grunn fikk stadionet, grunnet sin høye kapasitet, tilnavnet «Wembley of the North». Kapasiteten ved den siste kampen på Maine Road, var nede i 35 150 tilskuere.

De første årene etter andre verdenskrig delte byens to store fotballklubber Maine Road, som en følge av skader på Old Trafford etter et tysk angrep i 1941. Frem til 1949 spilte Manchester United sine hjemmekamper på Maine Road, mot en årlig leie på £5 000 og deling av publikumsinntektene. Det var i dette tidsrommet Maine Road satte sin publikumsrekord under en ligakamp i engelsk serie, da 83 260 tilskuere så United spille mot Arsenal i januar 1948. Dette er forøvrig ikke publikumsrekorden på Maine Road, da den var på 84 569 tilskuere fra en FA-cupkamp mellom Manchester City og Stoke City i 1934.

Forøvrig ble den siste kampen på Maine Road spilt den 11. mai 2003 mot Southampton, en kamp som The Saints vant 1-0.

Etihad Stadium er navnet på dagens stadion som Manchester City spiller på. Arenaen, som ble åpnet 25. juli 2002 og da som City of Manchester Stadium, ble den 8. juli 2011 omdøpt fra City of Manchester, til Etihad Stadium, da de nye sponsorene hadde dette som krav. Manchester City FC tjente 1,3 milliarder norske kroner på dette navnebyttet. Anlegget har i dag en kapasitet på 55 097 tilskuere, mens tilskuerrekorden er på 54 693 tilskuere som ble satt i en ligakamp mot Leicester den 6. februar i 2016.

H2H

Luton Town og Manchester City har møtt hverandre 50 ganger, hvor The Hatters har vunnet 14 ganger, mens City har vunnet 21 ganger. 15 ganger har det endt uavgjort.

Sist lagene møttes var like før jul, nærmere bestemt den 10. desember på Kenilworth Road. Manchester City vant Premier League kampen 2-1, etter at Elijah Adebayo ga The Hatters ledelsen 1-0 to minutter på overtid i andre omgang. To scoringer av Citys Bernardo Silva og Jack Grealish i løpet av fire minutter omtrent midtveis i andre omgang, sørget for at City dro fra The Kenny med tre poeng.

Dette var første gang Manchester City slo The Hatters på The Kenny siden september 1980, da City vant 2-1 i Ligacupens tredje runde, hvor Antic scoret Towns mål. Før seieren i desember hadde City besøkt The Kenny åtte ganger på rad uten å vinne, hvor de fire siste av disse åtte endte uavgjort. Om vi tenker ligakamper, var seieren i desember Manchester City sin første ligaseier på The Kenny siden 9.september 1959 (!), da City vant 2-1 på The Kenny i en League Division One kamp hvor Brown var The Hatters målscorer. City har besøkt The Hatters 13 ganger (inkludert cupseieren i 1980) siden september 1959.

Vi må helt tilbake til november 1988 for å finne sist The Hatters slo Manchester City. Lagene møttes i Ligacupens fjerde runde på Kenilworth Road, som The Hatters vant 3-1 etter scoringer av David Oldfield og Roy Wegerle (2). Etter det har lagene møttes ni ganger, hvor City har vunnet fem ganger mens det har endt uavgjort fire ganger (alle på Kenilworth Road). Sist The Hatters vant en ligakamp over Manchester City, var den 27. september i 1986. Brian Stein scoret kampens eneste mål i League Division One kampen som ble spilt på Kenilworth Road.

Manchester City har besøkt Kenilworth Road 26 ganger, hvor de har vunnet syv ganger. Åtte ganger har det endt uavgjort, mens The Hatters har vunnet 11 ganger.

The Hatters har besøkt Manchester City 24 ganger, hvor hjemmelaget har vunnet 14 ganger. Syv ganger har det endt uavgjort, mens The Hatters kun har vunnet tre ganger når de har besøkt Manchester City.

The Hatters har besøkt de lyseblå seks ganger siden sist de vant på Maine Road, hvor City har vunnet de fire siste oppgjørene, mens de to oppgjørene før det endte uavgjort. Siste seier for The Hatters på Maine Road, kom i mai 1983, hvor The Hatters vant 1-0 etter scoring av Jugoslaven Radomir Antic fire minutter før full tid. Antics dramatiske scoring rett før full tid, sørget for at The Hatters ikke rykket ned fra toppdivisjonen.

En morsom kuriositet er at siste seier til The Hatters på Maine Road før det, kom den 16. september 1959, en uke etter at Manchester City vant sin siste ligakamp på Kenilworth Road. Luton vant 2-1 etter to scoringer av Billy Bingham.

Lagene har møttes syv ganger tidligere i FA-cupen, hvor The Hatters har vunnet to ganger, fire ganger har Manchester City vunnet, mens en gang har det endt uavgjort. Sist lagene møttes i FA-cupen var i januar 1969, hvor lagene møtes i tredje runde på Maine Road hvor City avanserte til fjerde runde etter å at de vant 1-0. I februar 1961 møttes lagene på Kenilworth Road i fjerde runde. The Hatters vant 3-1 etter at Ashworth scoret to mål, mens Fleming scoret et mål. 

Citys form 

På lørdag vant Manchester City en forventet seier over Bournemouth, men allikevel ble det en sliteseier ettersom de «kun» vant 1-0 på Vitality Stadium. Det gjør at City har spilt 11 ligakamper på rad uten å tape, da siste tap for City kom mot Aston Villa på Villa Park når de tapte 0-1 den 6. desember, som også var sesongens tredje tap, samt det siste poengtapet som City har på bortebane.

Etter tapet for Villa har City vunnet ni kamper, mens de har spilt to kamper uavgjort. Den 16. desember, ble det 2-2 mot Crystal Palace på Etihad Stadium, mens det ble 1-1 mot Chelsea på Etihad den 17. februar (for tre ligakamper siden).

Som nevnt, var siste poengtap på bortebane 0-1-tapet for Aston Villa den 6. desember. Etter det har City spilt fem bortekamper i ligaen og vunnet alle, inkludert 2-1 seieren over The Hatters den 10. desember. City slo deretter Everton 3-1, før de slo Newcastle 3-2 den 13. januar. Brentford ble slått 1-0 på G-tech Stadium den 5. februar, før de på lørdag vant 1-0 over Bournemouth.

Det plasserer Manchester City på andre plass i årets Premier League, og med sine 59 poeng ligger City et poeng bak ligaleder Liverpool. Det er et poeng ned til Arsenal som ligger på tredje plass, mens det er fem poeng ned til Aston Villa på fjerde plass. Tottenham Hotspur som ligger på femte plass, er tolv poeng bak fjorårets ligamester.

I tredje runde i FA-cupen, møtte City Huddersfield på Etihad, hvor City vant 5-0. I fjerde runde ble Tottenham Hotspur slått 1-0 på Tottenham Hotspur Stadium.

Manchester City er også fortsatt med i Champions League, og fjorårets Champions League vinner vant første kamp mot FC København i Parken, 3-1. Returoppgjøret skal spilles på Etihad Stadium onsdag 6. mars.

The Hatters form

Ikke uventet tapte Luton Town onsdagens kamp mot Liverpool. The Hatters tok ledelsen i første omgang med Ogbene, og gikk til pause med en overraskende 1-0 ledelse på Anfield. Om dette hadde blitt sluttresultatet ville det blitt Luton Towns første seier på Anfield noensinne. Derimot skrudde Liverpool på turboen i andre omgang, og overkjørte The Hatters slik at sluttresultatet ble 4-1 til Liverpool. Det gjør at Luton Town nå har spilt tre ligakamper på rad uten å ha fått et eneste poeng.

På de siste ni ligakampene er det Chelsea, Sheffield United, Manchester United og Liverpool som har vunnet over The Hatters. Til sammen har The Hatters tatt 11 poeng på disse ni kampene, og tar vi med FA-cupkampene i tillegg, har Luton Town tapt fire av de siste 11 kampene.

12. januar spilte Luton Town sin første ligakamp i 2024, og det skjedde mot Burnley på Turf Moor. Carlton Morris sørget for at The Hatters tok med seg et poeng, etter at han utlignet til 1-1 tre minutter på overtid. Tirsdag 30. januar fikk The Hatters besøk av Brighton & Hove Albion, hvor The Hatters vant hele 4-0. Lørdagen etter dro Rob Edwards og hans menn til Newcastle, og var nær ved å vinne sin første ligakamp på St James´ Park siden 1937, men kampen endte 4-4. På lørdag den 10. februar vant Sheffield United 3-1 når de besøkte Kenilworth Road, mens Manchester United vant 2-1 på søndagen etter. På onsdag ble det som kjent 1-4 tap for Liverpool på Anfield.

Oppsummert har The Hatters denne formrekken på de siste ti ligakampene: T-V-V-T-U-V-U-T-T-T

Det plasserer The Hatters på en 18. plass med 20 poeng, syv poeng foran Burnley på 19. plass, mens Sheffield United ligger på 20. plass, også de med 13 poeng. Everton ligger nå over streken, et poeng foran The Hatters (Everton har antagelig fått redusert sin poengstraff med fire poeng). Det er fire poeng opp til Nottingham Forest som ligger på 16. plass, mens det er fem poeng opp til Brentford på 15. plass.

På hjemmebane står Luton Town med åtte tap, hvor syv av tapene er med knappest mulig margin. To kamper har endt uavgjort, mens tre kamper har endt med seier.

Hjemmeformen kan oppsummeres slik: T-U-T-T-U-V-T-T-V-T-V-T-T

I FA-cupens tredje runde møtte The Hatters Bolton hvor den første kampen på The Kenny endte målløst. Omkampen endte med 2-1 seier til The Hatters, etter at Chong og Clark scoret målene for Luton Town. I fjerde runde ble Everton slått på Goodison Park (for andre gang denne sesongen), Ettersom Burke og Woodrow scoret målene til The Hatters, slik at Town vant 2-1.

Skandinavere i City

Nordmenn:

Oscar Bobb (nåværende), Omar Elabdellaoui, Erling Braut Haaland (nåværende), Alf-Inge Håland, Åge Hareide, Abdislam Ibrahim, Eirik Johansen, Egil Østenstad. 

Svensker:

John Guidetti, Andreas Isaksson, 

Dansker:

Mikkel Bischoff, Ronnie Ekelund, Niclas Jensen, Kasper Schmeichel, Peter Schmeichel, Kevin Stuhr-Ellegaard,

I tillegg har Trevor Morley og Uwe Rõsler spilt for Manchester City, to spillere som har en nær tilknytning til Norge. 

Friendly faces 

Følgende spillere er verdt å nevne som har spilt for både Luton Town og Manchester City: Andy Dibble, Paul Dickov, Paul Futcher, Ron Futcher, Tony Grealish, Carl Griffiths, Alan Harper, Issa Kabore (nåværende Lutonspiller), David Oldfield, Tommy Tait og Paul Walsh

Skadesituasjon i Luton Town

Dessverre er skaden som Sambi Lokonga pådro seg mot Liverpool, såpass alvorlig at han ikke kan spille tirsdagens FA-cup kamp mot Manchester City. Sannsynligvis vil han heller ikke kunne spille lørdagens kamp mot Aston Villa heller.

Også Lutons toppscorer, Elijah Adebayo, må stå over tirsdagens cupkamp, etter at han skadet seg under oppvarmingen til Manchester United kampen. Også Adebayo er usikker til helgens kamp mot Aston Villa.

Dessverre begynner skadelisten å bli ganske lang, da Jacob Brown, Mads Andersen, Tom Lockyer og Marvelous Nakamba også fortsatt er ute med sine skader. I tillegg vil ikke Issa Kaboré være tilgjengelig, da Manchester City er klubben som har lånt han ut til The Hatters.

Positivt er det at Alfie Doughty skal være klar til kamp, etter at han ble byttet ut et kvarter før slutt mot Liverpool, etter at han kjente på en mindre skade. Det kan også ligge ann til at den japanske landslagsspilleren Daiki Hashioka kan få sin debut, da han skal ha imponert stort på trening i det siste.

Storscorerne

Elijah Adebayo er fortsatt Luton Towns toppscorer med sine ni ligamål. Carlton Morris scoret et mål mot Manchester United, og er dermed den første Luton Town spilleren som har scoret i tre kamper på rad på øverste nivå for The Hatters siden Mick Harford gjorde det samme i 1992. Morris har dermed scoret syv ligamål, som er nest flest i Luton Town så langt denne sesongen. Chiedozie Ogbene ga Luton Town ledelsen mot Liverpool, og har dermed scoret tre ligamål for The Hatters, noe også Ross Barkley har gjort. Jakob Brown og Gabriel Osho har scoret to ligamål hver. Seks stykker har scoret et ligamål for The Hatters så langt denne sesongen.

Alfie Doughty har fem assists i ligaen denne sesongen, mens Carlton Morris har fire. Ross Barkley har tre, mens Andros Townsend og Albert Sambi Lokonga har to hver. Fire andre spillere har én assist hver.

The Hatters har scoret 16 av sine 35 ligamål i åpent spill, mens de har scoret 10 mål på dødballer (fjerde flest i Premier League). Carlton Morris har scoret fire mål på straffe, mens tre mål er scoret som selvmål. To mål er kontret inn.

34 av The Hatters 51 innslupne mål, er sluppet inn i åpent spill. 10 mål er sluppet inn på dødball, mens fire mål er sluppet inn på kontring. To mål er scoret på straffe, mens The Hatters også har sluppet inn et selvmål

For Manchester City er det Erling Braut Haaland som er klubbens toppscorer i ligaen med sine 17 ligamål. MJulián Álvarez og Phil Foden har scoret åtte ligamål hver. Julián Álvarez og Phil Foden har syv assists hver, mens Erling Braut Haaland og Jėrėmy Doku har fem assists.

Manchester city har scoret 41 av sine 58 mål i åpent spill, mens 10 mål er scoret på dødball. Fire mål er scoret på straffe, mens to mål er kontret inn. Et mål er scoret som selvmål. 16 mål av 26 er sluppet inn i åpent spill, mens City er kontret på ved fem anledninger hvor det også er blitt mål. To mål er sluppet inn etter dødball, mens to mål er sluppet inn på straffespark. Et mål er scoret i eget nett. 

Nice To know, need to know

Den siste City spilleren som scoret mål på Maine Road, var Kameruneren Marc-Vivien Foé, som scoret Citys tredje mål i 3-0 seieren over Sunderland den 21.april 2003. Tragisk nok døde Foé 45 dager senere grunnet en hjertefeil når han representerte sitt landslag i Confederation cup 2003.

Luton har aldri møtt Manchester City på City of Manchester Stadium eller Ethiad, men har allikevel spilt en kamp på det flotte anlegget. I 2011 møtte The Hatters AFC Wimbledon til Play-off finalen i Conference, en finale som The Hatters tapte 3-4 på straffespark, etter at det sto 0-0 etter 120 minutters spill.

Også i 2021/22 sesongen kom The Hatters til femte runde i FA-cupen hvor de møtte Chelsea på Kenilworth Road. The Hatters tok ledelsen etter to minutter ved Reece Burke, før de i det 40. minutt tok ledelsen igjen ved Harry Cornick så det sto 2-1 til pause. To mål i andre omgang sørget for 3-2 seier til Chelsea.

Også i 2012/13 sesongen kom The Hatters til femte runde, og da etter at Conference laget Luton hadde slått ut Premier League laget Norwich i fjerde runde. I femte runde møtte Luton Town championshiplaget Millwall, som også vant 3-0 på The Kenny. 

On this date

Sist The Hatters spilte kamp den 27. februar, var i 2021 hvor de møtte Sheffield Wednesday i en Championshipkamp på Kenilworth Road. The Hatters vant 3-2, etter at Kal Naismith, Ryan Tunnicliffe og Elijah Adebayo scoret et mål hver for hjemmelaget.

Den eneste gangen The Hatters har spilt på øverste nivå den 27. februar, var i 1960. The Hatters møtte Leicester på The Kenny og vant 2-0 etter scoringer av Turner og McBride.

Town tipset

Hele 32 stykker hadde et pessimistisk utgangspunkt til forrige onsdags kamp mot Liverpool, og seks av dem tippet 4-1 seier til Liverpool. Alle de fem første på totallisten hadde tippet hjemmeseier, men ikke korrekt resultat, og ble derfor belønnet med tre poeng. Derimot tippet Erik Watz riktig resultat og ble belønnet med fem poeng, noe som gjør at han legger seg inn på en delt femte plass

Stillingen er som følger: Tor Erik Hadland 65 poeng, Halvard Grina og Rune Fjørtoft 61 poeng, Andreas Stensland 58 poeng, Erik Watz og Rune Ebbesen 54 poeng.

Tirsdagens kamp på Kenilworth Road har avspark kl 2100 skandinavisk tid, og kan streames med livebilder fra VIAPLAY plattformen. Om kampen sendes på en av VIAPLAYS Premier Leagues TV kanaler, har jeg ikke lyktes med å få brakt på det rene. Har du ikke tilgang på VIAPLAY, kan du høre kampen live ved å lytte til radiostreamen til Hatters Player hvor Simon Pitts kommenterer kampen.

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!