Luton Town – Chelsea

Lørdag kl. 13:30 skandinavisk tid spiller The Hatters sin siste kamp i 2023. Mot Chelsea på Kenilworth Road Stadium. 

Luton Town kan konstatere at sesongen er halvspilt, og at de nå møter lagene i Premier League for andre gang denne sesongen. Først ut er Chelsea.

Chelsea, som nå har spilt fire bortekamper på rad uten å ta et eneste poeng, vinner sjeldent når de besøker The Kenny, og enda vanskeligere har det vært når Chelsea har spilt romjuls- og nyttårskamp mot The Hatters. Mellom 1987 og 1991 møttes Chelsea og The Hatters til romjuls- og nyttårs- kamp hele fem ganger, og The Hatters vant fire av disse kampene, mens den femte endte med Chelsea seier.

Juleprogrammet har hittil vært en suksess for Luton Town, da begge de to foregående kampene endte med seier til The Hatters. Luton Town klarte dermed et såkalt back to back win (vinne to kamper på rad) for første gang i Premier League og denne sesongen. Derimot skal det sies at The Hatters knapt nok vinner kamper når de spiller kamp den 30.desember. Mer om alt dette lengre ned i artikkelen.

Chelsea FC 

Chelsea FC ble stiftet 10.mars i 1905 på The Rising Sun Pub (nå The Butchers Hook), og ble valgt inn i The Football League samme år. Londonklubben ligger i bydelen Hammersmith & Fulham, sørvest i London.

Kallenavn 

Chelsea FC, eller «The Blues», ble før kalt «The Pensioners» (til 1952) på grunn av sitt første emblem, som var en pensjonert soldat. De gamle britiske soldatene ble nemlig behandlet på sykehuset i Chelsea. Siden 1953 har Chelseas emblem bestått av en blå løve. Denne løven er bakgrunnen for Chelseas uoffisielle kallenavn «The Blue Lions», som er et slags sekundært kallenavn etter «The Blues». «The Blue Lions» er mest brukt muntlig blant Chelsea-fans, men noen supportergrupper innad i Chelsea har valgt å kalle seg nettopp «The Blue Lions». Hovedsakelig blir dette kallenavnet brukt for å skille Chelsea fra andre blåfargede klubber, ettersom «The Blues» er et kallenavn som blir brukt av flere klubber, som Birmingham City, Everton, Ipswich og andre.

Chelseas historie

Chelsea FC har alltid spilt på øverste og nest øverste nivå. Allikevel måtte klubbens supportere vente helt til 1950-tallet før de fikk se klubbens første trofe. Den tidligere Arsenal og England-spissen, Ted Drake, ble manager i 1952 og begynte å modernisere klubben. Han fjernet klubbens «Pensioners»-klubbmerke, gjorde tiltak i junioravdelingene, og satte opp nye treningsstrukturer. Det var Drake som var manager da Chelsea FC vant sitt første «major trophy», ligagullet i 1954-55.

The Blue Lions fortsatte å jakte trofeer, men ble ofte nummer to, før de også måtte en tur nedom nivå to i 1962/63 sesongen. Chelsea FC rykket rett opp igjen, og i 1965 kunne The Blues løfte trofe nummer to, da de vant ligacupen. I 1970 vant Chelsea FC FA-cupen, men først etter omkamp mot Leeds. Det var to harde kamper med mange harde taklinger, som også skapte et rivaliserende forhold mellom de to klubbene. Chelsea FC vant sitt første europacup-trofé ved å slå Real Madrid i UEFA-cupfinalen i 1971.

På slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet ble det igangsatt en ambisiøs oppgradering av Stamford Bridge, og det gikk utover den finansielle situasjonen til klubben. Stjernespillere ble solgt, og The Blue Lions rykket ned til nivå to. The Blues hadde også problemer med hooligans, og «Chelsea Headhunters» var blant de mest beryktede hooligans i England.

I 1982 ble Chelsea FC overtatt av finansmannen Ken Bates, som kjøpte klubben for ett pund. De sportslige resultatene lot vente på seg, og klubben var nær ved å rykke ned til nivå tre for første gang. I 1983 klarte manager John Neal å bygge opp et nytt lag til tross for den anstrengte økonomien. Londonklubben vant 2. divisjon i 1985, og rykket opp til øverste nivå. Laget rykket ned igjen i 1988, for så å rykke rett opp igjen neste sesong, og har spilt på øverste nivå siden 1989.

I 1994 møttes The Hatters og The Blues i FA-cupens semifinale på Wembley. Chelsea FC vant 2-0, hvor Erland Johnsen spilte i forsvaret til The Blues. Chelsea FC tapte FA-cupfinalen 0-4 for Manchester United.

Ruud Gullit overtok som spillende manager i 1996, og hentet blant annet store internasjonale navn til klubben. I 1997 vant Londonklubben FA-cupen, før Gullit ble erstattet av Gianluca Vialli i 1998. Med Vialli som manager vant laget både ligacupen og Cupvinnercupen i 1998. Med Claudio Ranieri som manager, vant Chelsea FC FA-cupen i 2000 og kom til kvartfinalen i Champions League i 2002. Chelsea kvalifiserte seg også til Champions League året etter.

På mange måter kan man dele historien til Chelsea FC i to. Tiden før og etter 2003. I juni 2003 slet klubben økonomisk, og Ken Bates solgte klubben til den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj for 140 millioner pund. Abramovitsj brukte ca. 800 millioner kroner på spillerkjøp, og foretok store endringer. Da Ranieri ikke klarte å etterkomme den nye eierens krav om trofeer, ble han erstattet av portugiseren José Mourinho, som året før hadde vunnet Champions League og den portugisiske ligaen med Porto.

Under Mourinho vant The Blues Premier League i 2005 og 2006, samt FA-cupen i 2007, mens Chelsea FC og Mourinho vant ligacupen i 2005 og 2007. Mourinho og Abramovitsj kom ikke overens, og de ble enige om at deres veier skulle skilles høsten 2007. Mourinhos siste kamp som manager for Londonklubben, var i Champions league mot Rosenborg, som også endte 1-1.

Daværende sportsdirektør Avram Grant ble ansatt som ny manager, og han tok Londonklubben til sin første Champions league-finale, som endte med tap for Manchester United. Grant ble sparket etter sesongen, og erstatteren Luiz Felipe Scolari var manager fra juli 2008 til februar 2009. Guus Hiddink tok over som manager ut sesongen, hvor The Blues også vant FA-cupen 2009.

Carlo Ancelotti ble ansatt som manager foran 2009/10 sesongen, og i Ancelottis første sesong som manager, vant Chelsea FC «The double». Londonklubben ble også det første laget i toppdivisjonen, siden 1963, som scoret over hundre mål på en sesong, da de endte på 103 scorede mål. Ancelotti fikk sparken 22. mai 2011 etter sesongens siste kamp som endte med 0-1 tap for Everton.

Etter at Ancelottio fikk sparken, ble André Villa-Boas ansatt som ny manager, men ble erstattet i mars 2012 av assistentmanageren Roberto Di Matteo. Di Matteo snudde negative resultater til positive resultater, og oppnådde en av de mest suksessrike sesongene i klubbens historie. Di Matteo manøvrerte klubben til sitt syvende FA-cup-trofé, og det fjerde i løpet av de siste seks sesongene, i tillegg til at han tok Chelsea FC til Champions league-finalen. I finalen møtte de Bayern München, hvor vinneren måtte kåres på straffesparkkonkurranse, ettersom det sto 1-1 etter ekstraomganger. Didier Drogba satte inn den avgjørende straffen i mål, og Chelsea FC vant champions league for første gang i klubbens historie.

Etter en serie svake resultater, fikk Roberto Di Matteo sparken som manager den 22. november 2012. Rafael Benitez overtok som midlertidig manager samme dag, og signerte kontrakt frem til sommeren. Med Benitez som manager, vant Londonklubben Europaligaen i 2013. Etter at kontrakten til Benitez gikk ut, ble José Mourinho ansatt som manager igjen, og med Mourinho som manager, vant Chelsea FC sitt 5. seriegull etter 2014/15 sesongen. Deretter tok Antonio Conte over som manager og sikret The Blue Lions ligatittelen etter 2016/17 sesongen, og nytt FA-Cupgull i 2018.

FA-Cupgull var ikke godt nok, da Conte «kun» hadde ledet klubben til en femte plass i ligaen i 2018. Conte fikk sparken og ble erstattet av Maurizio Sarri. Sarri ledet Londonklubben til klubbens andre Europa League triumf, etter å ha vunnet finalen 4-1 mot Londonrival Arsenal. Sarri forlot Chelsea og overtok Juventus, og ble erstattet av Chelsealegenden Frank Lampard. Lampard avsluttet sesongen 2019/20 med en fjerde plass i Premier League, samtidig som de tapte FA-cupfinalen 1-2 mot Arsenal.

Den 25.januar 2021 fikk også Frank Lampard sparken i Chelsea FC, etter å ha kun vunnet 2 av de siste åtte ligakampene, samt at klubben lå beskjedent plassert som nummer ni på tabellen. Dermed ble 3-1 seieren over Luton Town i fjerde runde i FA-cupen i 2021, den siste kampen som Lampard ledet for denne gang. Lampard ble erstattet av Thomas Tuchel.

Tuchel klarte å snu en negativ trend, og Londonklubben avsluttet sesongen på en sterk fjerde plass. Ikke nok med det, men The Blues spilte seg også frem til sin andre FA-cupfinale på rad som de nok en gang tapte, og denne gang 0-1 for Leicester.

Den største triumfen i 2021 kom uansett den 29.mai, når Chelsea FC spilte Champions League finalen mot Manchester City. Chelsea vant finalen etter at Kai Havertz scoret kampens eneste mål i det 43.minutt.

Ettersom Chelsea FC vant Champions leaguefinalen, ble de også kvalifisert til å spille Supercupfinalen hvor de møtte UEFA cup mester Villareal. Kampen endte 1-1 etter 120 spilte minutter, og kampen ble avgjort på straffespark som Chelsea FC til slutt vant 6-5.

Som vinner av den europeiske Champions League finalen i 2021, skulle Chelsea FC representere Europa i VM for klubblag. Londonklubben kvalifiserte seg for VM-finalen ved å slå ute det Saudi Arabiske laget Al Hilal i semi-finalen den 9.februar. I finalen, som ble spilt 12.februar, møtte de det brasilianske laget Palmeiras, som de også vant 2-1 etter at de tok ledelsen ved Romelu Lukaku. Palmeiras utlignet til 1-1, før Kai Havertz igjen avgjorde en finale, da han i det 117. minutt i ekstra omgangene scoret det avgjørende målet.

I 2022, rett før The Blues møtte The Hatters i FA-cupen, tapte de sesongens Ligacupfinal mot Liverpool FC. Kampen endte målløst etter 120 minutter, hvor Liverpool FC vant den påfølgende straffesparkkonkurransen 11-10. Dermed tapte The Blues alle de tre engelske cupfinalene de spilte i 2021 og 2022.

Den 7. September 2022 fikk Tuchel sparken, og ble erstattet av Graham Potter som ble hentet fra Brighton & Hove Albion. Potter hadde hatt stor suksess med The Seagulls, og fått til gode resultater med relativt beskjedne midler. Når Tuchel fikk sparken, hadde han en vinn-rate på 60%, som er den fjerde høyeste vinn-raten til en Chelsea manager.

Graham Potter hadde en vanskelig periode som Chelseamanager, og fikk lite gode resultater og hadde en vinn-rate på svake 39%. Den 2. april, etter å ha tapt 0-2 for Aston Villa, var det også slutt for Potter. Spanjolen og Assistentmanageren Bruno Saltor, ledet klubben i en kamp, før Frank Lampard ledet klubben i de 11 siste kampene som gjensto av sesongen. Lampard avsluttet sesongen på 12. plass, som også er den laveste ligaplasseringen til Chelsea siden 1995/96 sesongen. 1.juli var det klart at Argentineren Mauricio Pochettino var ansatt som klubbens nye manager.

Totalt har Chelsea FC tatt imponerende 34 trofeer, hvor 19 av trofeene er «major trophys» (Ligamestere seks ganger, FA-cupen åtte ganger og Ligacupen fem ganger). Seks ganger har Londonklubben klart «The double»: 1997-98 Ligacupen og Cupvinnercupen, 2004-05 Premier League og Ligacupen, 2006-07 FA-Cupen og Ligacupen, 2009-10 Premier League og FA-Cupen, 2011-12 Champions League og FA-Cupen, og til sist 2014-15 Premier League og Ligacupen.

Chelsea FC er den eneste klubben i verden som har vunnet både Champions League og Europaligaen i løpet av 365 dager. Chelsea FC er også den eneste engelske klubben som har vunnet de fire forskjellige europeiske turneringene, Champions League, Europaligaen, UEFA Super Cup, og den gamle «Cupvinnercupen» som ikke finnes lenger.

Stamford Bridge 

Hjemmebanen til Chelsea FC er Stamford Bridge og ble offisielt åpnet den 28. april 1877. Stamford Bridge er dermed den eldste stadion i Premier League, som i dag har en kapasitet på 42 055 tilskuere. Tilskuerrekorden er på 82 905 tilskuere, og ble satt i en kamp mellom Chelsea FC og Arsenal i oktober 1935.

Rivalisering 

Chelsea FC sin nærmeste nabo er Fulham, og regnes som Chelseas lokalrival. Likevel er det mange Chelsea-fans som ikke ser på Fulham som sine største rivaler, da Chelsea FC og Fulham i mange år har spilt i forskjellige divisjoner. En undersøkelse foretatt av Planetfootball.com i 2004, viser at mange Chelsea-fans ser på London-rivalene Arsenal og Tottenham som sine aller største rivaler. I mindre grad er også Manchester United rivaler, grunnet flere års kniving om ligagull og andre trofeer. Queens Park Rangers er en annen klubb fra Vest-London, men anses ikke som store rivaler for Chelsea.

H2H 

The Hatters og The Blues har møtt hverandre 46 ganger. 14 ganger har Luton Town vunnet, 20 ganger har Chelsea FC vunnet, mens 12 ganger har det endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i august, nærmere bestemt den 25. august. Raheem Sterling herjet og scoret to av tre mål for Chelsea, i en kamp som Chelsea vant 3-0.

De tre siste møtene før i høst mellom The Hatters og The Blues, var møter i FA-cupen. I 1994 møttes lagene i semi-finalen på Wembley, som The Blues som nevnt vant 2-0, og som Erland Johnsen spilte i Londonklubbens forsvarsrekke.

I 2021 møttes lagene i FA-cupens fjerde runde, hvor The Blue Lions vant 3-1 etter at Chelseas Tammy Abraham scoret hat-trick. The Hatters Jordan Clark reduserte til 1-2 i det 30. minutt.

I 2022 møttes lagene i femte runde på Kenilworth Road, en kamp som The Blues vant 3-2. Reece Burke ga Town ledelsen etter to minutter, mens Harry Cornick ga Town ledelsen 2-1 rett før pause. The Blues utlignet til 2-2 etter 69 minutter, mens Romelu Lukaku avgjorde kampen i det 79. minutt.

Totalt har lagene møttes i syv oppgjør i FA-cupen, hvor Towns eneste FA-cup seier over The Blues kom i 1935 hvor The Hatters vant 2-0 i et returoppgjør på Kenilworth Road. Første kamp endte 1-1 på Stamford Bridge.

Siste ligaoppgjør mellom The Hatters og The Blues før høsten oppgjør i august, ble spilt i romjula 1991 på Kenilworth Road. The Hatters vant League Division One kampen 2-0, hvor forsvarsspilleren Richard Harvey og John Dreyer scoret Towns mål. Også sesongen før (1990) ble hjemmekampen i ligaen spilt på Kenilworth Road i romjulen, og igjen ble det 2-0 seier til The Hatters. Denne gang var det Chelseas Cundy som scoret selvmål, mens Kingsley Black scoret det andre målet.

Siste Chelseaseier på Kenilworth Road kom i romjulen før det (1989), og det på den 30.desember, hvor The Blues vant 3-0 i en Division One kamp. Om ikke det var nok, møttes også lagene til romjuls- og nyttårs- fotball på Kenilworth Road i 1988 (1.januar) og i 1987 (3.januar). Kampen i 1988 endte med 3-0 seier til The Hatters (Mark Stein, Brian Stein og Mick Harford), mens kampen i 1987 endte med 1-0 seier til The Hatters (Mike Newell).

FA-cupseieren i 2022 er den andre seieren til Chelsea FC på Kenilworth Road siden 1962. Etter 1962 har The Blues besøkt Kenilworth Road 14 ganger, hvor The Hatters har vunnet syv av kampene, mens lagene har delt poengene ved fem anledninger. Som nevnt vant også Chelsea FC en ligakamp i 1989, hvor de vant 3-0. Totalt har The Blue Lions besøkt Kenilworth Road 20 ganger, hvor det har endt med hjemmeseier ni ganger. Seks ganger har det endt uavgjort, mens bortelaget har vunnet fem ganger.

The Hatters har besøkt Stamford bridge 25 ganger, hvor hjemmelaget har vunnet 14 ganger. seks ganger har det endt uavgjort, mens det også på Stamford Bridge har endt med borteseier fem ganger når Chelsea og The Hatters har møttes. Siste seier til The Hatters på Stamford Bridge kom i Full Members’ Cup, en cup som eksisterte i England mellom 1987 til 1992. Siste ligaseier på Stamford Bridge kom i 1986 hvor Luton Town vant 3-1. Lutons mål ble scoret av Mika Newell (2) og Brian Stein. 

Chelsea FCs form 

På onsdag var det klart for London-derby for Chelsea, når Crystal Palace kom på besøk til Stamford Bridge og ble slått 2-1. Hjemmeformen til Chelsea har vært bra i det siste, da seieren over Palace var den tredje hjemmeseieren på rad. Borteformen er nærmest katastrofal, da Chelsea har tapt fire bortekamper på rad.

Den 28. oktober ble det også spilt London-derby på Stamford Bridge, da Brentford kom på besøk. Dette derbyet endte med tap, ettersom The Bees vant 2-0. Ni dager senere var det igjen klart for et London-derby, men denne gang dro Chelsea nordover for å besøke Tottenham og Tottenham Hotspur Stadium. Kampen bar preg av at Tottenham fikk to røde kort, og huskes av at Chelsea avgjorde kampen til sin fordel ved å score tre mål i løpet av de femten siste minuttene og vant 4-1.

Søndag 12. november fikk Chelsea besøk av fjorårets ligamester, da Manchester City besøkte Stamford Bridge. Fem minutter på overtid utlignet Chelsea til 4-4, som også ble sluttresultatet. To uker senere, og første kamp etter landslagspausen i november, dro Chelsea på besøk til Newcastle, en kamp som Newcastle vant 4-1. Den tredje desember ble Brighton & Hove Albion slått 3-2 på Stamford Bridge.

Onsdagen etter, den sjette desember, besøkte Chelsea Old Trafford og Manchester United. Chelsea tapte 1-2, mens de søndagen etter tapte 0-2 for Everton på Goodison Park. Lørdag 16. desember kom Sheffield United på besøk, hvor United tapte 0-2. På julaften spilte også Chelsea kamp, og da dro Chelsea på besøk til Wolverhampton og deres hjemmebane Molineux Stadium. Hjemmelaget vant 2-1, etter å ha avgjort kampen tre minutter på overtid. På onsdag ble det som kjent 2-1 seier i Londoinderbyet mot Crystal Palace.

Det gir denne formrekken for Chelsea på de ti siste kampene: T-V-U-T-V-T-T-V-T-V

Borteformen denne sesongen er: T-U-V-V-V-T-T-T-T

Det gjør at Chelsea ligger på 10. plass med sine 25 poeng, og det er seks poeng opp til Manchester United som ligger på sjette plass. Det er 10 poeng ned til The Hatters som ligger på 18. plass.

Chelsea er fortsatt med i Ligacupen, hvor de i fjerde runde gikk videre til kvartfinalen ved at de vant 2-0 over Blackburn på Stamford Bridge. I kvartfinalen møttes Chelsea og Newcastle igjen for andre gang på tre uker, og denne gang fikk Chelsea revansj, selv om kampen mot avgjøres på straffer. Det sto 1-1 etter nitti minutters spill, og Chelsea, som hadde hjemmebanefordel, vant den påfølgende straffesparkkonkurransen 4-2. Den 9. januar drar Chelsea til Riversiden Stadium for å møte Middlesbrough i den første av to semi-finaler. 

Lutons Towns form 

På selveste boxing day klarte Luton Town å vinne sesongens andre borteseier for sesongen, da de vant 3-2 over Sheffield United på Bramell Lane. Alfie Daughty scoret kampens første mål, mens de to andre målene til The Hatters ble scoret som selvmål. Carlton Morris var nest sist på begge selvmålene, men får neppe disse registrert som assist.

Etter landlagspausen i oktober, dro The Hatters til Nottingham hvor de klarte 2-2 på City Ground. Deretter besøkte The Hatters Aston Villa og deres hjemmebane Villa Park, en kamp som Villa vant 3-1.

Den 5. november spilte The Hatters en solid hjemmekamp når Liverpool gjestet Kenilworth Road. I det 81. minutt ga Tahith Chong The Hatters ledelsen, etter en glimrende kontring som ble igangsatt av Ross Barkley, hvor Issa Kabore var nest sist på ballen. Derimot utlignet Liverpool til 1-1 fem minutter på overtid ved Luis Diaz.

I siste kamp før siste landslagspause, dro The Hatters til Old Trafford for å prøve seg mot Manchester United. Dessverre endte det med 0-1 tap, etter at Lindelöf satte inn kampens eneste mål i andre omgang. I første kamp etter landslagspausen i november, vant The Hatters sin første hjemmekamp i Premier League noensinne, og sin første hjemmekamp på øverste nivå siden 1992, da Crystal Palace ble slått 2-1. Første kamp i desember endte med 1-3 tap for Brentford på deres hjemmebane Gtech Stadium, før The Hatters påfølgende tirsdag tapte 3-4 for Arsenal på The Kenny. Den 10. desember kom ligamester Manchester City på besøk, hvor City vant 2-1.

På lillejulaften kom Newcastle på besøk, hvor Andros Townsend sørget for hjemmeseier da han scoret kampens eneste mål. På tirsdag ble det som kjent 3-2 seier over Sheffield United.

Formutviklingen på de ti siste kampene for The Hatters ser dermed slik ut: U-T-U-T-V-T-T-T-V-V

Hjemmeformen kan summeres slik: T-U-T-T-U-V-T-T-V

Det gjør at The Hatters fortsatt ligger på 18. plass med sine 15 poeng. Det er et poeng opp til Everton som ligger på 17. plass, mens det er tre poeng opp til Crystal Palace på 15. plass. Det er fire poeng ned til Burnley som ligger på 19. plass, mens det er seks poeng ned til Sheffield United som ligger på siste plass. Ettersom kampen mot Bournemouth ble avlyst, har Luton og Bournemouth en kamp mindre spilt, noe også Manchester City og Brentford har, ettersom City deltok i VM for klubblag.

Skandinavere i Chelsea FC

Nordmenn: Tore Andre Flo, Frode Grodås, Erland Johnsen. 

Svensker: Magnus Hedman. 

Dansker: Andreas Christensen, Bjarne Goldbæk, Jesper Grønkjær, Jes Høgh, Jakob Kjeldberg, Brian Laudrup, Nils Middelboe.

Friendly faces

Følgende spillere om har hatt en tilknyting til begge klubbene, og har hatt en spesiell rolle for en av klubbene, eller begge: Trevor Aylott, George Barber, Ross Barkley (nåværende Luton), Hugh Billington, Alan Birchenall, Izzy Brown, Alec Chamberlain, Kerry Dixon, Mal Donaghy, Micky Droy, Paul Elliott, Paul Furlong, Tony Godden, Mick Harford, Mike Harrison, Billy Hughes, Paul Hughes, Peter Nicholas, John O’Rourke, Leslie Odell, Sam Parkin, Joe Payne, George Pearson, Mark Stein, Jimmy Thompson, Roy Wegerle, Arthur Wileman,

Nice to know, need to know

Frank Lampard, som ledet Chelsea i FA-cupoppgjøret mot The Hatters i 2021, er den andre manageren på få år som har fått sparken dagen derpå etter å ha spilt FA-cup kamp mot The Hatters. Den forrige manageren som fikk sparken etter å ha møtt Luton i FA-cupen, var Ståle Solbakken som fikk sparken etter å ha tapt 0-1 for Luton Town i tredje runde på Kenilworth Road den 5.januar i 2013.

On this date

Sist The Hatters spilte kamp den 30.desember, var 2017 hvor Luton Town besøkte Port Vale på Vale Park. En kamp som Port Vale vant 4-0.

Vi må helt tilbake til 1933 for å finne sist The Hatters vant en kamp den 30. desember. The Hatters fikk besøk av Northampton Town på The Kenny, hvor hjemmelaget vant 3-1 etter scoringer av Hutchinson og Martin. Etter det har The Hatters spilt syv kamper den 30. desember, hvor de siste seks kampene har endt med tap, mens det ble 1-1 mot Southampton den 30. desember i 1950.

Som nevnt tidligere, møttes Luton Town og Chelsea den 30. desember i 1989, hvor Chelsea vant 3-0 i Division One kampen på The Kenny. Dette er også den eneste kampen som The Hatters har spilt på øverste nivå den 30. desember.

Skader, suspensjoner, overganger og lån

På fredagens presselkonferanse, bekreftet Rob Edwards det som Simon Pitts antydet før kampen. Marvelous Nakambavil være ute på ubestemt tid med en kneskade, etter at han har operert menisken. Jordan Clark ble syk på første juledag, og måtte derfor stå over kampen mot Sheffield United, men Edwards bekreftet at Clark er frisk igfjen og klar til lørdagens kamp. Issa Kabore sto også over tirsdagens kamp, da han skal ha kjent litt på en strekk og sto derfor over mot Sheffield United. Kabore skal også være klar for kamp igjen. Simon Pitts meldte også at Reece Burke skal ha vært med til Sheffield og var visstnok med fysisk før kampen. Om det betyr at Burke nærmer seg kampklar, er fortsatt uvisst.

Toppscorerne, assists og gule og røde kort

Alfie Doughty scoret sitt først ligamål for sesongen når han på lørdag scoret kampens første mål mot Sheffield United. Elijah Adebayo er Luton Towns toppscorer med sine fire ligamål, mens Carlton Morris har scoret tre ligamål. Jacob Brown har scoret to ligamål.

Ni stykker har scoret et ligamål for The Hatters så langt denne sesongen.

Albert Sambi Lokonga var nest sist når Alfie Doughty scoret målet mot Sheffield United og fikk dermed registrert sesongens første målgivende pasning. Alfie Doughty har tre assists, mens Carlton Morris, Andros Townsend og Ross Barkley har to assists. Fem andre spillere har en assist hver.

The Hatters har scoret åtte av sine 21 ligamål i åpent spill, mens de har scoret syv mål på dødballer. Tre mål er scoret som selvmål, mens Carlton Morris har scoret to mål på straffe. Et mål er kontret inn.

23 av The Hatters 34 innslupne mål, er sluppet inn i åpent spill. Syv mål er sluppet inn på dødball, mens to mål er sluppet inn på kontring. Et mål er scoret på straffe, mens The Hatters også har sluppet inn et selvmål.

Ingen av Luton Towns spillere har rødt kort denne sesongen, men Marvelous Nakamba er foreløpig The Hatters «råtass» med sine fem gule kort. Issa Kabore og Tom Lockyer er de to som er nærmest suspensjon, da de begge har fire gule kort hver.

For Chelsea er det Nicolas Jackson som er klubbens toppscorer med sine syv ligamål, mens Cole Palmer har scoret seks ligamål. Raheem Sterling har scoret fem ligamål, hvor to av scoringene ble scoret mot The Hatters i august. Conor Gallagher er klubbens beste servitør med fire assists. Raheem Sterling, Malo Gusto og Cole Palmer har tre assists hver.

19 av Chelseas 31 mål er scoret i åpent spill, mens seks mål er scoret på straffe. Fem mål er scoret etter dødball, mens et mål er scoret som selvmål. 18 av Chelseas 29 innslupne mål er sluppet inn i åpent spill, mens seks mål er sluppet inn etter dødball. Tre ganger har Chelsea sluppet inn mål som følge av at de er blitt kontret på, mens to mål er sluppet inn på straffespark.

Town tipset

Ingen tippet at The Hatters skulle slå The Blades 3-2 på boxing day, men hele 33 stykker hadde tippet borteseier.

Både Tor Erik Hadland og Halvard Grina bommet når de tippet resultatet mot Sheffield United, og Arild Jåsund kunne dermed innta andre plassen, i tillegg til å ta litt innpå tippelederen.

Tor Erik Hadland leder fortsatt med sine 48 poeng, mens Arild Jøsund knep andre plassen med sine 43 poeng. Halvard Grina ligger på tredje plass med 42 poeng, en plass han deler med Rune Fjørtoft og Kennet Blumensaath som også har 42 poeng. Per Axel Pettersen ligger på sjette plass med 41 poeng, mens Espen Ganes og Thomas Cornelius Flåten deler syvende plassen med sine 40 poeng.

Kan The Hatters klare tre seiere på rad, og vil de påføre Chelsea sitt femte bortetap på rad for sesongen? Spenningen kan du oppleve på lørdag ved å se kampen med livebilder fra VIAPLAY plattformen, men også på TV-kanalen Viaplay Premier League som starter sendingen fra studio kl 1300 skandinavisk tid. Kampstart er kl 1330 skandinavisk tid. Har du ikke tilgang på VIAPLAY, kan du høre kampen live ved å lytte til radiostreamen til Hatters Player hvor Simon Pitts kommenterer kampen. 

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!