Fra Solskjær til Nathan Jones

Ethan Horvath holdt nullen i sin Luton Town-debut. Etter kampen kom amerikaneren på lån fra Nottingham Forest med mange lovord om sin nye klubb. Og dro på smilebåndet da han sammenliknet Nathan Jones med Ole Gunnar Solskjær!

Vi slo av en prat med 27-åringen i John Moore Lounge lørdag kveld. Den amerikanske landslagskeeperen med fire års fartstid i Molde FK var som alle andre Hatters en smule skuffet over at det ikke ble tre poeng i ligaåpningen, men han gjorde jobben sin så godt at Luton Town i hvert fall ikke tapte.

– Jeg er blitt tatt godt imot i Luton Town; av spillerne og laglederne. Hele klubben. Luton Town minner meg litt om Molde, forteller den høye keeperen fra Colorado.

Ethan Horvath inngikk i Molde-troppen som vant The Double i 2014. Under oppholdet i Norge traff han sin nåværende kone, Maja Tingvoll, som var til stede på Kenilworth Road Stadium sist lørdag.

Da Ethan gikk fra Molde til belgiske Club Brugge, gjorde Maja det samme. Hun spilte for damelaget. Ektemannen for herrelaget. Amerikaneren vant tre ligatitler under oppholdet i den belgiske storklubben før han ble hentet til England av Nottingham Forest i 2021.

Han spilte seks ligakamper og fire cupkamper for skogvokterne sist sesong. Da Forest hentet Manchester United-keeperen Dean Henderson på lån etter opprykket til Premier League, ble det utlån på Horvath. Til Luton Town.

Skal den tidligere Molde-keeperen komme med i USAs tropp til årets VM i Qatar, er det spilletid som gjelder.

Ethan Horvath minnes Molde og er fullt fokusert på å prestere for Luton Town.

– Selv om jeg synes de to klubbene er ganske like, er det visse forskjeller på de to managerne. Ole Gunnar Solskjær var roligheten selv på sidelinjen. Jeg kan ikke akkurat si det samme om Nathan Jones, ler amerikaneren.

NULL HULL: Ethan Horvath klarte det forrige sesongs Luton Town-keepere ikke maktet; å nekte Birmingham scoringer! Her sammen med LTSCS-redaktør Thomas Møller. (Foto: Maja Tingvoll)

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.6 / 5. Antall vurderinger: 5

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!