2024-spådommer

Les hva som kommer til å skje etter årsskiftet – og hva som kan komme til å skje i 2024!

I tillegg til eksterne kilder, egen innsikt og fakta har vi tatt i bruk spåkulen for å fortelle deg hva du har i vente som Luton Town- og engelsk fotballsupporter i 2024.

FAKTA:

  • Januar-vinduet for spilleroverganger er åpent fra 1. januar til 1. februar
  • Luton Town har 19 Premier League-kamper igjen i 2023/24-sesongen
  • Luton Town skal spille minst én kamp i FA-cupen (hjemme mot Bolton 7. januar)
  • Byggestart av Luton Towns nye stadion finner sted
  • Premier League-vinneren kåres senest søndag 19. mai
  • Luton Town-spiller(e) kommer til å være representert i UEFA Euro 2024 i Tyskland
  • Champions League-vinneren kåres lørdag 1. juni

ANALYSER OG SPÅDOMMER:

Spilleroverganger

BAKGRUNN: Som i ethvert overgangsvindu vil det også i det kommende bli endringer i Luton Town-stallen. Mye mediaoppmerksomhet rundt klubbens speiderturer til Sør-Amerika, der følgende midtbanespillere omtales som potensielle storsigneringer: Ecuadorianske Oscar Zambrano (LDU Quito) og chilenske Lucas Assadi (Universidad de Chile). Begge er bare 19 år. Så har vi venezuelaneren Josef Martinez (30), som spiller på topp med Lionel Messi i Inter Miami. Samtlige «prises» i sjiktet £5-10 millioner.
Luton Town har gjennom flere sesonger lyktes å overgangsmarkedet, ikke minst ved å trekke fram overrasker spillere fra hatten. Ingen av våre spillere har figurert i spaltene for salgsrykter.
SPÅDOM: Selv om vi bare holde nullen én gang i Premier League og har et scoringssnitt på over 1, føles det likevel som det er offensivt vi mangler det lille ekstra for å bikke flere kamper i vår favør. Vi er godt besatt i de bakre rekker, så det kommer inn en spiss og en midtbanespiller i januar. Prisen for én av dem overstiger rekordsummen Town betalte for Ryan Giles. 1-2 spillere selges. Én av dem til en Premier League-konkurrent! Ellers blir det ett og annet utlån. Andros Townsend tilbys kontrakt ut sesongen, men Luton Town er ikke eneste klubb som ønsker hans signatur. Det samme gjelder for Ross Barkley!

Stadionprosjektet

BAKGRUNN: Luton Town FCs plansøknad gjeldende nytt fotballstadion, opptil 1000 leiligheter, hotell, konsertarena, restauranter og barer på Power Court-tomten ble i 2019 innvilget av bystyret. Så kom viruspandemien og Brexit. Så oppdaget man at omfanget av nedgravd avfall var betydelig mer omfattende enn først antatt. Og at den eksisterende kraftstasjonen må flyttes. Dernest klubben opp til Premier League. Planene er blitt endret, tilsøkt og godkjent en rekke ganger de siste årene, men klubbdirektør Gary Sweet bekrefter at det blir byggestart i løpet av 2024. Den opprinnelige plantillatelsen omfattet inntil 23 000 tilskuerplasser. Han har tidligere slått fast at stadionet skal stå klart til ligastart i 2026/27. Power Court er et massivt område på 80 000 kvadratmeter. Større enn arealet som 53 000-setersstadionet til Everton bygges på – og like stort som det Tottenham Hotspur huser sitt 62 000-kapasitetsstadion på.
Det mange lurer på, er når byggestart faktisk finner sted, hva tilskuerkapasiteten blir og etter hvert hvilket navn det vil bære.
SPÅDOM: Det første spadetaket tas i mai, etter at siste ligakamp er spilt. Før den tid presenteres de endelige planene, som innebærer en tilskuerkapasitet på 23 000 allerede i første byggetrinn. Navnet? Vi har gnidd på spåkulen, som viser «Luton Arena»!

Champions League 2023/24

BAKGRUNN: 16 gjenværende klubber, deriblant Arsenal og tittelforsvar Manchester City, skal gjøre opp om seieren. Manchester United og Newcastle blant de 16 som er utslått. Danske København er Skandinavias håp i turneringen som ingen norske eller svenske klubber kvalifiserte seg til. Åttedelsfinalene spilles i februar/mars, kvartfinalene i april og semifinalene i mai. Finalen spilles på selveste Wembley Stadium 1. juni.
SPÅDOM: Manchester City og Arsenal møtes i den helengelske finalen, som går til ekstraomganger. Oscar Bobb blir den store helten med sin avgjørende scoring.

UEFA Euro 2024

BAKGRUNN: 21 av de 24 deltakernasjonene er klare, deriblant vertsnasjonen Tyskland, tittelforsvarer Italia, England, Skottland og Danmark. Sistnevnte er eneste skandinaviske representant. Vel så interessant som hvem europamesteren blir, er hvor mange Luton Town-spillere som kommer med i sine respektive nasjoners kamptropper. Jacob Brown er den eneste som har vært på banen i kvalifiseringen. Han spilte 20 minutter som innbytter i Skottlands avsluttende kamp mot Norge i november. Thomas Kaminski satt på benken i seks av kvalik-kampene til Belgia. Andre Town-spillere (inkl. innlånte) som har potensial til å komme med er Tahith Chong (Nederland), Mads Juel Andersen (Danmark), Albert Sambi Lokonga (Belgia) og Ross Barkley (England).
SPÅDOM: Thomas Kaminski kommer med i Belgias Euro-tropp, men blir den eneste Town-spilleren i sommerens mesterskap i Tyskland. England innfrir omsider og lander med VM-trofeet på London Luton Airport. Danmark når sluttspillet og Albania står for mesterskapets største overraskelse!

Premier League 2023/24

BAKGRUNN: Luton Town står overfor sitt potensielt første nedrykk på 15 sesonger (2008/09-sesongen) og Manchester City spiller for sin fjerde strake tittel (8. totalt). Det er rekordjevnt i gullkampen, mens trioen som kom fra Championship er favorittene til å rykke ned. 18 av totalt 36 ligarunder gjenstår.
SPÅDOM: Tittelforsvarer Manchester City har havnet litt bakpå, men ikke mer enn at Erling Braut Haaland & Co. fortsatt er favoritt til å vinne. Noe som også kommer til å skje! Arsenal følger på sølvplass. Luton Town ender på 18. plass. Det største dramaet utspiller seg etter at siste ligakamp er spilt, for da kommer Premier League med sin kjennelse i saken mot Manchester City. City blir funnet skyldig i en rekke regelbrudd og fratas Premier League-lisensen, men beholder de tidligere oppnådde titlene. Både English Football League og National League tilbyr plass til Manchester City i sine divisjoner, så klubben deltar i en av dem kommende sesong. Storklubbens sorti blir redningen for Luton Town, som dermed beholder sin plass i Premier League.

FA-cupen 2023/24

BAKGRUNN: Cupinnsatsen til The Hatters har vært laber det siste året. Sist sesong røk vi ut mot to League Two-klubber i ligacupen (Newport County) og FA-cupen (Grimsby Town). Inneværende sesong ble det ligacup-sorti mot enda en League Two-klubb (Exeter City), dog etter at vi hadde beseiret Gillingham fra League One i runden før. Første helgen i januar får vi besøk av Bolton Wanderers, som svever høyt i League One, i FA-cupens 3. runde. Verken Nathan Jones eller Rob Edwards viste interesse for å prioritere de tidlige cuprundene, med minst 8-9 bytter fra foregående ligakamp.
SPÅDOM: Historien gjentar seg mot Bolton, der Luton Town slipper til de som har spilt minst eller ingenting i Premier League. Vi vinner likevel kampen og får hjemmekamp mot en Championship-klubb i 4. runde. Ny seier, før det blir bortetap i åttedelsfinalen. Mot en klubb fra Premier League eller Championship.

Litt av hvert

BAKGRUNN: Alison Taylor i LTSCS-puben Bricklayers Arms gir seg som landlady etter 38 år, tidenes første vinner av «Town-tipset» kåres i mai, Pelly Ruddock Mpanzu jakter ny rekord, Tom Lockyer kjemper for karrieren, Elijah Adebayo har våknet fra scoringsdvalen og Rob Edwards imponerer med sin lagledelse og væremåte.
SPÅDOM: Eieren av bygget, der Bricklayers Arms har hatt tilhold siden 1824, finner ny leietaker som viderefører pubdriften. Lokalene moderniseres og det blir stitteplasser også i 2. etasje. Per Axel Pettersen vinner «Town-tipset» 2023/24 med knapp margin, etter å ha avsluttet med 3 poeng i siste ligarunde. Luton Town-kaptein Tom Lockyer gir alt for å komme tilbake etter sin andre hjertestans i kampaksjon, men følger etter hvert legenes råd om å gi seg som fotballspiller. «Pelly» kompletterer sin unike og historiske prestasjon med scoring også i Premier League. Han har vært med på Towns klatring fra National League til Premier League; og scoret i samtlige sesonger/divisjoner. Elijah Adebayo ble Town-toppscorer med 10 fulltreffere i sin første hele sesong i Championship. Han scorer flest av alle Luton Town-spillerne også i Premier League 2023/24. Town-manager Rob Edwards forlenger kontrakten med The Hatters.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!