Wigan Athletic – Luton Town

Ettersom Luton møter Wigan for tredje gang på 14 dager, og andre gang på fem dager, vises det til forrige preview (FA-cupkampen på tirsdag) når det gjelder utfyllende preview før kampen. Dette innlegg er ment som en liten oppdatering i forhold til lørdagens kamp.

H2H

Tirsdagens returoppgjør i FA-cupen, var det 19. oppgjøret mellom Luton og Wigan, og Adebayos scoring i det 97. minutt, sikret Lutons sjette seier over Wigan. Seks ganger har Wigan vunnet, mens syv ganger har det endt uavgjort.

Forrige ligakamp ble spilt i høst, og var hjemmekampen i årets liga. Wigan vant 2-1 etter at Luton tok ledelsen ved Carlton Morris. I det 80. minutt var Tom Lockyer uheldig å score selvmål, før nordmannen Thelo Aasgaard avgjorde kampen til Wigans fordel i det 88. minutt.

Forrige gang lagene møttes i Wigan, var i en Championshipkamp i mars 2020 i, som endte målløst. Motsatt oppgjør på Kenilworth Road ble spilt i desember 2019, og endte med Lutonseier. Luton vant 2-1, etter at Wigan lenge hadde ledet 1-0. Som i Wigans seier i høst på Kenilworth Road, snudde Luton kampen til sin fordel helt på slutten av kampen. Tre minutter før full tid scoret Callum McMannaman mot sine tidligere lagkamerater, mens George Moncur avgjorde kampen tre minutter på overtid. Dette var Lutons andre seier mot Wigan i seriespill, da den første kom på Springfield Park i august 1998 hvor Luton vant 3-1. De fire andre seierne, inkludert tirsdagens seier, har kommet i cupspill.

Til sammen har Luton besøkt Wigan ni ganger, hvor tre av disse ni kampene har endt med seier. Luton vant ligacupkampen i 1987, ligakampen i 1998, samt tirsdagens returoppgjør. Totalt har tre kamper endt uavgjort, mens tre kamper har endt med tap. Før seieren på tirsdag, hadde Luton besøkt Wigan fem ganger uten å vinne, hvor de to forrige kampene i Wigan endte uavgjort.

Som de fleste husker, møttes Luton og Wigan på Kenilworth Road for to uker siden. FA-cupkampen endte 1-1, etter at Harry Cornick utlignet på overtid i første omgang.

Wigans ligaform

Wigans formrekke på de siste ti kampene er som følger: 0-1 mot Stoke, 2-2 mot Swansea, 0-2 mot Coventry, 2-1 over Blackpool, 1-1 mot Millwall, 1-2 mot Sheffield United, 1-4 mot Middlesbrough, 1-4 mot Sunderland, 1-4 mot Hull og 1-1 mot Cardiff. 1 seier, 3 uavgjort og 6 tap.

På DW Stadium er formrekken på de siste ti kampene: 0-1 mot Reading, 1-3 mot Cardiff, 1-0 over Blackburn, 1-4 mot Middlesbrough, 0-1 mot Watford, 0-1 mot Stoke, 2-1 over Blackpool, 1-2 mot Sheffield United, 1-4 mot Sunderland og 1-4 mot Hull. 2 seiere, 0 uavgjort og 8 tap.

Lutons ligaform

Lutons formrekk på de siste ti kampene er som følger: 1-1 mot Sunderland, 0-0 mot Reading, 1-0 over Blackpool, 0-2 mot Stoke, 1-1 mot Rotherham, 1-2 mot Middlesbrough, 2-1 over Norwich, 3-0 over QPR, 2-1 over Huddersfield og 2-3 mot West Brom. 4 seiere, 3 uavgjort, 3 tap.

Lutons formrekke på de siste ti bortekampene er: 2-1 over Cardiff, 2-0 over Hull, 0-0 mot West Brom, 1-0 over Norwich, 0-4 mot Watford, 1-0 over Blackpool, 0-2 mot Stoke, 1-2 mot Middlesbrough, 3-0 over QPR og 2-1 over Huddersfield. 6 seiere, 1 uavgjort og 3 tap.

Lutons skadesituasjon

Det har ikke blitt holdt noen pressekonfersnse før lørdagens kamp, så det er vanskelig å gi noen oppdatering på skadesituasjonen i Lutonstallen. Derimot registrerte vi at Lutons toppscorer, Carlton Morris, ble satt ut av troppen til tirsdagens FA-cupoppgjør, da han hadde en mindre skade. Rob Edvards har uttalt at det er ingen grunn til panikk rundt Morris sin skade, men kunne heller ikke bekrefte om Morris ville bli klar til lørdagens ligakamp.

Toppscorerne

Elijah Adebayo har nå scoret i to kampe på rad, ettersom han først scoret i kampen mot West Brom, for så å sette inn vinnermålet mot Wigan. Det gjør at Adebayo nå har scoret fem mål denne sesongen, mens Carlton Morris fortsatt er den mestscorende i Luton med sine 11 mål.  Cauley Woodrow scoret også mot Wigan, og har scoret to mål uansett turnering. Reece Burke, Alan Campbell, Luke Freeman, Jordan Clark og Luke Berry har også scoret to mål hver. Mot Wigan scoret endelig Harry Cornick sitt første mål for sesongen, og er en av syv spillere som har scoret et mål denne sesongen.

Carlton Morris er ikke bare Lutons toppscorer, da han også er Lutons «servitør» med sine seks assists. James Bree har fire målgivende, mens Jordan Clark har tre målgivende pasninger. Fred Onyedinma, Allan Campbell, Alfie Doughty og Harry Cornick har 2 assists så langt denne sesongen.

For Wigan er det den angrepsvillige midtbanespilleren Will Keane, som er toppscorer med ti mål. I fjorårets jubelsesong for Wigan, scoret Keane 27 mål for Wigan, uansett turnering. Nathan Broadhead har scoret fem mål. James McClean har fem assists så langt denne sesongen.

Luton har fått tildelt 1500 billetter til lørdagens bortekamp, og det blir spennende å se om Luton klarer to seiere på rad på DW Stadium, noe Luton aldri har klart før. Lørdagens kamp kan streames som vanlig via iFoillow tjenesten fra kl 16 skandinavisk tid, og Simon Pitts kommenterer kampen som vanlig.