Sesongoppsummering

Her følger en enkel oppsummering av 2022/23-sesongen, med fokus på Luton Town.

2022 – 23 sesongen var da:

• Luton Town rykket opp til Premier League for første gang, og tilbake til det øverste nivået i det engelske seriesystemet etter 31 år.
  • Carlton Morris ble Luton Towns toppscorer med 20 mål, og kapret tredje plassen blant toppscorerne i Championship.
  • Luton Town avsluttet klatreturen fra Conference Premier til Premier League på ni år.
  • Pelly Ruddock Mpanzu ble historisk som den eneste fotballspilleren på «balløya» som har vært med å rykke opp med et og samme lag fra Conference Premier til Premier League. Får han spilletid for The Hatters i Premier League, vil han også bli historisk som den eneste spilleren som har spilt på alle fem nivåer for samme klubb.
  • Gabe Osho ble oftest utvist for Luton Town, da han fikk to røde kort gjennom hele sesongen.
  • Luton Town var farligst i løpet av de først femten minuttene av både første og andre omgang, da Luton scoret 25 av 57 mål i løpet av disse to kvarterene.
  • Luton Town slapp inn nest minst mål i Championship. Luton og Sheffield United slapp inn 39 mål gjennom hele sesongen, mens Burnley slapp inn færrest med sine 35 innslupne mål.
  • Rob Edwards først var manager hos erkerivalen Watford, for å få sparken etter ti kamper, for så å ta over Luton Town og rykke opp til Premier League.
  • Luton Town fortsatt ikke klarte å vinne på Stadium of Light. Sist The Hatters vant i Sunderland var i 1973 hvor Luton vant 1-0 på nivå to.
  • Luton Town fikk tildelt tre straffespark og kun scoret på ett. Derimot scoret The Hatters på alle seks straffesparkene i playoff- finalen.
  • Luton Town var bunnsolide i forsvar og kun slapp inn fire mål i åpent spill fra 21. januar til sesongslutt. De andre syv målene som ble sluppet inn i denne perioden, ble enten sluppet inn på dødball eller på straffespark.
  • Luton Town var bunnsolide i forsvar og klarte 20 clean sheets, som var en mer enn forrige sesong.
  • Luton Town spilte 17 uavgjortkamper, som var flest i Championship.
  • Luton Town tapte åtte ligakamper, som var nest minst tapte kamper i Championship. Burnley var best med sine tre ligatap.
  • Luton Town tok 41 bortepoeng, og tok andre plass på bortetabellen. Det ble niende plass på hjemmetabellen.
  • Kal Naismith og Harry Cornick valgte Bristol City.
  • The Hatters hadde en rekke på 14 ligakamper uten tap (åtte seiere og seks uavgjort). Rekken med ubeseirede kamper skjedde i perioden 25. februar til 8. mai, som også er ny rekord for The Hatters på de to øverste nivåene i det engelske ligasystemet.
  • Da The Hatters ble slått ut i Ligscupens første runde, etter å ha tapt 2-3 hjemme for League Two laget Newport County.
  • Da Luton Town ble slått ut i FA-cupens fjerde runde, etter å ha tapt for League Two laget Grimsby. Det måtte to kamper til for å kåre en vinner, hvor det endte 2-2 i første kamp på Kenilworth Road, mens omkampen på Blundell Park endte med 3-0 seier til Grimsby.
  • Luton Towns største nederlag ble påført av erkerival Watford. Kampen, som ble spilt på Vicarage Road, endte med 4-0 seier til klubben fra Hertfordshire.