Null poeng, ingen Haaland

Nytt tap. Avlyst Haaland-møte. Likefullt mange lyspunkter under sist helgs opphold i Luton.

Jeg booket fly og hotell til Luton Town – Manchester City kort tid etter at ligaprogrammet for 2023/24-sesongen var offentliggjort. Mitt kjære Town mot sist sesongs trippelvinner, anført av den norske superstjernen Erling Braut Haaland.

Målet foran sist helgs tur var klart: Jeg skulle møte City-spissen.

Så ble det kjent at Haaland ikke var i kamptroppen. Da var følgelig heller ikke pappa Alfie, som jeg hadde forsøkt å komme i kontakt med i ukene forut for kampen, på plass i Luton.

Jeg traff derimot mange andre.

Først og fremst mine skandinaviske LTSCS-venner Thommie Luton Lundqvist, Lodve Haugland, Lars Petter Luton Rønnestad, Tor Erik Hadland og Jan Halvard Aase.

En rekke Town-spillere og manager Rob Edwards. Talk Sport-profilen Jim White. Og Luton Towns verdenskjente styremedlem, Rob Stringer; administrerende direktør i Sony Music Entertainment.

Stringer bor i USA og flyr over til de fleste Town-kampene!

Til og med «gamle» kjente. Tidligere LTSCS-spiller Harry Cornick var nemlig på visitt. Det ble et hjertelig møte. Og han trives i Bristol!

Ellers traff jeg på et par Rotterdam Hatters; på Bricklayers Arms.

VENNETREFF: Lokale og langveisfarende Town-supportere.
SPILLERMØTER: Og manageren! 

Jubel-jordskjelv

Da håpet om Haaland-møtet var knust, så fokuserte jeg på det andre målet for helgen: Seier og tre poeng.

Luton Town startet bra, spilte bra, skapte sjanser og var fullt på høyde med Manchester City i de første 45 minuttene. Da det ene av to tilleggsminutter var spilt, tok jeg meg fra tribunen til John Moore Lounge for å leske strupen.

Var tålelig fornøyd med 0-0 til pause. Bestilte meg et glass hvitvin. Så ristet det i veggene. TV-bildene i loungen lå 15 sekunder etter realtime, men det var ikke vanskelig å forstå hva som hadde skjedd ute på banen. Så fikk jeg se Elijah Adebayo knuse City-stopperne i lufta og stange inn 1-0!

Så gikk det som det pleier å gå. Vi slapp inn to uten å respondere, og tapte.

KENILWORTH ROAD STADIUM: Oppgradert uten å forringe nostalgien. Magisk stemning. 

Helvetes tap

Mange vil kalle det et hederlig tap. Som mot Arsenal i midtuken forut. Og som mot Liverpool, da vi tapte to poeng på tilleggstid.

Heder er ikke det samme som poeng på Premier League-tabellen. Vi har vært gode mot flere av de beste lagene, men mindre gode mot de nest beste lagene. Bare vunnet to og delt poengene i tre.

Luton Town har kun dominert én PL-kamp spillemessig, mot Wolverhampton med ti mann de siste 50 minuttene. Også mot Tottenham kom vi til kort i overtall gjennom en hel omgang. Nivået i Premier League er vanvittig høyt.

TETT PÅ: Det var her jeg planla å få kontakt med Erling Braut Haaland, i tillegg til etter kampslutt…

Everton, som sikret fornyet kontrakt med seier i siste ligarunde sist sesong, har til tross for ti minuspoeng god klaring til nedrykksstreken. Det er ikke tilfeldig at de tre klubbene som rykket opp fra Championship besetter de tre jumboplassene.

Det ser fryktelig mørkt ut med tanke på Premier League-deltakelse også i 2024/25-sesongen. Likevel: Vi lever godt med det. Vi tjener massivt med penger og vi har et nytt stadion på gang. Milliardene vil fortsette å strømme inn på klubbkontoen selv etter et eventuelt nedrykk.

Ukjent pub-framtid

Uavhengig av hvilken liga vi spiller i, blir kommende sesong en overgang inn i det ukjente. Ikke sportslig, men fordi landlady Alison Taylor gir seg etter 38 år i sjefsstolen til LTSCS-puben Bricklayers Arms.

Som nevnt ved flere tidligere anledninger, så er tilværelsen på «Brickies» like avslappende som besøkene på «The Kenny» er energiske.

ADORABLE ALISON: Vår alles kjære Alison Taylor går en velfortjent pensjonstilværelse i møte.

Alison og Nick, som tidligere var samboere og som fortsatt deler eierskapet, har vært bautaer for lokalbefolkningen og langveisfarende gjester. Vi som har sesongkort til Town-kampene, har trygt kunnet overlate dem til Alison & Co. Hun har oppbevart dem for oss og leid dem ut til troverdige brukere på forespørsel.

Luton Town-styreformann David Wilkinson var ikke sen om å avlegge Alison et besøk da han ble kjent med nyheten om at hun skal pensjonere seg. – It won’t be the same without you, but you have certainly earnt your retirement. Hopefully your retirement party will double up as a Premier League survival party, fulgte han opp med på Twitter («X»).

Rådmann James Taylor i bydelen High Town uttalte til lokalavisen Luton Today: – The best pub in Luton is losing the best landlady in the country. Warm friendly and community focused Alison is essential to what makes the Brickies so beloved. Thanks for everything Alison. Here’s to a successful season and the next few months.

IKONISK: Like klassisk og ærverdig som Kenilworth Road Stadium. Hjertevarm public house.
VEGGEN: På utsiden av Bricklayers Arms. Dekorert av artisten Jayson Swift. Til ære for «Brickies», Mick Harford og LTSCS.

Julestemning

Som seg hør og bør er det julefryd også i Luton. Julepynt, juletrær og julejag. Med bare to uker igjen til Christmas Day, omsettes det for rekordsummer i forretningene. Antall mennesker på julehandel er massivt. Det er nesten umulig å unngå et lite sammenstøt under oppholdene i handelssenteret «The Mall».

Å fly fra ti minusgrader og lande til ti pluss var behagelig. Stormfulle vindkast i Bedfordshire, ispedd en miks av sol og regn.

CHRISTMAS: Julebyen Luton. Innen- og utendørs.

Luton Town ringer julen inn med bortekamp på Vitality Stadium førstkommende lørdag. Så går det slag i slag hjemme mot Newcastle United (23. desember), borte mot Sheffield United (Boxing Day) og hjemme mot Chelsea (30. desember). Før det nye året sparkes i gang med FA-cupoppgjør mot Bolton Wanderers (3. runde, 7. januar).

Vi krysser fingrene for at julenissen har lagt merke til hvor snille Luton Town-familien har vært gjennom året, slik at han kommer ned gjennom pipen med masse poeng til oss:-)

Skandinavisk support

Mange skandinaver har støttet The Hatters fra tribuneplass de siste ukene. Forrige lørdag var Kevin Johansen og Halvard Grina ringside på Gtech Community Stadium. Kevin var også på Kenilworth Road sist tirsdag, sammen med Per-Eigil Eriksen, Jan Halvard Aase, Lars Petter Luton Rønnestad og Lodve Haugland – mot Arsenal. I tillegg til alle som var tilstede på Manchester City-kampen, hjemme i Luton.

LUTON DART: Luftjernbanen som frakter passasjerer fra togstasjonen til flyplassen i turbofart. Med Luton Town-dartskiven som selges i Club Shop innfelt.

Melding fra Haaland

Som nevnt forsøkte jeg å få tak i Alfie Haaland før oppgjøret mot City, i håp om at han skulle komme på besøk. Med tro på at han kanskje ville få plass i John Moore Lounge, der hjemme- og bortespillernes gjester blir plassert.

Han svarte ikke på anropene eller tekstmeldingene, og da sønnen var utelatt fra kamptroppen forsto vi at det potensielle møtet i Luton var gått i vasken.

MEN: Tirsdag morgen tikket det inn en SMS på mobiltelefonen!

– Hei, har vært på reise. Var ikke på kampen. Dere har vært uheldige i flere kamper jeg har sett. Men har jo blitt litt poeng og. Pluss en nydelig stemning på kampene. Lykke til videre i sesongen👍

Takk, Alfie!

PS! Jeg fikk ikke møte Haaland, men Tor Erik Hadland traff City-manager Josep Guardiola i gangene på Kenilworth Road Stadium. Tirsdag hilste Lars Petter Luton Rønnestad på Amazon Prime-eksperttrioen Thierry Henry, Alan Shearer og Robert Martinez! På gressmatten i pausen.

Come On You Hatters!

MØTTE PEP: Tor Erik Hadland snakket til City-manager Josep Guardiola, men responsen var laber. Innholdet i snakkeboblen er fiktivt.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.8 / 5. Antall vurderinger: 5

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!