Luton Town – Sunderland

Tirsdag kl. 21:00 møtes Luton Town og Sunderland i semifinaleplayoffreturen på Kenilworth Road Stadium.  

Dette er bare en liten oppdatering. Vi viser til lørdagens preview for flere detaljer.

Luton Town og Sunderlands form 

Etter lørdagens 1-2 tap over Sunderland, endte Luton Towns rekke med ubeseirede kamper, og rekken stoppet på 14 kamper. Derimot forlenget Sunderland sin rekke med ubeseirede kamper til ti, og har i tillegg scoret mål i alle sine åtte siste kamper. Den eneste kampen hvor Sunderland ikke har scoret mål siden 0-1 tapet mot Cardiff den 5. november, er i 0-0 kampen mot Burnley den 31. mars.

Etter å ha spilt tolv kamper på rad uten å slippe inn mer enn et mål, ble lørdagens 1-2 tap det første oppgjøret siden 2-2 kampen mot Millwall den 28.februar hvor Ethan Horvath har måtte plukke ut to baller fra sitt eget nett.

Den 12. mars tapte Sunderland 1-2 for Coventry, som er sist Sunderland tapte en bortekamp. Etter det har Sunderland spilt fem bortekamper på rad uten å tape, og 0-0 kampen mot Burnley på Turf Moor er de eneste tapte poengene som Sunderland har på disse fem bortekampene. Norwich, Cardiff, West Brom og Preston ble alle slått av Sunderland når Sunderland på bortebane.

Siste lag som har slått The Hatters på Kenilworth Road, er ligamester Burnley. Burnley vant 1-0, og Luton Town har deretter spilt syv hjemmekamper på rad uten å tape. Det ble uavgjort mot Millwall og Hull, mens Swansea, Bristol City, Watford, Blackpool og Middlesbrough ble slått.

H2H

The Hatters sliter virkelig med å vinne over The Black Cats, og heller ikke det 32 andre oppgjøret i Sunderland endte med seier for Luton Town. Lørdagens play-off semifinale på Stadium of Light, er dermed det 19. oppgjøret på rad hvor The Hatters ikke har vunnet i Sunderland. Vi må helt tilbake til 1973 for å finne sist Luton Town vant en kamp i Sunderland.

Heller ikke på Kenilworth Road har The Hatters lyktes med å slå Sunderland på en stund, da vi må helt tilbake til 1994 for å finne sist Luton Town vant en ligakamp over Sunderland. To scoringer av Scott Oakes og en scoring av John Hartson sikret at Luton Town vant hjemmekampen 3-0 på nivå to. Riktignok vant The Hatters 3-0 i andre runde i ligacupen på Kenilworth Road i august 2007, hvor David Bell scoret to mål, mens Paul Furlong scoret et. Sunderland spilte da i Premier league, mens Town spilte i League One

Storscorerne

Carlton Morris har notert seg for 20 mål denne sesongen, mens Elijah Adebayo på lørdag scoret sitt første mål siden han scoret i 2-2 kampen mot Millwall den 28. februar, og står dermed oppført med 10 mål denne sesongen, uansett turnering. Tom Lockyer scoret sitt fjerde mål for sesongen, uansett turnering, når han ga The Hatters ledelsen mot Blackburn. Cauley Woodrow, Pelly-Ruddock Mpanzu, Alan Campbell, Luke Berry og Jordan Clark har alle scoret tre mål denne sesongen, uansett turnering. Alfi Doughty, Harry Cornick, Reece Burke og Luke Freeman har alle scoret to mål denne sesongen.

Carlton Morris er også Towns «servitør» med åtte assists, mens Alfie Doughty har seks assists denne sesongen, uansett turnering. Elijah Adebayo har fire assists, som også er like mange som James Bree og Jordan Clark.

For Sunderland er det Amed Diallo som er klubbens toppscorer med 14 mål, uansett turnering, mens fjorårets toppscorer, Ross Stewart, samt Jack Clarke, har begge scoret 11 mål, uansett turmering. Merk at Ross Stewart scoret 27 mål i fjorårets opprykkssesong, og ble Sunderlands suverene toppscorer!

Jack Clarke er klubbens beste «servitør», da han har vært nest sist på 13 av Sunderlands mål, uansett turnering, mens Patrick Roberts står registrert med syv «serveringer».

Med sine 20 ligamål for sesongen, plasserte Carlton Morris seg på tredjeplass blant toppscorerne i The Championship. Coventrys svenske angrepsspiller, Viktor Gyökeres, ble nummer to med sine 21 mål, mens Middlesbroughs Chuba Akpom ble toppscorer med sine 28 ligamål.

Skadesituasjon

På mandagens pressekonferanse kunne Rob Edwards meddele at alle de tre spillerne som fikk seg en trøkk i kampen mot Sunderland, Tom Lockyer, Carlton Morris og Alfie Doughty, var alle i full trening igjen. Med andre ord er det kun Cauley Woodrow som er skadet og ikke tilgjengelig til å bli tatt ut til tirsdagens kamp.

Nice to know, need to know

Det er noe usikkerhet om det andre målet til Sunderland skal regnes som et mål som kom som følge av en dødball, eller om de brukte såpass med tid før scoringen, at det regnes som en scoring i open play. Uansett scoret Sunderland sitt andre mål som følge av et innøvd hjørnesparktrekk. Om det regnes som et dødballmål, er det fortsatt bare Middlesbrough og Millwall, med totalt tre mål, som har scoret på The Hatters i Open Play i ligaen siden Luton Town tapte mot West Brom den 14. januar. De andre ni målene som Ethan Horvath har sluppet inn siden 14.januar, er enten blitt sluppet inn via straffespark eller etter dødballer.

Av sine 70 scorede mål, inkludert lørdagens mål, har Sunderland scoret 50 av sine mål i «open play». 10 mål er scoret på dødball, mens fem mål er kontret inn. Fem ganger har Sunderland scoret på straffe.

31 av 56 mål som Sunderland har sluppet inn, er sluppet inn ved open play. 15 mål er sluppet inn etter dødball, mens Sunderland er blitt kontret på ved fem anledninger hvor det også er blitt mål. Sunderland har sluppet inn tre straffespark, mens de også har scoret to selvmål.

Av 58 scorede mål, har Luton Town scoret 41 av dem i open play. 14 mål er scoret på dødball, mens The Hatters har kontret inn et mål. Luton Town har blitt tildelt tre straffespark i ligaen denne sesongen, men kun scoret på et. Det var Carlton Morris som scoret på dette straffesparket i kampen mot Middlesbrough den 24. april, mens Cauley Woodrow bommet på et straffespark mot Rotherham den 15. april, men satte inn returen.

20 av The Hatters 41 innslupne mål er sluppet inn via open play, mens 10 mål er sluppet inn på dødball. Ethan Horvath har sluppet inn fem straffespark, mens The Hatters også har scoret fire mål selvmål. To mål er blitt kontret inn på Ethan Horvath.

Luton Town må gjøre det de kan for å unngå at Sunderland scorer på tirsdag, noe som har vist seg vanskelig, da Sunderland sjeldent spiller en kamp uten score mål denne sesongen. Premissene er klare om The Hatters skal oppleve Play-off finale på ærverdige Wembley. De må score minst et mål mer enn The Black Cats, samt slå dem for første gang siden desember 1994. Vi får også håpe at The Hatters har trent ekstra på straffespark, ettersom The Hatters ikke har blitt tildelt eller scoret på mange straffespark denne sesongen. 

Kampen har avspark tirdag kveld kl 2100 skandinavisk tid, og streames med livebilder fra VIAPLAY plattformen eller ses direkte på Vsport1. For de som ikke har tilgang på VIAPLAY eller Vsport1, kan streame radiostreamen på iFollow hvor Simon Pitts kommenterer kampen.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!