Luton Town – Manchester City

På søndag kl 15 sparkes kampen mellom Luton Town og Manchester City i gang.

På søndag kommer det storfint besøk når fjorårets trippelmester, Manchester City med Erling Braut Haaland i spissen, kommer på besøk. Et City-lag som ikke har vunnet på Kenilworth Road siden september 1980. 

Manchester by:

Manchester er en industriby og ligger i nordvest-England. Manchester er kjernen i det seremonielle grevskapet Stor-Manchester og har drøye 520 000 innbyggere. I det 14.århundre kom flere vevere fra Flandern til byen, og startet en lang og viktig tradisjon med tøyproduksjon. Byen fortsatte å være en liten markedsby fram til den industrielle revolusjon. Da maskinene gjorde sitt inntog begynte byen å vokse kraftig, og var en tid det viktigste industrielle senter i verden. Nærheten til Liverpool bidro sterkt til dette, ettersom den store havnen i Liverpool gjorde det lett å eksportere varer fra Manchester. Byens økonomi er i dag i stor grad basert på service-tjenester, og var per 2007 den raskest voksende byen i Storbritannia. I 2007 ble byen rangert som det beste stedet å gjøre forretninger i Storbritannia.

Manchester Citys historie

Klubben ble først dannet i 1880, men hadde først navnet West Gorton Saint Marks, før de tok navnet Gordon FC etter å ha fusjonert med Gorton Athletics i 1884. I 1887 flyttet de til en ny fotballbane og tok navnet Ardwick AFC, før de valgt inn i The Football League i 1892. I 1894 gikk klubben konkurs, men den 16.april i 1894 etablerte klubben seg på nytt, og da tok klubben dagens navn, Manchester City. I klubbemblemet står forøvrig årstallet 1894.

I 1898/99 sesongen ble Manchetsr City seriemester for første gang, men da på nivå to. Allikevel en merkedag, da Manchester City sesongen etter skulle spille på øverste nivå for første gang. Manchester City har etter dette stort sett alltid spilt på øverste nivå, men har hatt noen sporadiske sesonger på lavere nivå, hvor de som regel har rykket rett opp igjen, med unntak av enkelte perioder hvor de har brukt to til tre sesonger på å rykke opp igjen. Med enda et unntak, og det var en periode på nitti tallet, som vi skal komme tilbake til.

I 1903/04 sesongen klarte klubben sitt første Major Trophy, hvor Manchester City vant FA-Cupen ved å slå Bolton Wanderers 1-0 i finalen. I 1933/34 sesongen klarte Manchester City igjen å vinne FA-Cupen og denne gang var det Portsmouth som ble slått, ettersom Manchester City vant finalen 2-1.

I 1936/37 ble Manchester City endelig seriemestere på øverste nivå, og sikret seg dermed sitt tredje Major Trophy. Sesongen etter vant Manchester City sitt første Charity Shield, men måtte også ta den tunge veien ned på nivå to etter å ha blitt nummer 21 i ligaen. Manchester City kom seg ikke opp igjen til øverste nivå igjen før andre verdenskrig, men vant nivå to første sesong (1946/47) som ligafotballen igjen begynte å rulle.

Om man skal skive om Manchester City, kommer man ikke utenom Lee McDowall. McDowall var klubbens manager i tiden mellom juni 1950 og mai 1963. Til sammen ledet han de lyseblå i Manchester i hele 592 kamper, og er den lengstsittende manageren i Manchester City. I 1955/56 sesongen kunne han også legge til et major trophy til sin merittliste, ettersom Manchester City igjen ble FA-cupmestere, da de vant FA-cupfinalen mot Birmingham City, 3-1. Etter 1962/63 sesongen ble det nedrykk til nivå to for McDowell og Manchester City, og McDowell ga seg som manager for de lyseblå.

Det skal sies at den manageren som har vært Manchester City manager lengst i antall dager, er Will Wild. Wild var Manchester City manager mellom 14 mars 1932 og til 1. desember 1946. Men, ettersom det ikke ble spilt ligafotball under andre verdenskrig, ledet Wild de lyseblå i 352 kamper. Og som nevnt over, Wild ledet Manchester City til både FA-cuptriumf i 1934, og ligamesterskap på øverste nivå i sesongen 1936/37 sesongen.

En av de første som hadde noe man kan kalle suksess som manager over flere år i Manchester City, er Joe Mercer. Mercer ble ansatt som Citys manager i juli 1965, da klubben spilte sin tredje sesong på nivå to. Mercer ledet City til seriemesterskap på nivå to allerede den første sesongen han ledet klubben, og rykket opp direkte opp til det gjeveste selskap. Mercer og Manchester City ble ligamestere på øverste nivå i sin andre sesong, og vant både Charity Shield og FA-cupen i påfølgende sesong. I Charity Shield finalen ble West Bromwich slått, mens Leicester ble slått i FA-cupfinalen.

I sin femte sesong som Manchester City manager, ledet Mercer klubben til nok et major trophy, ettersom West Bromwich igjen ble slått, men denne gang i Ligacupfinalen. Men kanskje enda større og enda viktigere, Mercer ledet Manchester City til sin første Europacup triumf, ettersom de slo det polske laget Gôrnik Zabrze 2-1 i den Europeiske finalen i Cupvinnercupen. Manchester City har kun vunnet en Europacuptriumf etter dette, og det var Champions League finalen i våres.

I oktober 1971, og etter 340 kamper totalt med en vinnrate på 43,82 % (Pep Guardiola har en vinnrate på 72,47%), var det slutt for Mercer som Manchester City manager. Interne stridigheter mellom Mercer og hans assistent manager, Malcolm Allison, og en maktkamp mellom det sittende styret og et mulig nytt styre, endte med at det sittende styret som Mercer støttet, måtte gi fra seg sine styreplasser og Mercer måtte gi seg som klubbens manager. Malcolm Allison tok dermed over som manager og var klubbens manager i to år. Dermed var det slutt for regimet som hadde ledet Manchester City i sin beste periode noensinne. Noe klubben aldri har klart igjen, før i 2010/11 sesongen.

Bortsett fra Ligacuptriumfen over Newcastle i 1976, hvor City vant 2-1, har ikke Manchester City vært i nærheten av å vinne noe major trophy før i 2011. Og i perioden 1996 til 2002, opplevde Manchester City en av sine mørkeste perioder i klubbens historie, noensinne.

I 1995/96 sesongen opplevde Manchester City å bli nummer 18 i Premier League, og rykket ned til Division One, hvor de to sesonger senere ble nummer 22 og rykket ned til Division Two.

Joe Royle ble ansatt som klubbens manager, og fikk oppgaven å lede Manchester City opp igjen fra nivå tre. City endte på tredje plass i Division Two i 1998/99 sesongen, som også er klubbens svakeste ligaplassering noensinne, og klubben måtte gjennom Play-off for å evt rykke opp til Division One. I play-off finalen møtte de Gillingham, og kampen måtte avgjøres på straffer, ettersom det sto 2-2 etter 120 minutters spill. City vant den påfølrgende straffesparkkonkurransen 3-1. The Hatters endte på 12. plass i Division One denne sesongen.

Joe Royle og City gjennomførte et Back to back opprykk, ettersom de påfølgende sesong havnet på andre plass i Division One og rykket igjen opp til Premier League. Derimot ble det en tøff sesong i Premier League, og City avsluttet sesongen på en 18. plass og måtte igjen ned til nivå to. Det endte også med at Royle måtte gi seg som manager, og Kevin Keegan tok over. Keegan rykket rett opp igjen med City, og City har etter dette spilt i Premier League.

Keegan la opp som manager i mars 2005, og Stuart Pearce overtok lederansvaret. Pearce var Citys manager frem til og med mai i 2007, før svensken Sven-Göran Eriksson overtok lederansvaret. Eriksson fikk en sesong som City-manager, og avsluttet sesongen på en niende plass. Eriksson var også den første manageren siden 1969/70 sesongen som vant begge Manchesterderbyene på en og samme sesong. Allikevel var ikke dette nok, da Eriksson etter endt sesong fikk sparken. Blant annet skal det ha oppstått dårlig kjemi mellom spillerne og Eriksson, samt at Eriksson og City hadde flere svake prestasjoner og resultater. Blant annet tapte de 1-8 for Middlesbrough i den aller siste serierunden, som også er Erikssons største tap noen sinne som manager.

Etter Eriksson ble det et halvannet år med Mark Hughes, og det var mens Hughes var manager at klubben ble solgt til Abu Dhabi United Group fra De Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt den 1.september i 2008.

De nye eierne «sprøytet inn» enorme pengesummer i klubben, og Hughes kunne nærmest signere hvem han ville til klubben. Han avsluttet sin første sesong som City-manager på 10. plass, og fortsatte å kjøpe inn kvalitetsspillere til sin andre sesong. Sesongen startet bra, og City hadde flere seiere på rad, hvor alle kampene også var clean sheet. I tillegg ledet han City frem til semifinalen i Ligacupen, som også var første gang City spilte en semifinale i en av de to store cupene siden 1981. Derimot kom en periode i ligaen hvor City kun klarte å vinne to av 11 kamper på rad, og den 19. desember 2009 var det slutt for Waliseren. Etterfølgeren ble Italieneren Roberto Mancini.

Mancini skulle endelig få slutt på trofetørken til City, da han i 2011 ledet Manchester City til sitt første Major Trophy på 35 år, ettersom Manchester City vant FA-cupfinalen over Stoke City, 1-0. Sesongen etter ble det enda en triumf, da Manchester City endelig vant Premier League. Å bli seriemester på øverste nivå hadde ikke City klart siden 1967/68 sesongen. Det å vinne Charity Shield påfølgende sesong, bli nummer to i Premier League, eller å bli tapende finalist i FA-cupen, var ikke nok for kravstore eiere og nå et kravstort publikum. Mancinin fikk sparken, og Chileneren Manuel Pellegrini ble ansatt som klubbens nye manager.

Pellegrini ledet Manchester City i tre sesonger, og i 2014 vant Manchester City the double for første gang i klubbens historie, da City ble ligamestere i Premier League, samt at de også vant Ligacupen. 2014/15 sesongen ble trofeløst for City, mens de i 2015/16 sesongen vant Ligacupen. Å nå semi-finalen i Champions league var ikke nok, og i juni 2016 var det også slutt for Pellegrini.

Juli 2016 ble Pep Guardiola ansatt som klubbens nye manager, og han skulle føre og lede Manchester City inn i klubbens mest suksessfulle periode noensinne. Det startet dårlig, da hans første sesong ble trofeløst. Derimot vant City det double i 2017/18, da de igjen vant både Premier League og Ligacupen. I sesongen 2018/19 gjorde Manchester City «rent bord», da de vant the treble, ved å vinne alle de tre store trofeene man kan vinne i England, i tillegg til å vinne Charity Shield.

2019/20 sesongen ble det «kun» et major trophy, da de «kun» vant Ligacupen, men de vant også Charity Shield. I ligaen ble de nummer to bak Liverpool.

City tok the double i 2020/21, da de også vant Ligacupen. Det skal også sies at Manchester City var tapende Champions League finalist denne sesongen, da de tapte 0-1 for Chelsea. I 2021/22 sesongen ble det «kun» et major trophy, da City vant Premier League.

Fjorårets sesong ble klubbens mest suksessfulle sesong for Manchester City, mye takket være klubbens nye toppscorer, Erling Braut Haaland. Ikke bare ble City ligamestere i Premier League og vant FA-cupfinalen, men de vant også the treble for andre gang i klubbens historie, men denne gang ved at de vant Champions League for første gang i klubbens historie. I finalen ble Milan slått, etter at Rodri scoret kampens eneste mål.

Hittil denne sesongen har Manchester City vunnet den europeiske Supercupen, da de slo Sevilla 5-4 på straffespark, etter at det sto 1-1 etter 120 spilte minutter.

Maine Road og Etihad Stadium

Maine Road var Manchester Citys hjemmebane fra stadionet åpnet i 1923, til laget flyttet til det langt mer moderne City of Manchester Stadium i 2003. Maine Road var ved åpningen den største klubbarena i England, med plass til 80 000 tilskuere. Bare Wembley Stadium, som åpnet få måneder tidligere, var større, med 127 000 plasser. Av den grunn fikk stadionet, grunnet sin høye kapasitet, tilnavnet «Wembley of the North». Kapasiteten ved den siste kampen på Maine Road, var nede i 35 150 tilskuere.

De første årene etter andre verdenskrig delte byens to store fotballklubber Maine Road, som en følge av skader på Old Trafford etter et tysk angrep i 1941. Frem til 1949 spilte Manchester United sine hjemmekamper på Maine Road, mot en årlig leie på £5 000 og deling av publikumsinntektene. Det var i dette tidsrommet Maine Road satte sin publikumsrekord under en ligakamp i engelsk serie, da 83 260 tilskuere så United spille mot Arsenal i januar 1948. Dette er forøvrig ikke publikumsrekorden på Maine Road, da den var på 84 569 tilskuere fra en FA-cupkamp mellom Manchester City og Stoke City i 1934.

Forøvrig ble den siste kampen på Maine Road spilt den 11. mai 2003 mot Southampton, en kamp som The Saints vant 1-0.

Etihad Stadium er navnet på dagens stadion som Manchester City spiller på i dag. Arenaen, som ble åpnet 25. juli 2002 da som City of Manchester Stadium. 8. juli 2011 døpte klubbstyret om arenaen fra City of Manchester til Etihad Stadium, da de nye sponsorene hadde dette som krav. Manchester City FC tjente 1,3 milliarder norske kroner på dette navnebyttet. Anlegget har i dag en kapasitet på 55 097 tilskuere, mens tilskuerrekorden er på 54 693 tilskuere som ble satt i en ligakamp mot Leicester den 6. februar i 2016.

H2H

Luton Town og Manchester City har møtt hverandre 49 ganger, hvor The Hatters har vunnet 14 ganger, mens City har vunnet 20 ganger. 15 ganger har det endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i april 1999 når lagene spilte i League Division 2 (nivå tre). Manchester City vant kampen som ble spilt på Maine Road, 2-0. Motsatt oppgjør som ble spilt på Kenilworth Road, endte 1-1 hvor Gary Doherty scoret Luton Towns mål.

Vi må helt tilbake til november 1988 for å finne sist The Hatters slo Manchester City. Lagene møttes i Ligacupens fjerde runde på Kenilworth Road, som The Hatters vant 3-1 etter scoringer av David Oldfield og Roy Wegerle (2). Etter det har lagene møttes åtte ganger, hvor City har vunnet fire ganger (alle på Maine road), mens det har endt uavgjort fire ganger (alle på Kenilworth Road).

Manchester City har besøkt Kenilworth Road 25 ganger, hvor de har vunnet seks ganger. Åtte ganger har det endt uavgjort, mens The Hatters har vunnet 11 ganger. Manchester City har nå besøkt Kenilworth Road åtte ganger på rad uten å vinne. Vi må helt tilbake til september 1980 for å finne sist City slo The Hatters på The Kenny, da City vant 2-1 i Ligacupens tredje runde. Antic scoret Towns mål.

Manchester City har besøkt Kenilworth Road 14 ganger (inkludert cupseieren i 1980) siden sist City vant en ligakamp på Kenilworth Road. 9.september 1959 (!) vant City 2-1 på The Kenny i en League Division One kamp, hvor Brown var The Hatters målscorer.

The Hatters har besøkt Manchester City 24 ganger, hvor hjemmelaget har vunnet 14 ganger. Syv ganger har det endt uavgjort, mens The Hatters kun har vunnet tre ganger når de har besøkt Manchester City.

The Hatters har besøkt de lyseblå seks ganger siden sist de vant på Maine Road, hvor City har vunnet de fire siste oppgjørene, mens de to oppgjørene før det endte uavgjort. Siste seier for The Hatters på Maine Road, kom i mai 1983, hvor The Hatters vant 1-0 etter scoring av Jugoslaven Radomir Antic fire minutter før full tid. Antics dramatiske scoring rett før full tid, sørget for at The Hatters ikke rykket ned fra toppdivisjonen.

En morsom kuriositet er at siste seier til The Hatters på Maine Road før det, kom den 16. september 1959, en uke etter at Manchester City vant sin siste ligakamp på Kenilworth Road. Luton vant 2-1 etter to scoringer av Billy Bingham.

Citys form 

Manchester City har i de siste fire kampene vist noe formsvikt, da de har spilt fire ligakamper på rad uten å vinne. På onsdag gikk Manchester City på sesongens tredje ligatap, da de tapte 0-1 for Aston Villa på Villa Park, mens de spilte tre uavgjortkamper på rad i ligaen før det. Det er også verdt å merke seg at Manchester City har hatt en tendens til å slippe inn mål mot slutten av kampene i det siste.

Det er også noe oppsiktsvekkende å registrere at Manchester City har sluppet inn hele 12 mål på de siste seks ligakampene, og at fjorårets ligamestere kun har klart tre clean sheets denne sesongen. Siste clean klarte Manchester City når de møtte Manchester United på Old Trafford den 29. oktober, hvor City slo byrivalen 3-0. Dette var også Citys første kamp hvor de ikke slapp inn mål siden de slo Nottingham Forest 2-0 den 23. september på Etihad Stadium.

Etter seieren over Forest, dro City på besøk til Wolverhampton hvor city tapte sin første ligakamp for sesongen, da de tapte 1-2. Deretter dro City på besøk til Arsenal, hvor Arsenal vant sin andre kamp for sesongen mot fjorårets ligamester, da Arsenal vant 1-0.

Første kamp etter den andre landslagspausen, ble spilt hjemme på Etihad mot Brighton & Hove Albion, som endte med 2-1 seier til hjemmelaget. Den 29. oktober ble byderbyet mellom Manchester United og Manchester City spilt, og som nevnt, endte det med 3-0 seier til City. Den 4. november fikk City besøk av Bournemouth, og City ga seg ikke før det sto 6-1 på resultattavla. Siste kamp før den siste landslagspausen ble spilt på Stamford Bridge mot Chelsea, hvor kampen endte 4-4.

Første kamp etter den siste landslagspausen ble spilt på Etihad mot Liverpool, og også den kampen endte uavgjort, men denne gang 1-1. Forrige søndag fikk fjorårets seriemestere besøk av Tottenham Hotspur, en kamp som også endte uavgjort, men denne gang 3-3. På onsdag ble det som kjent 0-1 tap for Aston Villa.

De siste ligakampene kan dermed oppsummeres slik: V-T-T-V-V-V-U-U-U-T

Totalt har Manchester City vunnet ni kamper, og spilt tre kamper uavgjort så langt denne sesongen, mens tre kamper er tapt, hvor alle tre kampene er tapt på bortebane. Det plasserer Manchester City på en fjerde plass med sine 30 poeng, seks poeng bak serieleder Arsenal. City er det laget som har scoret flest mål denne sesongen, da de har scoret 36 mål. Aston Villa og Liverpool har scoret nest flest, med sine 34 mål.

Manchester City startet sesongen med å tape Charity Shield-finalen mot Arsenal, da de tapte straffesparkkonkuransen 1-4, etter at det sto 1-1 etter ordinær tid.

Som nevnt, vant Manchester City Supercupfinalen, ettersom de vant straffesparkkonkurransen 5-4 over Sevilla, etter at det også i denne finalen sto 1-1 etter ordinær tid.

I Ligacupen kom Manchester City inn i tredje runde, hvor de møtte Newcastle United. Newcastle vant 1-0 på St. James’ Park.

Manchester City startet Champions league sesongen med å vinne 3-1 over Røde Stjerne den 19. september på Etihad Stadium. I andre runde ble RB Leipzig slått 3-1 på deres hjemmebane Red Bull Arena. I tredje runde dro City på besøk til Sveits og Young Boys, hvor det igjen endte med 3-1 seier til Manchester City. Motsatt oppgjør ble spilt på Etihad Stadium den 7. november, hvor Young Boys denne gang ble slått 3-0. For halvannen uke siden kom RB Leipzig på besøk og ble sendt hjem med 2-3 tap. 

The Hatters form 

På tirsdag gikk The Hatters på et av sine bitreste tap noensinne, når Martin Ødegaard fant Declan Rice sitt hode syv minutter på overtid, som igjen headet i mål og fastsatte sluttresultatet til 4-3 til Arsenal. Luton Towns mål ble scoret av Gabriel Osho, Elijah Adebayo og Ross Barkley.

For ti ligarunder siden vant The Hatters sin aller første seier i Premier League noensinne, ettersom The Hatters slo Everton 2-1 på Goodison Park. Tom Lockyer og Carlton Morris var de to spillerne som sørget for scoringene til The Hatters.

Etter seieren over Everton, fikk The Hatters besøk av Burnley i den utsatte kampen som egentlig skulle vært spilt i ligarunde nummer to. Burnley tok med seg alle tre poengene, ettersom de vant 2-1. Tottenham Hotspur besøkte Kenilworth Road den 7.oktober, og vant en knepen 1-0 seier, før The Hatters klarte 2-2 i Nottingham når de besøkte City Ground. Deretter besøkte The Hatters Aston Villa og deres hjemmebane Villa Park, en kamp som Villa vant 3-1.

Den 5. november spilte The Hatters en solid kamp når Liverpool gjestet Kenilworth Road. I det 81. minutt ga Tahith Chong The Hatters ledelsen, etter en glimrende kontring som ble igangsatt av Ross Barkley, hvor Issa Kabore var nest sist på ballen. Derimot utlignet Liverpool til 1-1 fem minutter på overtid ved Luis Diaz.

I siste kamp før landslagspausen, dro The Hatters til Old Trafford for å prøve seg mot Manchester United. Dessverre endte det med 0-1 tap, etter at Lindelöf satte inn kampens eneste mål i andre omgang. I første kamp etter landslagspausen, vant The Hatters sin første hjemmekamp i Premier League noensinne, og sin første hjemmekamp på øverste nivå siden 1992, da Crystal Palace ble slått 2-1. På lørdag for en uke siden, ble det 1-3 tap for Brentford på deres hjemmebane Gtech Stadium. På tirsdag ble det som kjent 3-4 tap for Arsenal.

Det gjør at Rob Edwards menn falt ned en plass, og ligger på 18. plass med sine ni poeng, ettersom Everton vant 3-0 over Newcastle på torsdag.

Skadesituasjon i Luton Town 

The Hatters går inn i en meget hektisk periode, ettersom det nærmer seg jul og romjuls fotball. Derfor var det gledelig å registrere en optimistisk Rob Edwards på fredagens pressekonferanse som summerte opp Luton Towns skadesituasjon.

Spesielt var han veldig optimistisk rundt skadesituasjonen til kaptein Tom Lockyer. Lockyer måtte stå over tirsdagens kamp mot Arsenal, men Edwards var av den oppfatning at Lutons kaptein hadde kommet seg såpass etter skaden han fikk i kampen mot Brentford, at han var å regne med som en av de han kunne ta ut til søndagens kamp. I tillegg spilte Teden Mengi hele kampen mot Arsenal, til tross for at han også måtte byttes ut grunnet skade i kampen mot Brentford. Chiedozie Ogbene kom inn som innbytter i kampen mot Arsenal, men blir fulgt nøye ettersom han ikke har trent 100% denne uken. Den irske landslagsspilleren regnes derimot som frisk nok til å bli tatt ut til søndagens kamp.

Edwards bekreftet også at Marvelous Nakamba og Sambi Lokonga hadde trent for fullt hele uken, og at midtbaneduoen også var klare til å kunne spille søndagens kamp. Derimot var Edwards noe betenkt rundt kampformen til Lokonga, ettersom han ikke har spilt kamp siden han ble skadet i kampen mot Wolverhampton i september.

Edwards kunne også meddele at Reece Burke er veldig nær å bli skadefri, i tillegg til at Mads Andersen er nær å kunne trene for fullt.

Derimot vil The Hatters måtte klare seg uten Issa Kaboré på søndag, ettersom han er lånt ut fra Manchester City. 

Skandinavere i City

Nordmenn:

Oscar Bobb (nåværende), Omar Elabdellaoui, Erling Braut Haaland (nåværende), Alf-Inge Håland, Åge Hareide, Abdislam Ibrahim, Eirik Johansen, Egil Østenstad, 

Svensker:

John Guidetti, Andreas Isaksson, 

Dansker:

Mikkel Bischoff, Ronnie Ekelund, Niclas Jensen, Kasper Schmeichel, Peter Schmeichel, Kevin Stuhr-Ellegaard,

I tillegg har Trevor Morley og Uwe Rõsler spilt for Manchester City, to spillere som har en nær tilknytning til Norge. 

Friendly faces

Følgende spillere er verdt å nevne som har spilt for både Luton Town og Manchester City: Andy Dibble, Paul Dickov, Paul Futcher, Ron Futcher, Tony Grealish, Carl Griffiths, Alan Harper, Issa Kabore (nåværende Lutonspiller), David Oldfield, Tommy Tait og Paul Walsh

Storscorerne 

Gabe Osho og Ross Barkley scoret hvert sitt første mål for Luton Town når de scoret mot Arsenal. Eljah Adebayo scoret sitt tredje mål for sesongen mot Arsenal, og har scoret like mange mål som Carlton Morris. Jacob Brown har scoret to mål, mens tilsammen syv spillere, inkludert Osho og Barkley, har scoret et ligamål denne sesongen.

Alfie Doughty hadde to målgivende pasninger i kampen mot Arsenal, da han slo to hjørnespark som ble omsatt i mål. Andros Townsend serverte Ross Barkley, og fikk godkjent sin første assist for sesongen. Alfie Doughty har dermed tre assists, mens Carlton Morris har to assists. Fem andre spillere har en assist hver.

The Hatters har scoret seks av sine 16 ligamål i åpent spill, mens seks mål er scoret på dødballer. Carlton Morris har scoret to mål på straffe, mens et mål er kontret inn, mens et mål er scoret som selvmål.

For Manchester City er det Erling Braut Haaland som er klubbens toppscorer med sine 14 ligamål på 15 kamper. Han har også fem mål i Champions League på fem kamper. Julián Álvarez og Phil Foden har fire ligamål hver. Julián Álvarez har seks målgivende pasninger, mens Jėrėmy Doku har fem assists. Erling Braut Haaland har fire målgivende pasninger.

Manchester city har scoret 25 av sine 36 mål i åpent spill, mens syv mål er scoret på dødball. Tre mål er scoret på straffe, mens et mål er scoret som selvmål. 

Nice To know, need to know

Den siste City spilleren som scoret mål på Maine Road, var Kameruneren Marc-Vivien Foé, som scoret Citys tredje mål i 3-0 seieren over Sunderland den 21.april 2003. Tragisk nok døde Foé 45 dager senere grunnet en hjertefeil når han representerte sitt landslag i Confederation cup 2003.

Luton har aldri møtt Manchester City på City of Manchester Stadium eller Ethiad, men har allikevel spilt en kamp på det flotte anlegget. I 2011 møtte The Hatters AFC Wimbledon til Play-off finalen i Conference, en finale som The Hatters tapte 3-4 etter at det sto 0-0 etter 120 minutters spill. 

On this date

Sist The Hatters spilte kamp den 9. desember, var i 2017 hvor Town møtte Notts County til en kamp i League Two på Kenilworth Road. Kampen endte 1-1, hvor James Mullins scoret målet for Luton Town.

Sist Luton Town spilte kamp den 9. desember på øverste nivå, var i 1989 hvor The Hatters besøkte Hillsborough og Sheffield Wednesday. Kampen endte 1-1 etter at Julian James scoret Lutons mål.

Town tipset

Ikke overraskende, var det mange som hadde tippet borteseier når de skulle tippe riktig resultat i kampen mellom Luton Town og Arsenal. Hele 45 stykker tippet borteseier, men ingen tippet at sluttresultatet skulle bli 3-4.

Med andre ord, stillingen er uforandret, hvor Tor Erik Hadland leder med sine 42 poeng, mens Halvard Grina ligger på andre plass med sine 39 poeng. Deretter følger Arild Jåsund på tredje plass med 37 poeng, mens Kenneth Blumensaath innehar fjerde plassen med sine 36 poeng. Rune Ebbesen og Per Axel Pettersen følger deretter med 35 poeng.

Søndagens kamp har avspark kl 1500, men sendingen fra VIAPLAY-studio starter allerede kl 1415. Som vanlig streames kampen med livebilder fra VIAPLAY plattformen, men kan også ses på TV-kanalen V sport Premier League. Har du ikke tilgang på VIAPLAY, kan du høre kampen live ved å lytte til radiostreamen til Hatters Player hvor Simon Pitts kommenterer kampen.

COYH!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!