Let The Season Begin!

I kveld huser Kenilworth Road Stadium tidenes første Premier League-kamp. Let The Season Begin!

«Alle» har skrevet og snakket om at «The Kenny» skal være Luton Towns store fortrinn i kampen for overlevelse i Premier League. I kveld får vi det første svaret på om det gamle, nedslitte, nostalgiske og utdaterte stadionet kan gi en effekt.

Vi får besøk av West Ham United; sist helgs ligaleder (før søndagskampene) og regjerende UEFA Conference League-mester.

The Hatters har en historisk god statistikk i kampene mot West Ham United på Kenilworth Road Stadium.

Oppgraderte Kenilworth Road Stadium besto tirsdagens generalprøve. Nå er det alvor. Generalpremiere. Premier League-sirkuset kommer til byen. Alle billettene er forlengst solgt, deriblant 1151 til gjestene fra hovedstaden. Totalt ca. 11 300. Kveldens publikumstall på Kenilworth Road Stadium blir det høyeste siden 1992 (18. april v. Manchester United).

The Hatters har en historisk god statistikk i kampene mot West Ham United på Kenilworth Road Stadium: 22-14-10. Town vant det siste møtet, som fant sted i 1993. Den første sesongen i divisjonen under nyopprettede Premier League.

NY LANGSIDE: Bobbers Stand er totalrenovert til fredagens Premier League-premiere! (Foto: Luton Town FC)

All historikk nullstilles når lagene entrer den nye gressmatten i Luton. Inntar det oppdraderte stadionet, der bortre langside framstår i ny og moderne drakt. Borte er de trauste VIP-boksene. Erstattet av mediafasiliteter, -rom og sitteplasser for publikum!

Nye og oppgraderte flomlys er klare til kveldskampen. Selv om vi har spilt to kamper i Premier League 2023/24 er det først nå sesongen starter for Luton Town!

Science fiction v. Steinalder

Kenilworth Road Stadium har ropt etter oppgraderinger de siste 50 årene, men blitt værende i steinalderen. Sammenliknet med utviklingen av moderne stadionanlegg i England og verden for øvrig.

Oppgraderingen i anledning opprykket er i den store sammenhengen bare kosmetisk. Som å fylle hull i veien med tørrasfalt.

PUBLIKUMSREKORD: For første gang på 32 år blir det over 11 000 tilskuere innenfor portene på Kenilworth Road Stadium.

Det blir et kultursjokk for de store stjernene å besøke Kenilworth Road Stadium. En kamp de ikke vil spille, men må. Det er Towns sjanse til å klå de beste. Hver eneste lille bevegelse fanges av flere enn 30 TV-kameraer, droner, spider-cams og sky-cams.

450 mennesker (!) er involvert i TV-produksjonen til hver enkelt Premier League-kamp. Det er massivt. Utenfor stadionet rigges egne områder for TV-bussene, som egne sikkerhetsfolk sørger for å passe på. Alt dette er Premier League-stjernene vant med.

Den store forskjellen blir å få publikum ekstremt tett på seg. Ikke like mange, men desto mer innpåslitne. De gjestende spillerne må skifte i det som for dem kan oppleves som kummerlige forhold. Kalde murvegger, ukomfortable og trange garderober.

450 mennesker (!) er involvert i TV-produksjonen til hver enkelt Premier League-kamp.

Nå er det selvsagt slik at alle Premier League-spillere også har møtt mindre klubber på små stadion, opplevd dårligere forhold enn det de er vant med som toppspillere. Det avgjørende blir derfor hvordan Luton Town selv evner å prestere på egen bane.

Vi skal være gjestfrie og høflige hvert sekund utenom i de 90 effektive spilleminuttene. Da skal publikum utgjøre en spiller ekstra, mens de i oransje drakt ute på banen må forsøke å yte såpass mye ekstra at de til sammen utgjør ytterligere én ekstra mann.

Lykkes vi med det, så blir det seier.

TETT PÅ: Bortelagets spillere føler hjemmesupporternes engasjement bokstavelig talt på kroppen underveis i kampene på Kenilworth Road Stadium!

Selvtillitsboost

Selv om det «bare» var ligacupen, betød det mye for The Hatters å vinne sesongens første kamp på Kenilworth Road Stadium. Åtte endringer i startoppstillingen fra møtet med Chelsea, men for meg sto ikke mannskapet tilbake for de andre vi har stilt i Premier League!

Jacob Brown og Cauley Woodrow på topp utgjør kanskje det raskeste spissparet vi kan stille, mens Alfie Doughty har et Premier League-snitt over seg på motstanderens banehalvdel.

Jacob Brown og Cauley Woodrow på topp utgjør kanskje det raskeste spissparet vi kan stille

Igjen krysser jeg fingrene for at Brown får starte sammen med selvskrevne Carlton Morris, mot The Hammers. Kaminski tilbake mellom stengene, så får det bli som managertrioen velger. Synd for skadde Daniel Potts, som ikke får spille mot gamleklubben. Eks-Hammer Pelly kommer kanskje innpå mot sin forrige arbeidsgiver.

Matchvinnerscoring fra ham hadde vært det ultimate. Uansett så venter det legenden en velfortjent hyllest!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 6

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!