Forhåndsforfatteren

Møt Ole Trillhus (47), mannen bak artiklene i forkant av hver Luton Town-kamp på hjemmesiden!

Han er kjent for sin grundighet og innlevelse – også blant supportere av andre klubber enn The Hatters. Det ligger masse innsats og forarbeid bak hver eneste kamp-preview som publiseres.

Les om Ole og hvordan han jobber for å utforme artiklene!

Ole Trillhus er LTSCS-medlem nummer 5 og bor i Krokstadelva i Viken fylke.

Han har levert previews til Luton Towns kamper i EFL League Two, EFL League One og EFL Championship.

Jeg er oppvokst på Geilo på et sted som kalles Luten. Det var opplagt hvilken engelsk fotballklubb som skulle bli min favoritt!

– Jeg startet mine previews i 2016/17-sesongen. Har omtalt de aller fleste klubbene i de fire øverste divisjonene, sier han.

Nå er det selveste Premier League som gjelder, for mannen som vokste opp på Luten (!) i Geilo.

– Luten er en liten «hyttegrend». Da Luton Town på 80-tallet hyppig frekventerte de skandinaviske tippekupongene – og ofte ble vist på TV, var veien til å legge klubben til min elsk kort. Pappaen min fleipet ofte med bemerkninger om at nabokeeperen hadde hatt en dårlig dag. Og nabodommeren sviktet som linjemann, forteller Ole.

Den legendariske og udødelige toppdivisjonskampen mellom Luton Town og Oxford United (7-4) tilbake i 1988 ble spilt på 12-årsdagen til Ole Trillhus.

– Bursdagen min ble litt overskygget av kampen på Kenilworth Road Stadium, innrømmer forhåndsforfatteren.

LUTEN, NORGE: Jeg er oppvokst på Geilo på et sted som kalles Luten. Det var opplagt hvilken engelsk fotballklubb som skulle bli min favoritt, forteller Ole Trillhus.

Forhånds-forberedelser

Ole bruker mye tid på å innhente informasjon om klubbene Luton Town skal spille mot. Han har bygget opp en «database» om de fleste engelske klubbenes historie, som er én av mange innholdselementer i preview-artiklene.

– Nå som Town er i Premier League har jeg funnet ut at det er 11 motstandere jeg aldri har omtalt tidligere. Arbeidet med å sette meg inn i dem startet straks opprykket var et faktum, forteller «forhåndsforfatteren».

– Jeg begynner å skrive om den kommende motstanderen dagen etter avsluttet kamp. Det går med noen timer hver uke, men det er mer gøy enn strevsomt. Jeg lærer utrolig mye om engelsk geografi, klubbenes historie, stadionanlegg og fanger opp flust med «fun-facts.

OLÉ, OLÉ, OLÉ: Han er klar for Premier League. Følg Ole Trillhus gjennom sesongen på hjemmesiden, der han foran hver kamp byr på omfattende forhåndsartikler!

Innholdselementer

Ole Trillhus’ kamp-previews spenner bredt. Innholdselementene er mange.

– Motstanderens historie, stadionet, tidligere oppgjør, klubbenes form, skader og suspensjoner, de mestscorende spillerne, stillingen i «Town-tipset», hendelser på samme dato tilbake i tid, annen relevant informasjon og ikke minst omtale av eventuelle skandinaviske spillere på laget vi skal møte, opplyser Ole.

Han har gjennom årene bygget opp et godt og troverdig kontaktnett. Ikke minst gjennom kontakten med Simon «Statto» Pitts!

– Simon har delt mange av sine unike Excel-filer med meg. De inneholder helt unike statistikker og historikk. For øvrig saumfarer jeg engelske medier, lokalt såvel som nasjonalt, i jakten på informasjon, beretter Ole Trillhus.

Han får selvsagt også med seg alt som Luton Town FC publiserer på alle plattformene (hjemmesiden, twitter, instagram, youtube, snapchat og tiktok).

– Foretar også mange søk på internett, leser tidligere artikler på LTSCS’ hjemmeside og får med meg pressekonferansene til Rob Edwards før kamp, forteller Trillhus.

KILDE: Simon Pitts er et levende leksikon, et statistisk vidunder. En Luton Town-kjenner av dimensjoner. De siste sesongenes iFollow-kommentator. Tidligere radiokommentator. Kommende sesongs Hatters Player-kommentator. LTSCS-venn og viktig kilde for Ole Trillhus i sistnevntes arbeid med forhåndsartiklene på hjemmesiden.

Stolt supporter

– Jeg er veldig stolt over å være skandinavisk Luton Town-supporter. Det er noe mange legger merke til og noe man huskes for. Da Premier League-plassen ble oppnådd i mai var det travelt for meg i de sosiale mediene, forteller Trillhus, som også er ansvarlig for LTSCS’ offisielle Facebook-side.

Politimannen har Hatters-kaffekopp på kontoret.

– Det er alltid en kollega som bruker den når jeg kommer på jobb om morgenen. Alle kjemper om å få drikke morgenkaffen fra koppen. Jeg har derfor seriøse planer om å anskaffe flere, avslører Ole.

Han var tidligere i aktiv tjeneste, men etter motorsykkelulykken i 2008 vært kontorist som rullestolbruker.

Preview-profilen på LTSCS’ hjemmeside publiserer sesongens første forhåndsforfattelse før lørdagens Town-debut i Premier League.

Han har sett Luton Town to ganger; begge hjemme på Kenilworth Road Stadium.

Olé, Olé, Olé!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.9 / 5. Antall vurderinger: 7

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!