Midtukeseier til nytt Luton Town-stadion

Luton Towns toppsjef, administrerende direktør Gary Sweet, holdt en oppløftende tale foran kommunestyrets planleggingskomité, som godkjente modifikasjoner på Power Court Stadium tidligere denne uken.

KILDE: THE LUTONIAN | TEKST: THOMAS MØLLER

Selv om søknaden for Development Management Committee ikke fokuserte på den sentrale stadiondelen av sentrumsområdet – men i stedet aspekter som elven Lea og flere boliger – sa klubbdirektøren at han forventer å levere den endelige og detaljerte stadionsøknaden i løpet av første halvår 2022.

Planen er at første spadetak skal finne sted i 2022.

Sweet hevdet også selvsikkert at Luton Town FC kommer til å bli en Premier League-klubb. Muligens allerede i 2022. Han vil ikke garantere hvilket år det skjer, men konstaterer som alle oss andre at vi akkurat nå innehar playoffplass i Championship.

PRISBELØNNET ARKITEKTUR: Luton Town FCs Power Court Stadium har vunnet internasjonale designpriser lenge før det er realisert!

Nytt stadion er alfa og omega for LTFC ved spill i verdens største fotballiga. Ikke for å oppnå Premier League-status, men for å opprettholde den. Power Court Stadium (arbeidsnavnet) er i den initielle byggefasen dimensjonert for 17 500 tilskuerplasser. Sist Luton Town spilte i øverste divisjon i England var i 1992 – sesongen før Premier League ble til.

Luton Town FC var blant klubbene som stiftet Premier League, men som ikke fikk delta siden det ble nedrykk fra toppserien i 1991/92-sesongen.

Gary Sweet understreker at det vil bli emosjonelt å forlate Kenilworth Road Stadium etter 116 år, men poengterte samtidig at et nytt stadion på Power Court-tomten ikke bare blir avgjørende for klubbens suksess – men også en velintegrert del av hele byens framtid og gjenoppblomstring.

Her er Gary Sweets tale i sin helhet:

– Selv om denne søknaden fokuserer på den bredere bruken av Power Court-arealene, kan dens virkelige fordel ikke forstås til fulle uten å hensynta vårt nye fotballstadion.

Det var tilbake i 2007 jeg og klubbens nye styre – kjent som «2020» – tok fatt på oppdraget som forvaltere av Luton Town Football Club. Vi startet med intensjonen om å rydde opp i klubben, føre den i en ny og progressiv retning og viktigst av alt; benytte dens posisjon og historie til å utvikle lokalsamfunnet til det bedre.

DEDIKASJON: Dette er noe vi har absolutt og fullstendig dedikasjon for. Ikke bare til å levere et arkitektonisk mesterverk av et stadion, men at vårt nye hjem i tillegg skal utgjøre selve hjertet i Lutons gjenoppblomstring, sier Luton Town-direktør Gary Sweet.

– Når vi nå nærmer oss 14 år ved roret har vi innfridd allle løftene vi ga. Deriblant skapt en økonomisk stabil Championship-klubb innen 2020. Vi lovet også at klubben skal ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnet og byen vi tilhører. Akkurat nå ligger vi på femteplass på Championship-tabellen. Potensielt ser vi inn på den gjeveste ligaen i verdensfotballen. Det kan skje at vi kommer dit allerede neste år.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]- Hvis det skjer. Forresten; når det skjer! Jeg kan ikke love at vi rykker opp inneværende sesong, men når det skjer vil det tilføre stor velstand og ny positivitet til byen vår. Uavhengig av hvorvidt det blir etter denne sesongen; når det skjer så vil det medføre stor velstand og positivitet til byen vår. For alle.[/perfectpullquote]

– Samtidig vet vi alle at for å bli værende der, så er trenger vi desperat et nytt hjem. Selv om vi holder løftene våre og setter en god fellesskapstone, forstår vi at den virkelige testen overfor folket er å  realisere dette nye stadionet. Det er et spørsmål jeg får omtrent 100 ganger hver uke.

Dette er noe vi har absolutt og fullstendig dedikasjon for. Ikke bare til å levere et arkitektonisk mesterverk av et stadion, men at vårt nye hjem i tillegg skal utgjøre selve hjertet i Lutons gjenoppblomstring.

NEWLANDS PARK: Hotell, handel, underholdningstilbud, kinosaler og mye mer. Rett utenfor sentrum av byen.

– Hjørnesteinen i vårt samfunnsoppdrag er å gjøre det rette. Innfri våre løfter. Som mennesker lykkes vi ikke med hvert eneste valg. Vi kan ha gjort én og annen feil tidligere, men dette prosjektet er så viktig at vi virkelig nyter å leve opp til ansvaret for perfeksjonen i denne saken.

– Akkurat nå går formgivningen og planene våre framover i et voldsomt tempo. Vi kan faktisk kunngjøre at vi har til hensikt å levere den endelige detaljsøknaden til dere (Luton Town Council Development Management Committee) i første halvdel av det kommende året (2022).

– Samtlige i klubben står sammen, støtter og er delaktige i prosjektet, som arr prioritet over alt annet. Det er faktisk slik at gjennom så mye hardt fokusert arbeid som vi har lagt ned gjennom de siste årene med stadionprosjektet, så merker jeg at vi har hevet samholdet i organisasjonen til et nytt nivå. Alle ansatte i klubben er mer sammensveiset og fungerer bedre som et team. Prosjektet er velfundamentert og forankret i alle ledd.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]- Stadionet blir ikke en statisk «rund bolle» slik mange andre klubber har valgt de siste årene. Ingeniørkunsten som er utøvd med inspirasjon fra hele verden har landet på et resultat som gjenspeiler lokaldistriktet. Stadionet blir unikt i fotballsammenheng. Unikt for Luton, med inkluderingen av det beste fra byens arv og karakter. Det vil være inkluderende for større sosial samhørighet mellom innbyggerne i umiddelbar nærhet og alle som bor i byens omegn.[/perfectpullquote]

UNIKT: – Stadionet blir unikt i fotballsammenheng. Unikt for Luton, med inkluderingen av det beste fra byens arv og karakter, ifølge Gary Sweet.

– Vi skal levere i henhold til denne visjonen. Vi er også fornøyd med å innfri de juridiske forpliktelsene i henhold til §106-avtalen.

– Selvfølgelig vil det være følelsesladet å forlate Kenilworth Road etter å ha underholdt byens befolkning siden 1905, men for at klubben skal utvikle seg og for at det lokale Bury Park-samfunnet skal videreutvikle sitt lokalsamfunn må parasollbodene og stadioninnganger gjennom folks leiligheter dessverre stedes til hvile.

Byggestart i 2022

– Så for å kunne ta de første spadetakene og innta tomtene med gravemaskiner og kraner i 2022, er dette komitemøtet selve katalysatoren for permanente og livsendrende milepæler, rundet Gary Sweet sitt innlegg overfor de folkevalgte med.

Komitemedlem Hussain var den første som tok ordet da Luton Town FC-direktøren skulle «grilles» og utfordres. Hussain stilte spørsmål ved Sweet og driftssjef Michael Morans forpliktelse til å innfri det nye stadionet.

Gary Sweet repliserte:

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]– Jeg signerer gjerne min dedikasjon med mitt eget blod. Engasjementet strømmer gjennom ikke bare venene mine. Også gjennom alle i klubbens styre og samtlige ansatte i fotballklubben. Dette er det drømmen vi har båret på siden barndommen, det ultimatet ønsket. Målet vi satte oss da vi inntok formynderskapet for fotballklubben i 2008. Fra et engasjementssynspunkt tror jeg ikke det er noen andre som kan gi deg dette løftet, sa Sweet.[/perfectpullquote]

Og fortsatte:

– Tidspunktet for realiseringen av stadionet er vitalt for oss. Jeg ønsker ærlig talt ikke å være i en posisjon der vi kan rykke opp til Premier League samtidig som vi må konkurrere i tre nye sesonger – kanskje i Premier League – på Kenilworth Road Stadium. Det vil i så fall bli ekstremt vanskelig.

– Vi vil komme til kort overfor Premier Leagues anleggsstandarder, men kanskje få dispensasjon i én eller to sesonger. Vi driver prosjektet framover så raskt vi kan, men ikke så fort at vi går på akkord med kvalitet og standard, poengterte klubbdirektøren.

Da Luton Town FC i 2019 ble innvilget planleggingstillatelsen, omfattet det ikke bare et nytt fotballstadion. Hoteller, konferanselokaler, underholdnings- og musikkareaner var også inkludert. På spørsmål om disse elementene fortsatt inngår i totalprosjektet svarte Sweet bekreftende.

LYSENDE: Luton Town-ledelsen har hatt enorme visjoner og er enda et steg nærmere å levere overfor byens befolkning og alle supportere verden over.

Driftssjef Michael Moran la til følgende:

– Jeg synes det er veldig viktig å si at i det sentrumsbaserte planforslaget, med alle nevnte elementer, skal alt integreres og realiseres som beskrevet i den opprinnelige søknaden vår.

– Intensjonen er at stadiondesignet og tilhørende elementer skal presenteres i hver minste detalj i et åpent møte for hele befolkningen. Slik at alle får vite nøyaktig hva som kommer, sa Moran.

Rådskomiteen behandlet deretter søknaden og, til tross for noen bisarre kommentarer, stemte enstemmig for godkjenning.

Kilde:
https://thelutonian.com/every-word-of-gary-sweets-stirring-speech-to-councillors-over-lutons-power-court-stadium-plans-as-changes-approved/

Eksterne linker:
http://www.andarchitects.co.uk/power-court
http://www.2020developments.co.uk
https://www.lutontown.co.uk/news/2021/march/power-court/

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!