Historikk

Luton Town Supporters´ Club of Scandinavia ble stiftet av Lars Petter Rønnestad 25. februar 1991. LTSCS ga ut medlemsbladet «The Hatters Magazine» før hjemmesiden på internett overtok. LTSCS har også deltatt i supportercupen ved flere anledninger. Her får du en historisk oversikt:

The Hatters Magazine – og tiden før 1991

Før internett kom formidlet LTSCS Luton-nyheter til skandinaviske supportere på papir. 35 utgaver av «The Hatters Magazine» ble utgitt i perioden 1991 til 2001.

Allerede i 1986 var det imidlertid en norsk Luton-klubb som ga ut én utgave av «The Hatter». Det ble med den ene…

Vi må imidlertid enda lenger tilbake i tid for å finne de første nordiske trykksakene om Luton.

Finske Juhani Leppänen ga ut 20 utgaver av et svenskspråklig medlemsblad for «Scandinavian Luton Town FC Supporters’ Club», i perioden 1984 til 1986.

Fra nummer 11 ble bladene publisert på finsk, og klubben skiftet navn til «Luton Town FC Supporters’ Club in Finland».

Første norske i 1986

I 1986 kom som nevnt det første og eneste medlemsbladet i regi av «Luton Town supporterklubb i Norge».

Redaksjonen ble ledet av Svein Erik «Løten» Pedersen og Frode Johansson. De nøyde seg med 16-sidersutgaven av «The Hatter».

Luton, Ipswich og Watford – på finsk!

Hva som skjedde med Finske Juhani Leppänen etter at han ga seg med sitt idealistiske arbeid med Luton-medlemsbladene fra 1984 til 1986, vites ikke.

Det vi vet, er at han ble med i en allianse som kalte seg «WIL Unity» – en felles supporterklubb for Watford, Ipswich og Luton!

Den finske unionen må vel være det eneste eksempelet på fellesskap mellom Luton og Watford! Bladene dukket opp jevnlig i norske supporteres postkasser fram til 1989.

«The Hatters Magazine»

I 1991 entret Lars-Petter Rønnestad mediaverdenen. Helt på egen hånd ga den unge sunnmøringen (15 år) ut tidenes første «The Hatters Magazine» på 28 sider. Selveste Lars Elstrup hadde Lars-Petter fått til å fylle en side i bladet, som ble trykket på kopimaskin hos avisen Vestlandsnytt.

Fra nr. 2 ble Thomas Møller med i redaksjonen. Etter hvert økte ambisjonene, og teknologien brakte bladet opp på et mer profesjonelt nivå. Toppen ble faktisk nådd allerede i 1992, da vi satte rekord for et medlemsblad i Supporterunionen – 100 sider!

Det hittil siste THM ble utgitt i desember 2000. Nr. 35 hadde samme sideantall som det første bladet. Til sammen ga LTSCS ut ca. 1300 sider, fordelt på 35 utgaver av The Hatters Magazine.

LTSCS-medlemmer

Nærmere 500 forskjellige personer har vært medlem i LTSCS siden 1991. Antallet har naturlig nok variert fra sesong til sesong, men steget jevnt fram til i dag. I 2021/22-sesongen nådde vi en foreløpig topp med 145 offisielle skandinaviske Luton Town-supportere. Den forrige rekorden lød på 139 medlemmer (2019/20). De aller fleste fornyer sin støtte hver sesong, samtidig som andre kommer og går.

Vi merket et løft etter å ha åpnet for betaling av medlemskontingent via Vipps (i Norge) og Swish (i Sverige). Det har vært færre Hatters i Danmark, men det betyr bare at potensialet for ytterligere økning er til stede!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!